reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Po transferze. Podane dwa zarodki jeden klasy A (8blastomerowy) a drugi B (8blastomerowy), oba ponoć bardzo dobrej jakości. Dwa pozostałe wolniej się rozwijają. Jeden na chwilę obecną ma 5blastometrow, a drugi 2. Mam nadzieję, że choć jeden nabierze rozpędu, bo to byłaby kolejna procedura, kiedy zostałabym z niczym. Wzielam AH, Embrioglue i Intralipid. I wysępiłam receptę na refundowaną luteinę. W wersji dla odważnych kiedyoge betować najwcześniej? Zobaczcie w jakich skarpetkach dziś wystąpiłam [emoji12]Zobacz załącznik 1076031
Elegancko [emoji3590]. Niech no tylko @Netiaskitchen i @bazylia128 je zobaczą [emoji12]. Będą zazdrość [emoji1]
Ja teraz przy blastce zrobiłam betę 7-mego dnia i już było wiadomo

reklama
Po transferze. Podane dwa zarodki jeden klasy A (8blastomerowy) a drugi B (8blastomerowy), oba ponoć bardzo dobrej jakości. Dwa pozostałe wolniej się rozwijają. Jeden na chwilę obecną ma 5blastometrow, a drugi 2. Mam nadzieję, że choć jeden nabierze rozpędu, bo to byłaby kolejna procedura, kiedy zostałabym z niczym. Wzielam AH, Embrioglue i Intralipid. I wysępiłam receptę na refundowaną luteinę. W wersji dla odważnych kiedyoge betować najwcześniej? Zobaczcie w jakich skarpetkach dziś wystąpiłam [emoji12]Zobacz załącznik 1076031
Hehe ale masz fajowe te skarpety. Ja robiłam 8dpt ostatnio, doczytałam ze miałaś z trzeciej doby, to trochę dłużej poczekaj.

Gratulacje. Jesteś w ciazy ;) trzymam kciuki by teraz Kropus został z Tobą na dluuugggooo;) az do porodu ;) A może i dwa korpusie?? Skarpetki wypas. Tak ostatnio pomyslalam,ze musze sobie jakieś zwałowe kupic i na następną wizytę w nich pojechać bo zawsze tylko w jakiś stosowanych lub czarnych [emoji85][emoji85][emoji85] odpoczywaj kochana !!!

No to teraz kciuki zacisniete I czekamy 🤞🤞🤞😁 skarpety mega 😅

Dzień dobry dziewczynki ja już po wycieczce do Słupska po zastrzyki. Dostałam nowa receptę refundowana ale najbliżej dostępne były dostępne właśnie w Słupsku także trasa 150 km musiała być z rana 🤪 dziś mam lepszy humor zdecydowanie bo mąż wczoraj mnie ładnie pocieszył i zrobił masaż. Wytłumaczył mi na spokojnie ze takie pomyłki się zdarzają i odebrałam to tak emocjonalnie bo musiałam jechać daleko i tracić czas i w ogóle w ogóle, a w ostateczności miałam jeszcze trochę leku i w sumie nie miało to znaczenia. Przypomniał mi ze niektórzy musza 300 km jeździć do kliniki a i tak pomyłki się zdarzają. Wiem ze moja Pani doktor nie zrobiła tego umyślnie bo w gruncie rzeczy to fajna babka ale kurczę i tak mam nerwy na cała klinikę. Mam tylko nadzieje ze punkcją się uda, wszystko się pięknie zapodni i na walentynki będę w ciazy ❤️❤️❤️ Dzięki Bogu mój mąż jest oaza spokoju a ja wstrętnym nerwusem

Gratulacje. Jesteś w ciazy ;) trzymam kciuki by teraz Kropus został z Tobą na dluuugggooo;) az do porodu ;) A może i dwa korpusie?? Skarpetki wypas. Tak ostatnio pomyslalam,ze musze sobie jakieś zwałowe kupic i na następną wizytę w nich pojechać bo zawsze tylko w jakiś stosowanych lub czarnych [emoji85][emoji85][emoji85] odpoczywaj kochana !!!
Ja to nawet nie mam „czystych” czarnych 😂😂 każde mają coś. A to gwiazdki, a to kropki 😂 zawsze jest wesoło ;)

No ja też szczupła i lekarz w szoku jak zobaczył wyniki... Noooo napewno u Ciebie spadło, jak czytam jak Ty przestrzegasz diety plus ruch to napewno jest ok[emoji16]ja też glukoza w normie, właśnie też myślałam żeby zwiększyć ale trochę się bałam [emoji28] przepisał mi Glucophage 2×500 dziennie, chyba dołożę sobie jedną [emoji28]
Nie dokładaj żebyś nie miała ryzyka hipoglikemii.

reklama
Zarodek zarodkowi nie rowny. Moga wygladac tak samo i jeden w 3ciej dobie odpadnie, a inny bedzie sie rozwijal.
Nikt Ci 100% odpowiedzi niestety nie da. Sa kliniki, ktore twierdza, ze zawsze lepiej czekac do 5tej doby. Moj profesor mowi, ze slabsze zarodki lepiej transferowac w 3ciej,bo zadne laboratorium nie odtworzy w 100% warunkow w macicy wiec jest szansa, ze zarodek, ktory na szkielku sie zatrzyma, w macicy da rade.
Dokładnie takie same mam informacje.

Do góry