Przeczytałam już chyba wszystko co było do przeczytania w internecie na ten temat wczoraj . Możliwe właśnie ze to to .. ale stres jest niesamowity teraz .. dziękuje za reakcjeU nas w klinice przedział abstynencji przed oddaniem nasienia jest od minimum 3 dni do 6 . Może te tylko dwa dni to za mało. My po rozwie z lekarzem jak zapytaliśmy dostaliśmy inf ze najlepiej 5 dni zwłaszcza jeśli jest problem z ilością plemników.
reklama
Liliana87
Fanka BB :)
Przy pierwszym świeżym tak nie miałam a teraz już fiksuje ;( w ogole po pierwszym transferze bralam od razu 3x1 nospe i lykalam magnez bo tutaj dziewczyny tak radzily, mimo,ze nie zalecono mi nic procz relanium przez dwa dni. Teraz przy crio zapytalam dr czy w przypadku jakis skurczy jakos sobie dopomagac to powiedzial,ze mozna nospe ale oni nie przewiduja zadnych skurczy bo przeciez nie ma owulacji..pamiętaj ze co przypadek to objawy bacz ich brak a Beta jak ma być to bez względu na objawy. Dla przykładu u mnie zaczęły się 3 dpt i odpuściły 6. Dzisiaj jest 9 dzień po i brzuch odrobinkę coś zakłuje. Inne dziewczyny nie miały wcale a bety piękne. Ja nadal wariuje przez to czekanie [emoji3526]
Eehh, trudne to wszystko.
Ciesze się, że u Ciebie w dobrym kierunku wszystko zmierza i czekam na info ! [emoji173] Dziekuje za odpowiedz, bo nikt sie nie odniosl a ja jak w dniu transferu pelen luz tak wczoraj schizy..
Aneczka85_01
Kariotypy mozna tez na nfz
Ja robiłam na NFZ i na wynik czekałam bardzo długo , miał być do miesiąca a pobranie było 5.8 a wynik po 45 dniach ROBOCZYCH [emoji23] wiec jeśli zależy na czasie to na NFZ bym nie robiła
Aneczka85_01
Mozna
Trzeba miec skierowanie do genetyka a potem czekac 3 lata na wizyte zeby wystawil skierowanie na kariotypy...
To chyba zależy w jakim mieście . Ja dostałam skierowanie do genetyka i tego dnia umówiłam się na wizytę która była za 3 dni . Odrazu pobrali nam krew i czekanie na wynik
Też tak myślałam ale tak pięknie nie było puki się za siebie nie wzięłam.Tydzien po porodzie mialam - 10kg, miesiac pozniej zostalo mi 4kg. Jestem 2,5 roku po porodzie, mam nadal +1,5kg, ale nic nie robilam, zeby to zrzucic, wiec nie dziwne. A karmilam tylko 3 miesiace.
Spokojnie, przy niemowlaku kg spadna same.
nieagatka
Wiesz co, ja zawsze mialam problem ze zrzuceniem chocby kilograma. Ale przy dziecku, a zwlaszcza po powrocie do pracy samo poszlo.Też tak myślałam ale tak pięknie nie było puki się za siebie nie wzięłam.
Apola
Magnezu biorę sporo od dawna a nospe tez teraz brałam i to trzy dziennie ( 3 i 4 dpt) bo tak brzuch mnie bolał. Noe zaszkodzi a może pomoc. Relanium nie brałam i lekarz nic nie mówił ale dziewczyny pisały tez ze mialy. To samo u mnie, transfer radość i trochę stresu a potem to już czarnowidztwo uprawiałam. Trzymam za Ciebie kciuki i informuj na bierzącoPrzy pierwszym świeżym tak nie miałam a teraz już fiksuje ;( w ogole po pierwszym transferze bralam od razu 3x1 nospe i lykalam magnez bo tutaj dziewczyny tak radzily, mimo,ze nie zalecono mi nic procz relanium przez dwa dni. Teraz przy crio zapytalam dr czy w przypadku jakis skurczy jakos sobie dopomagac to powiedzial,ze mozna nospe ale oni nie przewiduja zadnych skurczy bo przeciez nie ma owulacji..
Eehh, trudne to wszystko.
Ciesze się, że u Ciebie w dobrym kierunku wszystko zmierza i czekam na info ! [emoji173] Dziekuje za odpowiedz, bo nikt sie nie odniosl a ja jak w dniu transferu pelen luz tak wczoraj schizy..
Elizabeth68
Jak najbardziej tak, ale na spokojnieDziewczyny we wczesnej ciąży, kochacie sie ze swoimi mężczyznami? Bo u nas lekarka przy transferze nie mowila nic ze nie wolno, ale od 16 dni abstynencja.. i sami nie wiemy czy mozemy sie delikatnie pokochać...
I super mi to po porodzie chyba zaczęło dopiero przybywać.Kazdy organizm inny ale ja już nie wieżę że podczas karmienia schudne A wcześniej tak myslalamWiesz co, ja zawsze mialam problem ze zrzuceniem chocby kilograma. Ale przy dziecku, a zwlaszcza po powrocie do pracy samo poszlo.
reklama
Elizabeth68
Źle się wyraziłam. Zrozumiałam, że na usg był widoczny zarodek u Ciebie .Człowiek cały czas się dokształca. Rozumiem ze jeśli była podana 5 dniowa blastocysta to możemy wykluczyć z obaw puste jako ?
Ale jeśli jesteś przed badaniem dopiero to spokojnie, każda z nas ma takie obawy, najpierw czy pojawi się beta wysoka, później, czy bedzie zarodek w jaju plodowym a następnie czy serce bije jeśli beta przyrasta prawidłowo, to nie ma podstaw do niepokoju kiedy masz wizytę?
Podziel się: