reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanie:) Za tydzień mam dopiero wizytę serduszkową(pierwszą) i tak czytam o ciążach pozamacicznych itp itd. Już mi się rzuciło kilka razy że ktoś miał ciążę pozamaciczną ale miał pęcherzyk również w macicy. Niby po in vitro jest zwiększone ryzyko. Czy na pierwszej wizycie lekarz szuka tez czy w jajowodach nic nie ma? Jeśli tak to robi to przez usg dopochwowe również? Czy np mogę go poprosić żeby mi sprawdził?

Spokojnie Kochana, ale chyba miałaś podany jeden zarodek? Coś Cię boli, masz jakieś plamienia? Taki przypadek miała @Liliana87, ale przy ciąży naturalnej

Spokojnie Kochana, ale chyba miałaś podany jeden zarodek? Coś Cię boli, masz jakieś plamienia? Taki przypadek miała @Liliana87, ale przy ciąży naturalnej
Miałam podany jeden. Tak tylko pytam czy to jest sprawdzane,czy jak nic nie boli i się nie dzieje to uznaje się że jest ok? Mnie puki co nic nie boli i żadnych plamień nie mam.

Ale z tego co widzę to rzadkość te wizyty prywatne bo koszty są wysokie.
U nas jest w miarę tanio. W sumie ja wykupione miałam z pracy usługi medyczne za 50 zł miesięcznie i ful opcja....super się opłacało.

Dobra cena.
Ja też mam wykupione prywatne ubezpieczenie - 50e od osoby czyli teraz już 200e miesięcznie i wizyty mam gratis I mogłam rodzic w prywatnym szpitalu.
Tanio nie jest ale I tak się opłaca, bo normalnie wizyta u gin to 100-150e,a ja chodziłam co 2-3tyg całą ciaze. Badania też wszytskie gratis.
Wiec to nie jest tak, że się nie da. Po prostu nie ma nic za darmo...

Miałam podany jeden. Tak tylko pytam czy to jest sprawdzane,czy jak nic nie boli i się nie dzieje to uznaje się że jest ok? Mnie puki co nic nie boli i żadnych plamień nie mam.

Na pewno na usg lekarz zobaczy czy zarodek jest w prawidłowym miejscu 🤗 jeśli się niepokoisz możesz iść na wizytę pęcherzykową, powinno już być widać pęcherzyk ciążowy tak jak dziś u @Caro♤♤♤♤ Nie wiem jak przy pozamacicznej, ale z forum kojarzę, że dziewczyny miały złe przyrosty bety lub plamienia. Wszystko będzie dobrze 😘

reklama
Do góry