reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odpisały lajzy dopiero po 20!!! Wszystkie 5 komórek się zaplodnilo, ocena na wczoraj rozwija się 5 zarodków, dziś niby oceny nie robili, będą robić jutro w 3ciej dobie :o :o Kurna boję się że po 3ciej znów wszystkie padną 😭😭 U nas jest mało komórek ale prawie wszystkie dojrzałe i 100% zaplodnien więc do jest kurna nie tak :angry:

reklama
Odpisały lajzy dopiero po 20!!! Wszystkie 5 komórek się zaplodnilo, ocena na wczoraj rozwija się 5 zarodków, dziś niby oceny nie robili, będą robić jutro w 3ciej dobie :o :o Kurna boję się że po 3ciej znów wszystkie padną 😭😭 U nas jest mało komórek ale prawie wszystkie dojrzałe i 100% zaplodnien więc do jest kurna nie tak :angry:
Świetna wiadomość kochana!!! Teraz trzymamy kciuki, żeby pięknie do 5tej się rozwijały ✊✊✊✊✊

U mnie dziewczynki 4 dzień po transferze, pobolewa mnie okresowo i kłuje po lewej stronie ( a tam został mi jajowod wiec schiza oczywiście) ale to tez pewnie od hormonów. Przez te pare dni byłam taka śpiąca i zmęczona ale dziś już mi lepiej. Był tez niesamowity upał u nas wiec nic się nie chciało robić to poleniuchowalam i bałam się cokolwiek forsownego robić. Ale dziś już umylam okna i ogarnelam dom bo już nie mogę się tak ograniczać. Dzwonili do mnie z Novum, ze mam jednego mrozaczka w 3 ej dobie zamrozili 7/2 ich ocena. Trochę fragmentacji miał. Ale zawsze to nasze maleństwo 🥰 narazie myśle, ze nie chce w ogóle robić bety, a co tam poczekam sobie jak najdłużej w nieświadomości...pewnie do 10/11 dnia 😜😜 Chciałabym dłużej ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma. Co ma być to będzie i już nic nie zrobię niestety.

Na razie jest dobrze! 🙂 także dobrze ze odpisali zanim wyjechałaś, poprawili Ci wakacje, zamiast zepsuć 😜. Teraz czekamy z Tobą co dalej 😘😘😘a póki co odpoczywaj 🥰

U mnie dziewczynki 4 dzień po transferze, pobolewa mnie okresowo i kłuje po lewej stronie ( a tam został mi jajowod wiec schiza oczywiście) ale to tez pewnie od hormonów. Przez te pare dni byłam taka śpiąca i zmęczona ale dziś już mi lepiej. Był tez niesamowity upał u nas wiec nic się nie chciało robić to poleniuchowalam i bałam się cokolwiek forsownego robić. Ale dziś już umylam okna i ogarnelam dom bo już nie mogę się tak ograniczać. Dzwonili do mnie z Novum, ze mam jednego mrozaczka w 3 ej dobie zamrozili 7/2 ich ocena. Trochę fragmentacji miał. Ale zawsze to nasze maleństwo 🥰 narazie myśle, ze nie chce w ogóle robić bety, a co tam poczekam sobie jak najdłużej w nieświadomości...pewnie do 10/11 dnia 😜😜 Chciałabym dłużej ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma. Co ma być to będzie i już nic nie zrobię niestety.
Czyli z 4 komoreczek masz 3 zarodki super ! Przy pozamacicznej tak szybko nie czujesz klucia w jajowodzie, ja czułam nagle ból i to silny w 22dpt chyba, szybciej nic.. Te klucze masz raczej od hormonów.. Kiedy testujesz ??

Ze jak?! 😭😭😭 dlaczego 😭😭😭 czarnulka, przytulam Cię z całego serca ❤️😔🙁
Już doczytałam ze się gamonie pewnie pomylili, bo przecież faktycznie do ciula nie mogła aż tak spaść! Tym bardziej ze taka piękna krecha na teście ❤️ Oj należy im się tam zadyma, mąż ma racje!
Powtórz jutro, będziemy wszystkie czekać w mega napięciu 😰
Sama nie wiem co o tym myśleć. Ale nastawiam sie ze nic z tego nie bedzie 😞

reklama
Czyli z 4 komoreczek masz 3 zarodki super ! Przy pozamacicznej tak szybko nie czujesz klucia w jajowodzie, ja czułam nagle ból i to silny w 22dpt chyba, szybciej nic.. Te klucze masz raczej od hormonów.. Kiedy testujesz ??
Nie kochana, mam tylko dwa- jeden zamrożony (7/2 to jest ocena według Novum, czyli 7 blastomerów a 2 to fragmentacja) a ten drugi w brzuchu :) on mila ocenę 10/1 także powiedzieli, ze piękny. jak miałam pozamaciczna to nie pamietam co czułam bo nawet do głowy by mi nie przyszło, ze mogłoby się coś takiego przytrafić- nie wiedziałam o tym, ale to było 9 lat temu :( pamietam tylko ostry ból w barku ale ja już wtedy plamilam i od razu do szpitala. Myśle, ze będę testować około 10-11 sierpnia...ale jeszcze nie wiem 😳😳😳

Do góry