reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane,mam pewne pytanie.Oďrazu z góry przepraszam za jego zadanie.Podziwiam Was kobietki i trzymam za wszystkie kciuki.I do sedna.Czy jest możliwe z Polsce in vitro-płatne jeśli nie istnieje problem bezpłodności,chodzi o poczęcie bliźniaków?
Dobrze ze przeprosiłaś za takie pytanie bo mnie aż zatkało. Nie ma w Polsce takiej możliwości. Czy prywatnie czy tez nie to nie ma znaczenia. Polecam przeczytać ustawę o in vitro.

reklama
Podchodzic do invitrO nie majac problemu z zajściem w ciąże ????bo ktoś chce mieć bliźniaki ????? Przepraszam , ale dla mnie to trochę przesada ... podobnie jakby ktos podchodził do ivf bo chce mieć tylko dziewczynkę i prosi o pomoc embriologow . A jeśli nie uda się zajść w bliźniacza ciąże tylko pojedyncza ? Aż się boje pomyśleć ... dla mnie sorry, ale stanowcze NIE !
Co do płci to nikt nie zgodzi się na to, żeby wybrać zarodek określonej płci. Takie jest prawo. Ale jesli mają kasę, nie obawiają się leków, stymulacji i tego że skuteczność jest bardzo daleka od 100% to dlaczego nie. Trafić bliźniaki nawet przy podaniu 2 zarodków to nie takie łatwe. Ja nie widzę przeciwwskazań.

A miałaś histeroskopię? Warto to zrobić - ja jestem po 3 nieudanych transferach i będę miała histero i scratching endometrium w grudniu na NFZ.
Jak po tym zabiegu mi się nie uda zajść to uderzam do dr Paśnika badać immunologię
No ja jestem na świeżo właśnie po histero że scratchingiem i wczoraj miałam transfer. Wcześniejsze 2 transfery nieudane. Zobaczymy jak będzie teraz.

No ja jestem na świeżo właśnie po histero że scratchingiem i wczoraj miałam transfer. Wcześniejsze 2 transfery nieudane. Zobaczymy jak będzie teraz.
Trzymam kciuki za Ciebie, oby się okazało że w tych Twoich polipach był problem :) Ja nie ukrywam, że pokładam wielkie nadzieje w tej histeroskopii i scratchingu.

Tylko u mnie jest jakiś problem.. w zeszły wtorek serduszko biło ok 100/min i biło niemiarowo.. stąd mój niepokój...
Aaa to przepraszam nie kojarzyłam 🙁 ale na początku bije wolniej, trzymam kciuki żeby się ładnie rozkręciło i daj od razu znać jak będziesz po wizycie🙂

reklama
Dobrze ze przeprosiłaś za takie pytanie bo mnie aż zatkało. Nie ma w Polsce takiej możliwości. Czy prywatnie czy tez nie to nie ma znaczenia. Polecam przeczytać ustawę o in vitro.
A może post tej forumowiczki to zwyczajna prowokacja... Chyba ktoś logistycznie myślący by tak po prostu nie zadał takiego pytania. Nie żyjemy w średniowieczu żeby nie mieć dostępu do informacji i wiedzieć że In vitro to metoda leczenia a nie dziecko bądź bliźnięta na zamówienie..

Do góry