reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dostałam zielone światło, czekam na @ i od 2dc zaczynam brać leki do transferu 😊 Dodatkowo tym razem dostałam encorton. Okazało się jeszcze, że poza cytologią, chlamydią itp. w lipcu kończą mi się też te wszystkie badania wirusowe 🤦‍♀️ i znowu muszę zrobić badanie na covid. Lekarz na usg mówił, że widać, że była owulacja, zdziwiłam się, bo pierwszy raz nic nie czułam i nie miałam śluzu płodnego w ogóle. Później spotkałam się z przyjaciółką, która niedługo rodzi i oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy ja kiedykolwiek doczekam takiego brzucha, eh mam nadzieję, że TAK ✊

Hej Dziewczynyyy, wlasnie dzwonili do mnie z kliniki i mamy zielone swiatlo ☺
Zaczynam od dzisiaj zastrzyki menopur i 8.07 wizyta :):)
Ulzylo mi bo juz sie balam ze mnie zleja, swietny prezent na rocznice slubu ❤

W końcu nadszedł ten dzień i ruszasz do boju 🥰 🥰 🥰 ✊✊✊ Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, oby kolejny rok był dla Was piękny i wyjątkowy 😊🤗

Dziewczyny mam pytanie:) Za tydzień mam dopiero wizytę serduszkową(pierwszą) i tak czytam o ciążach pozamacicznych itp itd. Już mi się rzuciło kilka razy że ktoś miał ciążę pozamaciczną ale miał pęcherzyk również w macicy. Niby po in vitro jest zwiększone ryzyko. Czy na pierwszej wizycie lekarz szuka tez czy w jajowodach nic nie ma? Jeśli tak to robi to przez usg dopochwowe również? Czy np mogę go poprosić żeby mi sprawdził?

Dostałam zielone światło, czekam na @ i od 2dc zaczynam brać leki do transferu 😊 Dodatkowo tym razem dostałam encorton. Okazało się jeszcze, że poza cytologią, chlamydią itp. w lipcu kończą mi się też te wszystkie badania wirusowe 🤦‍♀️ i znowu muszę zrobić badanie na covid. Lekarz na usg mówił, że widać, że była owulacja, zdziwiłam się, bo pierwszy raz nic nie czułam i nie miałam śluzu płodnego w ogóle. Później spotkałam się z przyjaciółką, która niedługo rodzi i oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy ja kiedykolwiek doczekam takiego brzucha, eh mam nadzieję, że TAK ✊

Świetna wiadomość kochana 😘✊✊✊✊

reklama
Ale jeśli się nie mylę to tak jest na fundusz, z resztą tu też, że masz 3 usg, tak jak w PL i tyle. A jeśli chcesz prowadzić ciaze prywatnie to możesz sobie chodzić jak często chcesz...
Ale z tego co widzę to rzadkość te wizyty prywatne bo koszty są wysokie.
U nas jest w miarę tanio. W sumie ja wykupione miałam z pracy usługi medyczne za 50 zł miesięcznie i ful opcja....super się opłacało.

Do góry