Margoolcia
Fanka BB :)
Mam pytanko. Nie bardzo rozumiem że do badań genetycznych może być za mało zarodków. O co w tym chodzi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja niestety mam grupę rh - stąd moje pytanie.Raczej nie Za łatwo by było
Ja tez o tym marze najbardziej na świecie i niedługo jade po mojego bałwanka. Ale chciałabym na pewno rodzeństwo a teraz mam dobry czas na stymulację i gdyby tylko moznabylo to bym podeszłaA ja nie chce już zadnej procedury !!!!!!! Chce być w ciąży!!!!
Jejaaa kochana ale Ci zazdroszczę ❤❤❤ Ja bym już chciała podchodzić do drugiej procedury
A mi się dzis sniła moja poprzednia lekarka, ta co przeszła do tej nowej kliniki Bocian. Śniło mi sie, że z nią rozmawiałam o nowej stymulacji, i że leki są drogie, i że chcę jakieś dodatkowe badaniaA ja nie chce już zadnej procedury !!!!!!! Chce być w ciąży!!!!
Tutaj było pełno historii o niegroźnych krwawieniach . Wiem , łatwo się mówi , ale kochana wierz w swojego kropkaNiewiem czemu tak musi być. Tyle lat starań, 3 transfery w końcu udany , miało być dobrze ;(
Dziewczyny,@Caro♤♤♤♤ daj znać później, bo tez będę myślała o Tobie cały dzień ❤
Na to czy będą genetycznie poprawne to chyba nie masz żadnego wpływu bp to loteria. Ale moze jakoś hormonami choć więcej uda się podkręcić lekarzowi w nast. stymulacji . statystyka jest twarda i jaka jest z tego co wyczytałam ok. 80% się zapladnia prawidłowo,a z tego 50-60% ma dotrwać do blastocysty. oczywisxue ro statystyk więc może być tak że np. będziesz szcEsciara i wszystkie 3 przetrwają badania i będą dobre natomiast po tym co widzę to im wiecej tym większe szanse.Cześć
Trochę, po przerwie ale już jestem po pierwszym Pick Up. Tak jak pisałam udało się pobrać 12 komórek jajowych.spora część z nich się nie nadawała 6 z nich odrzucono na starcie ,w efekcie mamy zapłodnienie 3 zarodki ,podobno dobrej jakości, Tak powiedziała Pani embriolog,ale nie pamiętam już dokładnie oznaczeń. Dla nas do badań genetycznych może ich byc za mało także, z kolejnym cyklem podchodzę do jeszcze jednej stymulacji.Bojimy się że za dużo przekaże moich wadliwych genów i zdrowych zarodków nam nie zostanie ,także decyzja o kolejnej stymulacji.
I mam jeszcze do Was pytanie czy da radę co s zrobić żeby było więcej dobrych komórek jajowych, więcej dojrzałych?Czy zapytać się o to lekarza czemu przy pierwszym było tyle wadliwych komórek?
Dziewczyny,
Ja po usg,byłam u siebie z pracy. nie widzą przyczyny krwawienia. Dalej jest pecherzyk. Dali skierowanie ne betę i progesteron.
Dziś 24 dpt. Czy powinien być zarodek???
DZIEKUJE !!!!!!! I JA TOBIE - ZRESZTA KAZDEJ Z NAS ❤❤❤❤❤❤ A ty sama poronilas pęcherzyk czy mialas zabieg? Dziewczyny uciekam do szefaPewnie, że możesz wiem, nie w każdej klinice od razu wymagają to badania. Ale po tylu latach wciąż nie wiemy czemu się nam nie udaje, niby wszystko jest ok. Z immunologią też Paśnik dał zalecenia bardziej w ciemno w sensie nie zaszkodzi,a może pomoże. Nie robiłam też jeszcze kir, także mam nowe punkty zaczepienia, kariotypy, kir i dokładne badanie nasienia następne na liście.
I mocno Ci kibicuję