reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U nas było na początku 10 pęcherzyków, z czego tylko jedna blastka powstała, ktorą podano mi w 5 dobie po punkcji. Na tym nasze dofinansowanie się kończy, bo nie bylo czego mrozić. Na szczescie nadzieja umiera ostatnia, tic-tac się przyjął i teraz czekamy na bicie serduszka, a wtedy będę spokojniejsza. Bedzie dobrze, trzeba w to mocno uwierzyć ‐ trzymam za Was kciuki!
Ja za serduszko bardzo mocno ☺️To pierwsze podejście ? Macie już termin usg ?

reklama
Wiesz akurat mi na swieżaku nie wyszło A dwa transfery z śnieżynek już tak.Czasami lepiej poczekać choć wiadomo jakie to ciężkie bo chcemy szybko tu i teraz.
Dokładnie, szybko. Tak długo czeka się na ten dzień wiec jak usłyszeliśmy odroczony to mnie zmroziło. Dopiero na wizycie lekarza wyjaśnił czemu ( za wysoki progesteron) i powiedział ze ma on większe szanse w następnym cyklu. Nie wiem na jakim etapie teraz jesteś ale trzymam kciuki ☺️

Witam :)
Dopiero teraz Was nadrabiam. Wczoraj pozno w nocy wrocilam ze Lwowa. Bylo bardzo przyjemnie nawet sobie pozwolilam na napicie sie nalewki. Wyobrazcie sobie ze ten arteretec na mnie nie zadzialal. a podwoilam dawke na drugi dzien. Kontaktowalam sie z lekarzem i pozwolil mi jechac. Mialam antybiotyk wiec bylam zabezpieczona. Tam podobno jakies resztki tylko byly .No i w tym tygodniu na konrol. Wlasnie sie dowiedzialam ze moja sasiadka jest w ciazy... Wiem ze nie powinnam byc zazdrosna ale to jej trzecie dziecko. I jakos zawsze tak reaguje jak ktos z otoczenia zachodzi w kolejna ciaze aja znowu nie :(
Tymbardziej ze sasiadka dosc czesto pozwala sobie na alkohol, pali duzo papierosow i niczym sie nie przejmuje. Ahh troche to smutne.

Aa ok na tej zasadzie. Rozumiem... ja do czasu staran tez mialam jakis stan zapalny - nieznanego pochodzenia - tylko objaw w postaci swedzenia ciala. Bralam 10
Lat tabletke antyhistaminowa codziennie i teraz przeszlo samo... do tego poje codziennie kurkume z pieprzem i STARAM sie (bo roznie wychodzi) dosc zdrowo jesc. Ale tak bez przesady. No i wracam do ruchu...
Ej ja też tak mam że mnie czasem wszystko swędzi! To ty przez 10 lat bralas tabletki żeby przestało?

Po dzisiejszej konsultacji lekarz kazał mi zmniejszyć estradiol. Z 3x1 na 2x1. Ogólnie nie powiedział ale wyczulam że nie podobają mu się te wyniki. Mam ponad 5600. Coś mam wrażenie że nic z tego nie będzie. Brzuch mnie boli zupełnie jak przy pierwszym nie udanym transferze. Jutro powtarzam betę i chyba prog i estro też zrobię. Wizytę mam dopiero w poniedzialek ale jak beta spadnie to odwołam wizytę.

Aa ok na tej zasadzie. Rozumiem... ja do czasu staran tez mialam jakis stan zapalny - nieznanego pochodzenia - tylko objaw w postaci swedzenia ciala. Bralam 10
Lat tabletke antyhistaminowa codziennie i teraz przeszlo samo... do tego poje codziennie kurkume z pieprzem i STARAM sie (bo roznie wychodzi) dosc zdrowo jesc. Ale tak bez przesady. No i wracam do ruchu...
Dziewczyny ruch, ruch i jeszcze raz ruch, ale najlepiej w postaci interwalow. To moze byc krotki trening nawet pol godzny. Na zmiane 3 minuty szybkiego marszu i dwie minuty biegu.

reklama
Ja miałam odroczony ponieważ dostałam hiperke. Transfer po 2 cyklu obecnie dziewczynka w brzuszku :)
Gratulacje! Takie wiadomości napawają optymizmem. Nie wiedziałam co oznacza transfer odroczony i z jakie powodu ale po informacjach od lekarza i przeczytanych tutaj na forum nabieram przekonania ze dobrze się stało.

Do góry