reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jakby ktoś się pytał co to jest RIF z abstraktu artykułu.
Recurrent implantation failure refers to failure to achieve a clinical pregnancy after transfer of at least four good-quality embryos in a minimum of three fresh or frozen cycles in a woman under the age of 40 years.
Czyli nie ma co panikować po 2 nieudanych transferach. Uznano, ze warto się przyjrzeć parze po 4 dobrych jakościowo zarodkach i braku implantacji, lub po 3 transferach nieudanych ogółem.
Dobre jakościowo zarodki to zarodki które statystycznie maja największe szanse czyli powyżej 3BB. Zatem 1BB jest już słabym zarodkiem taK samo zarodki z C według starej nomenklatury.

reklama
Właśnie dzwonili do mnie z kliniki..
Jak widziałam że to oni dzwonią, myślałam że zawału dostanę, sobie myślę co oni chcą, pomyślałam że coś się stało i nie dojdzie do transferu.. Odbieram oczywiście przerażona i kobieta mówi że wybrali przepiękna blatocyste do transferu ❤ Powiedziała że bardzo ładnie się rozwinęło 5 z nich, czyli 4 do zamrożenia i 1 teraz będzie transferowamy ❤❤❤ Ulżyło mi 😊
Wow !Wspaniała wiadomość ! 🤩

Myslicie ze taki cien cienia w 4 dpt dobrze rokuje? Na tescie widac wyrazniej ;)

Załączniki

• 20200720_110135.jpg
    20200720_110135.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 165
  • 20200720_111314.jpg
    20200720_111314.jpg
    721,2 KB · Wyświetleń: 166
Dziewczyny szczesciary z 10 lipca jak i szczęściary z innych dat transferów. Byłyście na zwolnieniu po transferze i jaki tryb zycia prowadzilyscie?

Właśnie dzwonili do mnie z kliniki..
Jak widziałam że to oni dzwonią, myślałam że zawału dostanę, sobie myślę co oni chcą, pomyślałam że coś się stało i nie dojdzie do transferu.. Odbieram oczywiście przerażona i kobieta mówi że wybrali przepiękna blatocyste do transferu ❤ Powiedziała że bardzo ładnie się rozwinęło 5 z nich, czyli 4 do zamrożenia i 1 teraz będzie transferowamy ❤❤❤ Ulżyło mi 😊
Z tego musi być dzidziuś ❤️❤️😍 gratuluję ❤️ ja jeszcze musze czekać do jutra 😔 i miesiąc do transferu 😔😔😔😭😭😭

reklama
Do góry