reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

MasterChef forumowy ♥
Cos ty :) Sama siebie testuje. Normalnie nie robie takich wypiekow zeby mnie nie kusily no i ich nie jadam. Ale jak ostatnio zrobilam malinowa chmurke to poszlam za ciosem ;)
No i Łukasz wrocil do domu a ja lubie jak jest tak domowo i ładnie pachnie:D On tak sie wtedy cieszy to i mnie to cieszy :) Poza tym to tez dodatkowe endorfinki, nie uważasz?
Jak Pheobe dowiedziala sie ze jednak nie umrze bo to jej wrozka umarła to az z radości chciala upiec ciasteczka ❤ Ja własnie tez chyba porobie w przyszłym tygodniu jakies ciasteczka :) Wszystko byleby odciagnąć troche mysli od stymulacji :-) :)
Wole gotowac i to mi chyba lepiej wychodzi :D

reklama
A to nie jest ten, co teraz już go nie można wykupić w aptekach bo zmieniły się przepisy? Ty się będziesz wybierać do docenta?
Najpierw chce zobaczyc efekto mojej stymulacji. Czy wogole bede miala szanse no bo nie wiem ile bede miala zarodkow... Caly czas sie boje nawet o tym myslec. Taki eksperyment teraz na mnie z tym AMH i długim protokłem :oops:

O kurde. A ja jadłam naczczo;( dziękuję za odpowiedź!! A czy muszę pilnować czasu co do minuty? Bo ja sniadanie zjadam zawsze dopiero w pracy, a nie zawsze mi sie udaje o tej samej porze..

Na czczo zniszczysz sobie żołądek.
Nie musi być co do minuty, ale raczej nie rób tak, że jednego dnia o 6 a następnego o 11. Jak jednego dnia weźmiesz o 8 a innego o 8:30 czy 9 to jest ok, ja w tygodniu zazwyczaj mniej więcej o tej samej porze bralam a w weekendy trochę później, nie dajmy się zwariować 😉

Dziewczyny czy to możliwe żeby mi się KIR zmienił!!! Odebrałam wynik i mam KIR bx a poprzedni immunolog napisał zaświadczenie do lekarza z kliniki ze mam AA o ze potzrebuje wlewu domacicznego accofilu????

Kiry to genetyka, nie zmieniają się.
Masz wyniki badań z poprzedniego labu czy tylko zalecenia od immunologa? Może ram wkradł się błąd. Jak masz wyniki z poprzedniego labu to zadzwoń do tego labu o sprawdź czy u nich nie ma pomyłki.

Witam :)
Dziś przyszła do mnie odżywka i będę testować mam nadzieję że zda egzamin.
Trzeci dzień płaczliwy jeszcze mam, ciężko nadal :( ...

Kochana, ja pierwszy nieudany transfer to przez dwa tygodnie oplakiwalam (taka byłam pewna, że mi się uda...), a przez miesiąc rozpaczalam. Aż chłop nam tygodniowe wakacje wykupił, żeby mnie oderwać od złych myśli 😁
Potem kolejny transfer nie doszedł do skutku, bo ja pochrzanilam leki i już byliśmy w klinice i nam powiedzieli, że nie zrobią. Wróciliśmy do domu i ja znowu ryczalam, że przeze mnie, przez moją głupotę tracimy czas. A w międzyczasie diagnozowalam się u immunologa i wyszło, że mam za silny organizm, bralam leki i kolejny transfer się udał. Głowa do góry, to normalne, że przeżywamy porażkę, to boli.
Płacz jak tego potrzebujesz a potem cyc do przodu, popraw koronę i walcz!

Myślisz że jak mi wyszły NK ponad 12% to znaczy że ten scratching (czyli też taki wlew) tylko może pogorszyć sprawę? Bo dziewczyny chyba tak pisały, że jak za wysokie NK to scratchingu nie należy robić. Niby też pisały że inaczej jest badać NK z krwi, a inaczej z endometrium, ale jak w krwi jest za wysoko to w endo raczej też nie jest git. Bo przyznam, że ja to już głupieję przy tym wszystkimi co docent zwykle przepisuje na obniżenie NK?

