reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jejaaa kochana ale Ci zazdroszczę ❤❤❤ Ja bym już chciała podchodzić do drugiej procedury 😭😭

Kochana druga stymulacja wychodzi na to że jest zawsze lepsza, więc jestem pewna że u Ciebie również tak będzie.
Ja przy pierwszej strachu się najadlam i wogole była mega stresująca od początku, a teraz zobacz 😁 jaka naprodukowane i czekają na moje skarby.
Nawet przez t a chwilę zapomniałam o bolu i kuciach, chodź usg nie zaliczam do nie bolesnych 🥴

Cześć;)
Trochę, po przerwie ale już jestem po pierwszym Pick Up. Tak jak pisałam udało się pobrać 12 komórek jajowych.spora część z nich się nie nadawała 6 z nich odrzucono na starcie ,w efekcie mamy zapłodnienie 3 zarodki ,podobno dobrej jakości, Tak powiedziała Pani embriolog,ale nie pamiętam już dokładnie oznaczeń. Dla nas do badań genetycznych może ich byc za mało także, z kolejnym cyklem podchodzę do jeszcze jednej stymulacji.Bojimy się że za dużo przekaże moich wadliwych genów i zdrowych zarodków nam nie zostanie ,także decyzja o kolejnej stymulacji.
I mam jeszcze do Was pytanie czy da radę co s zrobić żeby było więcej dobrych komórek jajowych, więcej dojrzałych?Czy zapytać się o to lekarza czemu przy pierwszym było tyle wadliwych komórek?
Na to czy będą genetycznie poprawne to chyba nie masz żadnego wpływu bp to loteria. Ale moze jakoś hormonami choć więcej uda się podkręcić lekarzowi w nast. stymulacji 🤔😁. statystyka jest twarda i jaka jest z tego co wyczytałam ok. 80% się zapladnia prawidłowo,a z tego 50-60% ma dotrwać do blastocysty. oczywisxue ro statystyk więc może być tak że np. będziesz szcEsciara i wszystkie 3 przetrwają badania i będą dobre:) natomiast po tym co widzę to im wiecej tym większe szanse.

reklama
Pewnie, że możesz 😉 wiem, nie w każdej klinice od razu wymagają to badania. Ale po tylu latach wciąż nie wiemy czemu się nam nie udaje, niby wszystko jest ok. Z immunologią też Paśnik dał zalecenia bardziej w ciemno 😉 w sensie nie zaszkodzi,a może pomoże. Nie robiłam też jeszcze kir, także mam nowe punkty zaczepienia, kariotypy, kir i dokładne badanie nasienia następne na liście.
I mocno Ci kibicuję 😉
DZIEKUJE !!!!!!! I JA TOBIE - ZRESZTA KAZDEJ Z NAS ❤❤❤❤❤❤ A ty sama poronilas pęcherzyk czy mialas zabieg? Dziewczyny uciekam do szefa ;)

Do góry