reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jak byłam u ginekologa na wizycie w sobotę to kazała mi zrobić kilka badań, które zazwyczaj zleca kobietom w ciąży i mówiła, że najlepiej przyjść za dwa tygodnie, ja oczywiście oświadczyłam, że będę za tydzień. Nie jestem gotowa psychicznie zrobić tych badań, bo poczuje się wtedy w ciąży, a ja bardzo się bronie przed tym żeby zrobić sobie jeszcze większą nadzieję. Mam zrobić morfologię krwi, badanie ogólne moczu, VDRL, HBsAg, przeciwciała przeciw HIV, glukozę na czczo, toksoplazmozę i TSH. Myślę, że jak przyniosę jej to za dwa tygodnie jeżeli będzie dobrze, to nic się nie stanie. Co myślicie?
Teraz zrobiła tylko TSH i glukozę, co Wy na to?

Te badania są bardzo podstawowe, zrobiłabym za jednym zamachem, bo po co się kłuć dwa razy :)

[GROUP=]c[/GROUP]
Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭
Kochana nadzieja umiera ostatnia. masz 4 i tego się trzymaj. rozumiem Cię doskonale, ten stres też, ale teraz należy Ci się odpoczynek i coś miłego za dotychczasowy wysiłek. Więc do dzieła , coś miłego dla siebie raz:)

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

27.07. - urodziny @Pchełka216💐💐💐
27.07. - BETA @Czarna1985 ✊✊✊
27.07. - BETA @pauli890 ✊✊✊
27.07. - punkcja @Natsnats

27.07. - usg @Margoolcia
27.07. - wizyta w klinice @Waleczna36
29.07. - transfer @mary.m
29.07. - wizyta wstępna przed transferem @kate_p7
30.07. - wizyta przed transferem @cikulinka
31.07. - wizyta u genetyka @Pchełka216
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Pchełka216 wszystkiego co najpiękniejsze ❤❤❤ niech najbliższy rok przyniesie Ci radość, szczęście i spełnienie największego marzenia 💐💐💐💐 🎁🎁🎁 wspaniałego dnia 😘

@Czarna1985 @pauli890 ✊✊✊✊✊✊✊ za betę do nieba ✊✊✊✊✊✊ widziałam, że wyniki mają być jutro, ale kciuki trzymamy już dziś ❤❤❤❤❤❤

@Natsnats dziś w końcu punkcja!!! ogromne ✊✊✊✊✊✊ za koszyczek jajeczek 🥚🥚🥚🥚🥚🥚 samych dorodnych i pięknych 😘😘😘

@Margoolcia usg przez Tobą ❤❤❤ wielkie ✊✊✊✊ ✊✊ żebyś zobaczyła dziś piękny pęcherzyk ciążowy 😍😍😍

@Waleczna36 ✊✊✊✊ za dzisiejszą wizytę, żeby transfer mógł być już niedługo ❤❤❤

@bazylia wszyscy myślimy o Tobie!!!✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

I ✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
❤❤❤

Nieźle to wygląda. Mi średnio rosły po jakieś 2-3mm co 2 dni więc za jakieś 5-6 dni będą idealne do punkcji i jakby było 5 to fajny wynik, nie?
No jasne że 5 to dobry wynik dla mnie :) rosną równiej niż ostatnio jest ich o 2 więcej na dzień dobry niż ostatnio, szybciej zareagowały niż ostatnio to może choć jedną blastocyste z nich wymecze :D ostatnio z jedynych 2 komórek były 2 dobrze rokujace zarodki do 3ciej doby, włączył się wtedy plemnik i niestety padło, więc oby teraz plemniki dały radę.. Lekarz zasugerował skrócić absytencje do 2 dni, a mąż od tygodnia bez majtek śpi :o 🤭 😜 takie cuda haha!

reklama
Do góry