reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No ja bierzesz doustnie to można tu zwiększyć.
A nie zapychacie się? Przy takich dawkach proga? W sensie zaparć itd?
Ja z toaletą sie widze rzadko,ale tak mam od zawsze, nie wiem czy ten wysoki progesteron cos zmienił.
3dpt prog mialam na poziomie 32 a 16dpt 100. Zawsze dostawalam taki sam zestaw leków,nawet tu w Irlandii jak dokupowalam to mimo ze recepte mialam to i tak z apteki dzwonili czy aby na pewno potrzebuje 4rodzaje progesteronu.

Mi nie kazali. Ale odkąd zmądrzałam badam. Mało tego-badam przed transferem.
Mało tego - sprawdzę endometrium przed transferem.
I jeszcze estradiol będę monitować.
Jak już Kuwaaaaaa doczekam tego transferu🤦‍♀️
Mi zawsze mowil, ze musi byc min 20. Przy pierwszym świeżym mialam 100, przy 2 juz 16 i wlaczyl prolutex no i przy 3 jakoś 14 i tez kazał brać. W 10dpt mialam progesteron 40 A dawki zostawił te same.
No to niezły masz zapas- nie zabraknie na pewno ;) ta luteina pod język jeat paskudna. Caly czas w buzi gorzko. Język biały ,poliki też. Potrawy jakies takie gorzkie. Ale trzeba przetrwac[emoji123]

A nie boli Was głowa od tego progesteronu? Mi od wczoraj pęka normalnie... Ale dziwne ze od wczoraj dopiero skoro biorę piguły już prawie tydzień 😳 i też mam trochę problem z 💩 ale daje radę bez leków póki co :) mysle ze to przez to ze jestem wege.. Bardzo duzo jem warzyw żeby się zapchać...

A nie boli Was głowa od tego progesteronu? Mi od wczoraj pęka normalnie... Ale dziwne ze od wczoraj dopiero skoro biorę piguły już prawie tydzień 😳 i też mam trochę problem z 💩 ale daje radę bez leków póki co :) mysle ze to przez to ze jestem wege.. Bardzo duzo jem warzyw żeby się zapchać...
A bierzesz encorton?
Bo głową to po nim mi nawala zawsze😑

A to ja robię taki fulwypas z mięskiem, cebulką, ewentualnie owockami i milionem przypraw w zależności od designu. Już mi ślinka cieknie[emoji4][emoji39][emoji39][emoji39] lubię różne ale najbardziej z kurkumą, papryką, daktylem, morelą i sezamem[emoji39][emoji39][emoji39][emoji39]
Z mięskiem, cebulką to znam i robię.
Ale że ram o przepis na ten z kurkumą (która uwielbiam) i owocami🙏🙏🙏

Nieciekawa sytuacja, nie zazdroszczę [emoji853]. Na pewno to twojego męża gryzie w środku, ale tak to czasem jest z rodziną, z pseudo rodziną [emoji853]. I skoro oni pokazali swoje prawdziwe oblicze to widzę że nie ma czego żałować [emoji8]
A co do domu, to myślę że musisz @bazylia128 jakieś plany wysłać, bo ci spokoju nie da [emoji23]
Gryzie, niestety. Ale on twardy zawodnik jest;) tesciu to dobrze wychował;)
Nasze mieszkanko to pewnie u @bazylia128 jakis jeden wielki pokój albo piwnica [emoji1787]

reklama
Do góry