reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas było na początku 10 pęcherzyków, z czego tylko jedna blastka powstała, ktorą podano mi w 5 dobie po punkcji. Na tym nasze dofinansowanie się kończy, bo nie bylo czego mrozić. Na szczescie nadzieja umiera ostatnia, tic-tac się przyjął i teraz czekamy na bicie serduszka, a wtedy będę spokojniejsza. Bedzie dobrze, trzeba w to mocno uwierzyć ‐ trzymam za Was kciuki!
Ja za serduszko bardzo mocno ☺️To pierwsze podejście ? Macie już termin usg ?

reklama
Wiesz akurat mi na swieżaku nie wyszło A dwa transfery z śnieżynek już tak.Czasami lepiej poczekać choć wiadomo jakie to ciężkie bo chcemy szybko tu i teraz.
Dokładnie, szybko. Tak długo czeka się na ten dzień wiec jak usłyszeliśmy odroczony to mnie zmroziło. Dopiero na wizycie lekarza wyjaśnił czemu ( za wysoki progesteron) i powiedział ze ma on większe szanse w następnym cyklu. Nie wiem na jakim etapie teraz jesteś ale trzymam kciuki ☺️

Witam :)
Dopiero teraz Was nadrabiam. Wczoraj pozno w nocy wrocilam ze Lwowa. Bylo bardzo przyjemnie nawet sobie pozwolilam na napicie sie nalewki. Wyobrazcie sobie ze ten arteretec na mnie nie zadzialal. a podwoilam dawke na drugi dzien. Kontaktowalam sie z lekarzem i pozwolil mi jechac. Mialam antybiotyk wiec bylam zabezpieczona. Tam podobno jakies resztki tylko byly .No i w tym tygodniu na konrol. Wlasnie sie dowiedzialam ze moja sasiadka jest w ciazy... Wiem ze nie powinnam byc zazdrosna ale to jej trzecie dziecko. I jakos zawsze tak reaguje jak ktos z otoczenia zachodzi w kolejna ciaze aja znowu nie :(
Tymbardziej ze sasiadka dosc czesto pozwala sobie na alkohol, pali duzo papierosow i niczym sie nie przejmuje. Ahh troche to smutne.

Aa ok na tej zasadzie. Rozumiem... ja do czasu staran tez mialam jakis stan zapalny - nieznanego pochodzenia - tylko objaw w postaci swedzenia ciala. Bralam 10
Lat tabletke antyhistaminowa codziennie i teraz przeszlo samo... do tego poje codziennie kurkume z pieprzem i STARAM sie (bo roznie wychodzi) dosc zdrowo jesc. Ale tak bez przesady. No i wracam do ruchu...
Ej ja też tak mam że mnie czasem wszystko swędzi! To ty przez 10 lat bralas tabletki żeby przestało?

Po dzisiejszej konsultacji lekarz kazał mi zmniejszyć estradiol. Z 3x1 na 2x1. Ogólnie nie powiedział ale wyczulam że nie podobają mu się te wyniki. Mam ponad 5600. Coś mam wrażenie że nic z tego nie będzie. Brzuch mnie boli zupełnie jak przy pierwszym nie udanym transferze. Jutro powtarzam betę i chyba prog i estro też zrobię. Wizytę mam dopiero w poniedzialek ale jak beta spadnie to odwołam wizytę.

Aa ok na tej zasadzie. Rozumiem... ja do czasu staran tez mialam jakis stan zapalny - nieznanego pochodzenia - tylko objaw w postaci swedzenia ciala. Bralam 10
Lat tabletke antyhistaminowa codziennie i teraz przeszlo samo... do tego poje codziennie kurkume z pieprzem i STARAM sie (bo roznie wychodzi) dosc zdrowo jesc. Ale tak bez przesady. No i wracam do ruchu...
Dziewczyny ruch, ruch i jeszcze raz ruch, ale najlepiej w postaci interwalow. To moze byc krotki trening nawet pol godzny. Na zmiane 3 minuty szybkiego marszu i dwie minuty biegu.

reklama
Ja miałam odroczony ponieważ dostałam hiperke. Transfer po 2 cyklu obecnie dziewczynka w brzuszku :)
Gratulacje! Takie wiadomości napawają optymizmem. Nie wiedziałam co oznacza transfer odroczony i z jakie powodu ale po informacjach od lekarza i przeczytanych tutaj na forum nabieram przekonania ze dobrze się stało.

Do góry