reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ci Ty dajesz? Ja dokładnie Glinik, a Kaśka chyba też pod Glinik nalezy, albo kolonie Glinik. Masakra jakaś.
Oh my good :) wspolczuje. Kochana teraz dopiero widze ze ty jestes z Gorzowa WLKP ? Kocham to miasto. Spedzilam tam kilka pieknych wakacji jako pana jeszcze :) Stamtad pochodzi moj chrzesny kotry juz nie zyje ale jego corka moja kuzynka byla nawet moja swiadkowa na slubie. Tylko ze oni z blokow przeprowadzili sie do Karnina przed Deszcznem. Moja dalsza kuzynka to Kaska Zu...za moze ja znasz?

reklama
Tak właśnie będzie, jeśli zarodek ma wady to nie rozwija się dalej. Trzeba pamiętać że w naturze też dużo zarodków odpada na każdym etapie rozwoju. Zaczęło hodować zarodki do 5 doby aby pozbyć się tych najsłabszych. Transfer blastocysty to większe prawdopodobieństwo ciąży. Jeśli para ma dużo zarodków w trzeciej dobie to lepiej zaczekać do 5 doby. Choć wiadomo że rozwój zarodka na szkiełku jest zawsze trudniejszy niż w naturalnych warunkach. Większość klinik hoduje zarodki do 5 doby , choć np. Novum preferuje do 3 doby. Oczywiście każda sytuacja inna.
Właśnie lekarz podjął decyzję, że poda dwa zarodki ale z trzeciej doby, nastawilam się na piąta dobę i tak bym wolała 🙁 zapytam w poniedziałek na wizycie dlaczego taka decyzja, może dlatego że nasienie dobre? Bo czytalalam kiedyś na grupie chyba że po 3 dobie czynnik męski dopiero się pojawia? Czy coś takiego 😅 albo pokręciłam coś 😅

Swoja droga to uwielbiam i zawsze mnie rozsmieszaja nazwy naszych siusek :-) :)
BROSZKA, KAŚKA, RZEZUCHA, PICKA, KUCIAPKA, BRZOSKWINKA, MUSZELKA :-) :):-) :):-) :):-) :):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale mam dzisiaj humor to pewnie dlatego ze juz po bieganiu i mnie roznosi 👍👍👍👍 z gory przepraszam wszystkie KAŚKI ✌✌✌
Zapomniałaś jeszcze pipka pipunia myszka i na razie tyle pamietam 😉

Buhaha, z Ela i Gosia B. chodziłam do klasy [emoji12] Jacek był wójtem gminy a teraz prezydentuje w Gorzowie.
Taaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] zanm wszystkich Bechtow :) i tego wojta nie wiem czy nim jeszcze jest z deszczna Jacka Wojcickiego. Nie jedna impreze razem przepilsmy :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
A ja dziś do fryzjera jadę, boję się jak diabli bo chcę takie różowawo - brązowe włoski mieć [emoji846]. Pewnie będę tam gniła ze 4 godziny, nie lubię tego. To moje ostatnie farbowanie przed powrotem do ciemnego brązu [emoji846]. Mam mega zniszczone włosy od rozjaśniania [emoji849]
No to dziś pełen relax [emoji16] daj potem fotkę jak wyszło;)

Do góry