reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@AninuT jeśli się mogę do ciebie odezwac ;) ja tez po pustym jaju i u mnie tez kariotypy nie były wymagane ale je zrobiłam i sa ok... Genetyki niestety nie da się poprawić ;( Do tego maz robil chromatynę nasienia i ma ladna a ja jestem po 4 transferach i ciąży prawidłowej brak... Czasami mam wrazenie ze naprawdę to jest jakas loteria...

Cześć;)
Trochę, po przerwie ale już jestem po pierwszym Pick Up. Tak jak pisałam udało się pobrać 12 komórek jajowych.spora część z nich się nie nadawała 6 z nich odrzucono na starcie ,w efekcie mamy zapłodnienie 3 zarodki ,podobno dobrej jakości, Tak powiedziała Pani embriolog,ale nie pamiętam już dokładnie oznaczeń. Dla nas do badań genetycznych może ich byc za mało także, z kolejnym cyklem podchodzę do jeszcze jednej stymulacji.Bojimy się że za dużo przekaże moich wadliwych genów i zdrowych zarodków nam nie zostanie ,także decyzja o kolejnej stymulacji.
I mam jeszcze do Was pytanie czy da radę co s zrobić żeby było więcej dobrych komórek jajowych, więcej dojrzałych?Czy zapytać się o to lekarza czemu przy pierwszym było tyle wadliwych komórek?

Ullaaa Ullaaa 26 duzych, symetrycznych jajek, 17-19 mm wszystkie 😊 Estradiol wysoki przeszło 4400 więc jest supcio 🤗

W środe punkcja, zapladniamy wszystkie ✊ więc kochane ogromne ✊
Dziś zastrzyk jutro globulka i środka 7.30 klinika 😁
Jejaaa kochana ale Ci zazdroszczę ❤️❤️❤️ Ja bym już chciała podchodzić do drugiej procedury 😭😭

Mozna poczytac o zwiazku komorek nk (ich wysokosci) a poronieniach (nawet tych bardzo wczesnych)
Pytanie jak w ciagu tych 3 lat rozwinely sie te badania? Czy cos ktos slyszal?

reklama
@AninuT jeśli się mogę do ciebie odezwac ;) ja tez po pustym jaju i u mnie tez kariotypy nie były wymagane ale je zrobiłam i sa ok... Genetyki niestety nie da się poprawić ;( Do tego maz robil chromatynę nasienia i ma ladna a ja jestem po 4 transferach i ciąży prawidłowej brak... Czasami mam wrazenie ze naprawdę to jest jakas loteria...
Pewnie, że możesz 😉 wiem, nie w każdej klinice od razu wymagają to badania. Ale po tylu latach wciąż nie wiemy czemu się nam nie udaje, niby wszystko jest ok. Z immunologią też Paśnik dał zalecenia bardziej w ciemno 😉 w sensie nie zaszkodzi,a może pomoże. Nie robiłam też jeszcze kir, także mam nowe punkty zaczepienia, kariotypy, kir i dokładne badanie nasienia następne na liście.
I mocno Ci kibicuję 😉

Do góry