reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja gotować też lubię i gotuje, a piec w ogóle nie potrafię i nie piekę. Może skuszę się na Twój przepis na Malinowa Chmurkę i spróbuję zrobić, mój mąż byłby wniebowzięty. A ja jestem mało ciasteczkowa i mało słodka 😛 nie lubię ciast, tortów..i pewnie dlatego nie piekę. Ale Malinowa Chmurkę uwielbiam i sernik ☺ i pewnie, że uważam że wtedy jest domowo i przytulnie. Za mną chodziła zupa ogórkowa od kilku dni i dziś zrobiłam i już zjadłam 3 talerze :x
Ja mam na jutro zaplanowana zupe ogorkowa :D naprawde - obiecuje :D Tylko dla siebie odlewam bez ziemnaczkow. Łukasz musi je miec ;) Lubie taką kwaśna ohhh juz sie nie moge doczekac. Tylko moim zdaniem ona chyba wzmaga apetyt bo jak zjem jedna miske to od razu chce jeszcze :D Moze to kwestia tego ze ja lubie pikantne i tez dodaje dosc sporo pieprzu?

Najpierw chce zobaczyc efekto mojej stymulacji. Czy wogole bede miala szanse no bo nie wiem ile bede miala zarodkow... Caly czas sie boje nawet o tym myslec. Taki eksperyment teraz na mnie z tym AMH i długim protokłem :oops:
Oki, ja tam myślę że stymulacja pójdzie Ci dobrze. W sumie to do Łodzi masz z nas najbliżej 😊u mnie jutro ostatnia pigułka z antyków 😊

Ja mam na jutro zaplanowana zupe ogorkowa :D naprawde - obiecuje :D Tylko dla siebie odlewam bez ziemnaczkow. Łukasz musi je miec ;) Lubie taką kwaśna ohhh juz sie nie moge doczekac. Tylko moim zdaniem ona chyba wzmaga apetyt bo jak zjem jedna miske to od razu chce jeszcze :D Moze to kwestia tego ze ja lubie pikantne i tez dodaje dosc sporo pieprzu?
Pieprz też wzmaga apetyt, a ostre to ja uwielbiam i kwaśne to moje smaki 🥰 i to takie ostre, że mało kto zje :p jak zrobię spagetti to zapach chilli i czosnku czuć w całej kuchni 😀

Myślisz że jak mi wyszły NK ponad 12% to znaczy że ten scratching (czyli też taki wlew) tylko może pogorszyć sprawę? Bo dziewczyny chyba tak pisały, że jak za wysokie NK to scratchingu nie należy robić. Niby też pisały że inaczej jest badać NK z krwi, a inaczej z endometrium, ale jak w krwi jest za wysoko to w endo raczej też nie jest git. Bo przyznam, że ja to już głupieję przy tym wszystkimi co docent zwykle przepisuje na obniżenie NK?
Wiesz co nie wiem jak to jest, ale ja miałam NK 10% (z krwi) niby nie duża różnica, ale Paśnik pozwolił na scratching 🤔
I ja też mam NK 10%. I powiedział ,ze ten wlew mozemy zrobić, ze dożylnie to u mnie bez sensu ale wlew może być:)

Ja to w ogóle nie daję ziemniaków do zup. Masz rację, ogórkowa szczególnie zyskuje bez ziemniorów. Też lubię taką kwaśną. Dolewam zawsze sok z ogórków kiszonych. Znaczy tą wodę w której one pływają.
I mój mąż się przyzwyczaił że nie pływają nam ziemniaki w zupie. Czasem bułkę zagryzie jak mu mało 😊

Myślisz że jak mi wyszły NK ponad 12% to znaczy że ten scratching (czyli też taki wlew) tylko może pogorszyć sprawę? Bo dziewczyny chyba tak pisały, że jak za wysokie NK to scratchingu nie należy robić. Niby też pisały że inaczej jest badać NK z krwi, a inaczej z endometrium, ale jak w krwi jest za wysoko to w endo raczej też nie jest git. Bo przyznam, że ja to już głupieję przy tym wszystkimi co docent zwykle przepisuje na obniżenie NK?
Nie, to co masz we krwi nie jest proporcjonalne do tego co masz w endo. 12% to dobry wynik, na taki nic Ci docent raczej nie da bo bliski 10% choć uważam że napewno na obniżenie CD4/CD8 dostaniesz minimum steryd, jeśli nie immunosupresje. to będzie zależeć pewnie od wyników ANA, ASA jaka długa immunosupresja. Wiesz jak są naprawdę wysokie NK w endometrium to bezpośrednio przed transferem wlew z accofilu odpada bo pobudzi je do zbyt dużego poziomu. Wiesz że rzadko się bada NK w endo więc jak wyniku nie ma to lekarz nie bierze tego pod uwagę, jak jest tylko. Poczekaj na wynik KIR to będzie więcej jasności. Na razie NK się nie przejmuj. Miałas histeroskopie przed crio raz więc zadrapali Cię już wtedy to nie uważam żeby wlew był u Ciebie kluczowym rozwiązaniem..

reklama
wow fakt masz tych włosków na głowie. Ale jaka swietna fryzurka. Nie chcesz do niej wrocic? No i mkajiaz BOMBA :) Ja zawsze chcialam jakas krotka fryzurke ale moj maz nielubi krotkich wlosow. No i tez przy dłuższych lepiej cos z nimi zrobic. Na szybko zaplote jakiegos koczka i jest ok :)

Powiem Ci ze często zmieniam włosy bo mi się nudzą, jak nie kolor to długość. Także niewykluczone ze za jakiś czas znowu nie będę chodzić z irokezem albo z włosami po jednej stronie 🤣
Nie mam cierpliwości do swoich kudelkow i układania ich, nie urodziłam się z potrzeba przesiadywania w łazience dłużej niż potrzeba 🤣a jednak krótkie włosy to non stop stylizacja żeby wyglądały dobrze.
Makijaż zrobiony przez profesjonalistkę mam jedna zaufana od lat

Do góry