reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja w mojej klinice czekałam chyba aż 9 tygodni na wynik, szok. I kilka razy poganiałam lekarkę co z wynikami, bo byłam już w trakcie stymulacji. Wyniki dostałm dzień przed punkcją, masakra jakas ale było wszystko ok
My robilismy karitypy i cftr oraz jeszcze jakis jeden azf czy cos takiego bo byl w pakiecie i wyszlo nam 1200 lacznie, zamawialismy ze strony testydna. Wyniki przychodza od nich naprawde szybko, chyba ok 3tyg.

reklama
Mam jeszcze 3 blastki. Nie wiem co jest u mnie wskazaniem , oprócz 1 niedrożnego jajowodu niby wszystko w porządku. Przyczyna musi być gdzieś głębiej, tylko jest jeszcze nie odkryta. Może na grudniowej histeroskopii się coś wyjaśni - w sumie to chciałabym żeby coś znaleźli, wtedy chociaż by było wiadomo gdzie jest problem. Dziękuję za ciepłe słowa
Dopiero nadrabiam forum. A immunologia przebadana? Insulina? Jak sie stymulowałaś?

Musze wiecej spacerować;) zdecydowalam się wziac l4 na 3 dni po crio, zero stresu, wyciagnelam maszyne do szycia i sie relaksuje;) trzymam kciuki za szczescliwe rozwiązanie ;) będziecie mieli najpiękniejsze święta ever ;)
Super podejście :) o to chodzi przez ten cały czas walki, starania się i oczekwiania. Robić to, co sprawia przyjemność :)

Dopiero nadrabiam forum. A immunologia przebadana? Insulina? Jak sie stymulowałaś?
Immunologia znaczy dr Paśnik? Nie byłam u niego jeśli o to chodzi, ale moja lekarka mi powiedziała żeby o tym w przyszłości pomyśleć. A z insuliną to o co chodzi? Trochę zielona jeszcze jestem w niektórych tematach ale dzielnie nadrabiam dzięki forum.
Do stymulacji miałam leki Bemfala, Menopur i Orgalutran. Nie było jakichś problemów z pęcherzykami

Źle się wyraziłam. Zrozumiałam, że na usg był widoczny zarodek u Ciebie .
Ale jeśli jesteś przed badaniem dopiero to spokojnie, każda z nas ma takie obawy, najpierw czy pojawi się beta wysoka, później, czy bedzie zarodek w jaju plodowym a następnie czy serce bije :) jeśli beta przyrasta prawidłowo, to nie ma podstaw do niepokoju :) kiedy masz wizytę?
Tak naprawdę to jeszcze nie wiem. W poniedziałek mam ostatnia weryfikacje bety ( w 13 dniu dla kliniki ) dwie już mam za sobą i przyrost prawidłowy. Wtedy tez dowiem się kiedy wizyta. Teraz rozumiem ☺️

reklama
Do góry