reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ciesze się bardzo, ze wsszystko jest dobrze :) I trzymam dalej kciuki, żeby wszystkie zostały w komplecie✊✊

Beda je hodować do blastek? Oczywiscie poza transferowana morula w sobote:) Rozumiem, ze bierzesz jednego kropka?

Moja wczorajsza wizyta ze zwyklego usg przekształciła się całkowicie niespodziewanie w prenatalne:cool2: Bo ten sam lekarz miał mi je robic, ale dopiero za 2 tyg. I chyba trochę chciał mieć mnie już z głowy, a trochę obawa była, ze dzidzia może byc już za duża, jak poczekam do ustalonego terminu. A ja byłam chyba w takim szoku, ze nie zdazylam bardzo protestować. Z usg jest wszystko Ok, czekam jeszcze za wyniki z krwi.

Najpierw mega się wkurzyłam, ze to tak wyszło, bo chciałam, żeby m był ze mna, ale potem stwierdziłam, ze to chyba dobrze się tak stało, bo pewnie panikowalabym przed badaniem. A tak to już z głowy:-) :)

I póki co lekarz nie zobaczył nic dyndającego między nóżkami - a przyznaje, ze marze o dziewczynce:)
A to moja dzidzia❤️❤️
Cudowne ujęcie ❤️

Ostatnia edycja:
We wtorek maz „ odświeżał „ nasienie ... nie możliwe żeby przez dwa dni nie powstały nowe ...
U nas w klinice przedział abstynencji przed oddaniem nasienia jest od minimum 3 dni do 6 . Może te tylko dwa dni to za mało. My po rozwie z lekarzem jak zapytaliśmy dostaliśmy inf ze najlepiej 5 dni zwłaszcza jeśli jest problem z ilością plemników.

Dziękuję,ale bardzo się boję,nawet jeśli to jeszcze transfer itd. A potem miałaś więcej zarodków? przepraszam nie doczytałam Twojej historii. Jeśli miałaś więcej to jak to zrobiłaś? :) a Twoje komórki normalnie się zapładniały? Żeby na 12 1 się zapłodniła to jest chyba jakiś żart ;) myślę,że miały wpływ na to antybiotyki w ost 3 miesiacach stres i laparoskopia z histero i narkozą w tle.
Jaki miałaś protokół i jakie leki przy stymulacji ? Przybliż nam ☺️

Kochane, 2 dpt, zadnych boli itp. Czy to dobrze czy raczej zle??
pamiętaj ze co przypadek to objawy bacz ich brak a Beta jak ma być to bez względu na objawy. Dla przykładu u mnie zaczęły się 3 dpt i odpuściły 6. Dzisiaj jest 9 dzień po i brzuch odrobinkę coś zakłuje. Inne dziewczyny nie miały wcale a bety piękne. Ja nadal wariuje przez to czekanie ☺️

A myślałam przed chwilą o Tobie ;) . Jak się czujesz?
A robili ci też ten scratching endometrium?
Tak, robili. I czuję się bardzo dobrze, tylko leciutkie plamienie było. A psychicznie to czuję się zajebiście, bo polipów już nie ma, a transfer jeszcze w listopadzie wg moich wyliczeń. Padł mi internet w komórce, więc dopiero teraz tak na dobre nadrobilam forumowe zaległości :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też chodziłam od ginekologa do ginekologa przez 3 lata Aż w końcu koleżanka polecila mi klinikę w Białymstoku i tam zaczelismy jezdzic. Pieniedzy poszlo w cholere, ale przynajmniej oboje byliśmy przebadani, mnostwo badan mielismy zrobionych a tutaj na miejscu nikt nam nawet nie kazal takich badan robic
bo właśnie to jest najgorsze, że ciężko od razu trafić na właściwych ludzi i do dobrych klinik. U nas taka starsza ginekolozka do której chodziłam dość szybko skierowała nas do kliniki mówiąc że ona nie pomoże. I chwała jej za to. Dzięki niej sporo czasu i nerwów udało się zaoszczędzić. Bo jak nas solidnie przebadali było szybko jasne że tylko ivf może pomóc.

Do góry