reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja w mojej klinice czekałam chyba aż 9 tygodni na wynik, szok. I kilka razy poganiałam lekarkę co z wynikami, bo byłam już w trakcie stymulacji. Wyniki dostałm dzień przed punkcją, masakra jakas ale było wszystko ok
My robilismy karitypy i cftr oraz jeszcze jakis jeden azf czy cos takiego bo byl w pakiecie i wyszlo nam 1200 lacznie, zamawialismy ze strony testydna. Wyniki przychodza od nich naprawde szybko, chyba ok 3tyg.

reklama
Mam jeszcze 3 blastki. Nie wiem co jest u mnie wskazaniem , oprócz 1 niedrożnego jajowodu niby wszystko w porządku. Przyczyna musi być gdzieś głębiej, tylko jest jeszcze nie odkryta. Może na grudniowej histeroskopii się coś wyjaśni - w sumie to chciałabym żeby coś znaleźli, wtedy chociaż by było wiadomo gdzie jest problem. Dziękuję za ciepłe słowa
Dopiero nadrabiam forum. A immunologia przebadana? Insulina? Jak sie stymulowałaś?

Musze wiecej spacerować;) zdecydowalam się wziac l4 na 3 dni po crio, zero stresu, wyciagnelam maszyne do szycia i sie relaksuje;) trzymam kciuki za szczescliwe rozwiązanie ;) będziecie mieli najpiękniejsze święta ever ;)
Super podejście :) o to chodzi przez ten cały czas walki, starania się i oczekwiania. Robić to, co sprawia przyjemność :)

Dopiero nadrabiam forum. A immunologia przebadana? Insulina? Jak sie stymulowałaś?
Immunologia znaczy dr Paśnik? Nie byłam u niego jeśli o to chodzi, ale moja lekarka mi powiedziała żeby o tym w przyszłości pomyśleć. A z insuliną to o co chodzi? Trochę zielona jeszcze jestem w niektórych tematach ale dzielnie nadrabiam dzięki forum.
Do stymulacji miałam leki Bemfala, Menopur i Orgalutran. Nie było jakichś problemów z pęcherzykami

Źle się wyraziłam. Zrozumiałam, że na usg był widoczny zarodek u Ciebie .
Ale jeśli jesteś przed badaniem dopiero to spokojnie, każda z nas ma takie obawy, najpierw czy pojawi się beta wysoka, później, czy bedzie zarodek w jaju plodowym a następnie czy serce bije :) jeśli beta przyrasta prawidłowo, to nie ma podstaw do niepokoju :) kiedy masz wizytę?
Tak naprawdę to jeszcze nie wiem. W poniedziałek mam ostatnia weryfikacje bety ( w 13 dniu dla kliniki ) dwie już mam za sobą i przyrost prawidłowy. Wtedy tez dowiem się kiedy wizyta. Teraz rozumiem ☺️

reklama
Do góry