reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ech a ja zobaczylam wynik i ucieszylam sie na początku, ze jest dobry. Czyli to ma byc kwas foliowy i witamina b? To maja byc jakies konkretne witaminy z gr b? Czy complex? Marzycielka powtarzalas homocysteine juz? Spadla u Ciebie?

Będę powtarzała jutro poziom homocysteiny
Pierwszy raz po 3 miesiącach brania lekow
Zobaczymy czy coś spadło [emoji848]
Musisz brać witaminy metylowane
Ja biorę np. takie
Przesyłam fotki
IMG_5802.JPG
IMG_5803.JPG

reklama
Znalazłam jak narazie tylko w Novum więc już się ciesze :) Co dają? Jest to podobno najlepsza alternatywa dla szczepień bądź innych leków immunosupresyjnych.. Podobno duża skuteczność .. Rzadko stosowane z uwagi na dużo innych tańszych alternatywnych sposobów leczenia.. Ale przemawiają do mnie... Omówię ta opcję na pewno z doc.P ;)
To daj znać co doc.P na to . A tobie zaproponował szczepienia? Co ci wyszło źle w immunologii?
Mi dał tylko accofil a przed następną procedura mam napisac maila i wtedy wyśle zalecenia. Obstawiam, że znowu mi da tylko accofil.

Dziewczyny czy ktoras ma doswiadczenie z Artrotec. Czekam juz 3 godziny i nic sie jeszcze nie dzieje.
Ja je miałam, w szpitalu dostałam rano A późnym wieczorem po 14h dopiero się zaczęło. A pielęgniarka mówiła, że przeważnie po paru godzinach są skurcze.
Bardzo ci współczuję całej tej sytuacji ;( jesteś bardzo dzielna!

Ja zdjęcia nie dostawałam, ale najpierw widziałam blastusia pod mikroskopem na monitorze, a później na USG pokazywali mi jak to wygląda w trakcie podawania. Ewidentnie było widać, że blastuś jest u mamusi [emoji7][emoji175]
To co widzisz, to blyszczace to bie blstka tylko pecherzyk powietrza, w ktorym powinna byc blastka. Zdazaly sie przypadki, ze pecherzyk byl umieszczony w macicy, a zarodek dostwal na rurce. Dlatego pozniej sprawdzaja pod mikroskopem, bo golym okiem nie moga ocenic czy na pewno nic nie zostalo.

Dziewczyny a zauważyliście u siebie przed transferem albo chwilę po że wypadają Wam włosy? Kurcze nie wiem co się dzieje a od kilku dni lecą mi na potęgę.. Aż się boję myć głowę bo normalnie garściami wyciągam. :(

Mam kolejne wyniki. Powtarzalam obciazenie glukoza i nie wyszlo za ciekawie... Przyjmuje na noc glucophage xr 1000 od kilku miesiecy. Przed tym glukoza byla 92. Teraz po obciążeniu glukoza:
Na czczo 109
Po 1h - 169
Po 2h - 112
Insulina:
Na czczo 15
Po 1h - 68
Po 2h - 58
Glucophage odstawilam na 9 dni przed badaniem. Nigdy tak zlych wynikow nie mialam.

To co widzisz, to blyszczace to bie blstka tylko pecherzyk powietrza, w ktorym powinna byc blastka. Zdazaly sie przypadki, ze pecherzyk byl umieszczony w macicy, a zarodek dostwal na rurce. Dlatego pozniej sprawdzaja pod mikroskopem, bo golym okiem nie moga ocenic czy na pewno nic nie zostalo.
O ja!!! A ja głupia myślałam, że to mój kropek [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry