reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak to 😱 ja mialam 2 razy badany, raz w 2 dniu cyklu i teraz 2 dni przed punkcja. Ale spodziewałam się tego ze będzie odroczony gdyż końskie dawki hormonów mialam 🤷‍♀️ ale może to i lepiej że jest odroczony. Odpocznę psychicznie wezmę po transferze urlop i myślę że to pomoże

No właśnie nie wiem, mi ani razu nie sprawdzali... Ale może to i lepiej, co ma być to będzie.. Co jest mi pisane niech się dzieje 😘 Biorę sobie dowcipny utrogestan i oby było dobrze 😊

Hej!!! A jakiego rodzaju badania będziecie robić? U kogo się leczyła w Novum? Ja nie jestem doświadczona ... staram się ufać lekarzowi ze on wie co robi.
Mnie prowadził w Novum Lewandowski. Pobrali 16 komorek, finalnie było 7 zarodków, nie miałam świeżego transferu przez ryzyko hiperstymulacji. 3 zarodki zamrozili w 3 dobie a 4 miały być hodowane do blastocysty, ale się nie udało im przetrwać :(
Teraz jestem po pierwszym kriotransferze. Wykonywał dr Lewandowski, ale przygotowywała mnie do krio dr Taszycka - bardzo fajna :) w tym cyklu znowu zaczynam monitoringi do krio...

Jak to 😱 ja mialam 2 razy badany, raz w 2 dniu cyklu i teraz 2 dni przed punkcja. Ale spodziewałam się tego ze będzie odroczony gdyż końskie dawki hormonów mialam 🤷‍♀️ ale może to i lepiej że jest odroczony. Odpocznę psychicznie wezmę po transferze urlop i myślę że to pomoże
Mi nigdy nie badali i zawsze mialam transfer po punkcji. Tak samo nie rozumiem w Polsce zamrozili mi 5 zarodkow a w Angli nigdy ani jednego. Ja tez uwazam ze po punkcji kobieta musi dojść do siebie psychicznie i fizycznie.

Mam to samo :( 4 pęcherzyki i ledwo się powstrzymuje, żeby nie wybuchnąć płaczem w pracy.
Nie wiem czy to wasze pierwsze stymulacje czy może macie już porównanie z poprzednimi razami. Ja np. należę do grupy osób która nie kończy stymulacji z imponującą ilością jajeczek, i za każdym razem było 5-6 . To nie jest tak że wszystkie musimy mieć 10 czy 15 komórek, oczywiście byłoby pięknie mieć szansę na więcej transferów, ale pamiętajcie że wystarczy ta jedna właściwa, a wasze stymulacje nadal trwaja i jeszcze może się dużo okazać.

reklama
Do góry