reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane,mam pewne pytanie.Oďrazu z góry przepraszam za jego zadanie.Podziwiam Was kobietki i trzymam za wszystkie kciuki.I do sedna.Czy jest możliwe z Polsce in vitro-płatne jeśli nie istnieje problem bezpłodności,chodzi o poczęcie bliźniaków?
Dobrze ze przeprosiłaś za takie pytanie bo mnie aż zatkało. Nie ma w Polsce takiej możliwości. Czy prywatnie czy tez nie to nie ma znaczenia. Polecam przeczytać ustawę o in vitro.

reklama
Podchodzic do invitrO nie majac problemu z zajściem w ciąże ????bo ktoś chce mieć bliźniaki ????? Przepraszam , ale dla mnie to trochę przesada ... podobnie jakby ktos podchodził do ivf bo chce mieć tylko dziewczynkę i prosi o pomoc embriologow . A jeśli nie uda się zajść w bliźniacza ciąże tylko pojedyncza ? Aż się boje pomyśleć ... dla mnie sorry, ale stanowcze NIE !
Co do płci to nikt nie zgodzi się na to, żeby wybrać zarodek określonej płci. Takie jest prawo. Ale jesli mają kasę, nie obawiają się leków, stymulacji i tego że skuteczność jest bardzo daleka od 100% to dlaczego nie. Trafić bliźniaki nawet przy podaniu 2 zarodków to nie takie łatwe. Ja nie widzę przeciwwskazań.

A miałaś histeroskopię? Warto to zrobić - ja jestem po 3 nieudanych transferach i będę miała histero i scratching endometrium w grudniu na NFZ.
Jak po tym zabiegu mi się nie uda zajść to uderzam do dr Paśnika badać immunologię
No ja jestem na świeżo właśnie po histero że scratchingiem i wczoraj miałam transfer. Wcześniejsze 2 transfery nieudane. Zobaczymy jak będzie teraz.

No ja jestem na świeżo właśnie po histero że scratchingiem i wczoraj miałam transfer. Wcześniejsze 2 transfery nieudane. Zobaczymy jak będzie teraz.
Trzymam kciuki za Ciebie, oby się okazało że w tych Twoich polipach był problem :) Ja nie ukrywam, że pokładam wielkie nadzieje w tej histeroskopii i scratchingu.

Tylko u mnie jest jakiś problem.. w zeszły wtorek serduszko biło ok 100/min i biło niemiarowo.. stąd mój niepokój...
Aaa to przepraszam nie kojarzyłam 🙁 ale na początku bije wolniej, trzymam kciuki żeby się ładnie rozkręciło i daj od razu znać jak będziesz po wizycie🙂

reklama
Dobrze ze przeprosiłaś za takie pytanie bo mnie aż zatkało. Nie ma w Polsce takiej możliwości. Czy prywatnie czy tez nie to nie ma znaczenia. Polecam przeczytać ustawę o in vitro.
A może post tej forumowiczki to zwyczajna prowokacja... Chyba ktoś logistycznie myślący by tak po prostu nie zadał takiego pytania. Nie żyjemy w średniowieczu żeby nie mieć dostępu do informacji i wiedzieć że In vitro to metoda leczenia a nie dziecko bądź bliźnięta na zamówienie..

Do góry