A wlew zlecił ci docent? Jak tak to on do tego dobierze ci dawkę sterydy lub a intralipid, żeby zniwelować ewentualny wzrost nk. Jak nie to mu o tym powiedz, żeby mógł dobrać dawkę.

Cos ty :) Sama siebie testuje. Normalnie nie robie takich wypiekow zeby mnie nie kusily no i ich nie jadam. Ale jak ostatnio zrobilam malinowa chmurke to poszlam za ciosem ;)
No i Łukasz wrocil do domu a ja lubie jak jest tak domowo i ładnie pachnie:D On tak sie wtedy cieszy to i mnie to cieszy :) Poza tym to tez dodatkowe endorfinki, nie uważasz?
Jak Pheobe dowiedziala sie ze jednak nie umrze bo to jej wrozka umarła to az z radości chciala upiec ciasteczka ❤ Ja własnie tez chyba porobie w przyszłym tygodniu jakies ciasteczka :) Wszystko byleby odciagnąć troche mysli od stymulacji :-) :)
Wole gotowac i to mi chyba lepiej wychodzi :D
Ja gotować też lubię i gotuje, a piec w ogóle nie potrafię i nie piekę. Może skuszę się na Twój przepis na Malinowa Chmurkę i spróbuję zrobić, mój mąż byłby wniebowzięty. A ja jestem mało ciasteczkowa i mało słodka 😛 nie lubię ciast, tortów..i pewnie dlatego nie piekę. Ale Malinowa Chmurkę uwielbiam i sernik ☺️ i pewnie, że uważam że wtedy jest domowo i przytulnie. Za mną chodziła zupa ogórkowa od kilku dni i dziś zrobiłam i już zjadłam 3 talerze :x

Ciasto: 200 masła, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka. Ja to mikusje. Pozniej 500 mąki cukier waniliowy, łyzka miodu i łyzka proszku do pieczenia. Miksuje i jak powstanie ciasto dziele na pol. Jedna czesc zapiekam 25 minut termoobieg 180 stopni. Po upieczeniu spodu wyjmuje i chlodze.
Masa orzechowa:

pol szklanki cukru, 125 masła 2 łyzki miodu i orzechy ile ta sobie chcecie ja mam duzo :) Towszystko rozgrzewam w garnku chwile mieszając az sie polacza składniki

Rozkładam druga polowe ciasta w brytwance i wylewam na nia ta mase orzechowa. Zapiekam tak jak poprzednio

3 budynie waniliowe. 1 szklanka mleka na zimno i roztrzepuje w niej budyn a pol litra mleka gotuje i wlewam rozrobiony budyn. Caly czas mieszam jak powstaje budyn dodaj 100 masla i dalej mieszam.
Pomiedzy upieczonym spodem a wierzchem z masa orzechowa rozlewam budyn. Całość wkladam do lodowki. Najlepsze bedzie jutro :) Ale Łukasz juz dzisiaj podjadl dosc sporo :)

SMACZNEGO :)
No i jak ja mam nie jeść słodyczy jak widzę takie pyszności???

Przebitka jest jeszcze większa bo 167 to za 5 ampulek a wlew robią z jednej. On w endometrium jak scratching działa, jak masz dosc DS przy BX to podskornie już nie daje docent.. A w Invicta zgodzili się Tobie zrobić wlew że zlecenia docenta? Z tego co wiem to profesor krytykuje zalecenia docenta..
A no to właśnie "piękne te ceny" maja. Masakra:/ tak, powiedziałam lekarzowi prowadzącemu o tym wlewie ze wskazany i dal zlecenie bez problemu:)

reklama
Do góry