reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ewidentnie czynnik męski.
Trzymam kciuki, żeby tym razem było tylko dobrze [emoji8]
Tylko kochana że wszyscy lekarze zgodnie twierdzą że mąż ma dobre wyniki jak na In Vitro.. Ledwo na FAMSI się łapie które i tak wzięliśmy.. Stwierdził lekarz że nasienie miało gorszy dzień ostatnio... tym razem regularnie seks, spanie męża bez majtek aby nic nie uciekać i przed punkcja wstrzemięźliwość tylko 2.5 doby.. To niby miało pomóc nasieniu na dzień punkcji.. Zobaczymy!

reklama
Coś z tą beta jest nie tak. Bo we krwi ona pojawia się szybciej niż wychodzi z moczu więc jeśli test jest dodatni to stężenie beta HCG nie może być ok 2. Zrób sobie test rano i powtórz beta HCG i po formy że test masz dodatnie. To może być błąd.
Dlatego nie rozumiem tego. Zrobilam test po południu a powinno sie zrobic rano z porannego moczu i odrazu wyszedl pozytywny. Tak mam inny test i rano będę robic . Bete mam ba 8.40

Sama nie wiem co o tym myśleć. Ale nastawiam sie ze nic z tego nie bedzie 😞
Wiem ze już się traci czasami nadzieje, ale tutaj jest coś ewidentnie nie tak, nie jestem specjalista od bety, ale na logikę nie mogła tak beta spaść. Rozumie ze stresujący moment przed Tobą, ale spróbuj Kochanie chociaż trochę odpuścić, zrob jutro betę i jeśli wyniki pojutrze, to zrob jeszcze dla pewności test. Ja mam nadzie cały czas, ze będzie dobrze 😘

Ja nie zapomnę ale wizyta dopoero poki co u mojego giną z kliniki 4 sierpnia czyli 25dpt. Przypomnijcie dziewczyny kiedy Wy macie pipierwsze usg po pozytywnej becie? Bo ja już nie pamiętam tak dawno to było...
Jutro trzecia weryfikacja bety. Powtarzać bety az do wizyty u lekarza???

Wystarczy raz zrobić i zobaczyć przyrost :)

No to zgodnie z ustaleniem, wrzucam foty😉😊😘z dedykacją dla @Camilleka 😘

Dywan ładny, ale nie w moim stylu.

Ładnie Ci pasuje do cegły na ścianie :)

Beta 72, prog 21

Pięknie niech rośnie :)

Tak myślałam, że się uda :) ;-) ;)

Witajcie.
Jestem nowa na forum..
Postanowiłam napisać bo nie umiem być z tym sama.. Jestem dziś 7dpt zarodka 3 dniowego i nie wiem co myśleć. Udało się czy nie?
Jestem na zwolnieniu lekarskim i uważnie obserwuje czy zaszły jakieś zmiany. Jedyne co to 4dpt dostałam biegunki i ból w podbrzusza tak że brałam 3x1 nospe, 5dpt odnotowałam 37,2C a wczoraj 36,9C przy jednoczesnym bardzo drobnym jednorazowym zaplamieniu ( brązowe coś na papierku toaletowym). Często kontrolowałam swoją wagę na codzień i o dziwo obecnie choć nic nie zmieniłam w żywieniu a raczej leżę i jem, waga spadła o prawie 1kg. Czuję się dobrze, nic nie boli już. Biorę 3x2luteine, 2x1estrofem, 3x1 lutinus.
Ktoś miał takie dziwne reakcje?

witamy na forum

pisz ile chcesz :)

sorki ale nadrabiam posty :D lepiej późno się witać niż wcale ;)

reklama
Tylko kochana że wszyscy lekarze zgodnie twierdzą że mąż ma dobre wyniki jak na In Vitro.. Ledwo na FAMSI się łapie które i tak wzięliśmy.. Stwierdził lekarz że nasienie miało gorszy dzień ostatnio... tym razem regularnie seks, spanie męża bez majtek aby nic nie uciekać i przed punkcja wstrzemięźliwość tylko 2.5 doby.. To niby miało pomóc nasieniu na dzień punkcji.. Zobaczymy!
😁 zapamiętam te rady 😉 dzięki 😁 A wiesz czemu akurat dwa i pół dnia abstynencji polecali?

Do góry