reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zrobiłam badanie na trombofilie przez strone test dna. Czekam teraz na wynik :) Mam jeszcze liste badan, ktore zlecil mi lekarz przed wizyta u Pasnika:
Homocysteina
Ana I i ana II
P/ciala antyfosfolipidowe
Antykardiolipidowe
Bialko s
Bialko c
Antytrombina III
I dodatkowo ponownie test obciazenia glukoza trzykrotne oznaczenia glukozy i insuliny.
Czy jesli wykonalam ten pakiet na trombofilie to czy wszystkie badania dalej z tej listy mam wykonac? Pytam Was, bo ta immunologia to jakas czarna magia! Czy Pasnik zleca te badania? Zebym bez sensu ich nie robila. A i mysle o zrobieniu badania tych komorek nk.

Czy to mozliwe zeby przestymulowanie wyszlo dopiero po pozytywnej becie i po transwerze? Brzuch mam tak wzdety ,ze z ledwoscia sie schylam ,bola jajniki, w srodku wszytko wrazliwe czuje nawet przy chodzeniu. Na szczescie siusiam normalnie ,zasnych wymiotow staram sie ciagle popijac wode. Czy to normalne i przejdzie czy lepiej dzwonic do lekarza? A juz myslalam ,ze mnie to ominie. Estriadol przed punkcja mialam 2000 jakos i Dr stwierdzil ze raczej mi nie grozi przestymulowanie i kazdy w jakims stopniu sie o nie ociera. Tylko nie wiem gdzie jest granica " otarcia sie" a zagrazajaca...

Ja juz od 4 godzin sie czyszcze :( Teraz jest w miare wzglednie ale pierwsze trzy godziny byly nie do opisania.
Przepraszam za takie teksty. Dziewczyny wiecie moze ile to moze potrwac?
Mam nadzieje ze najgorsze juz za mna.
@bazylia128 Kochana pewnie najgorsze już za Tobą, teraz odpoczywaj. ❤ Krwawienie może Ci się utrzymać do dwóch tygodni.

Czy to mozliwe zeby przestymulowanie wyszlo dopiero po pozytywnej becie i po transwerze? Brzuch mam tak wzdety ,ze z ledwoscia sie schylam ,bola jajniki, w srodku wszytko wrazliwe czuje nawet przy chodzeniu. Na szczescie siusiam normalnie ,zasnych wymiotow staram sie ciagle popijac wode. Czy to normalne i przejdzie czy lepiej dzwonic do lekarza? A juz myslalam ,ze mnie to ominie. Estriadol przed punkcja mialam 2000 jakos i Dr stwierdzil ze raczej mi nie grozi przestymulowanie i kazdy w jakims stopniu sie o nie ociera. Tylko nie wiem gdzie jest granica " otarcia sie" a zagrazajaca...
Ja mialam 2 dni przed punkcja 6500 i nie mialam hiperki ale transfer byl odwolany twoje 2000 to nie jest duzo wiec nie podejrzewalabym hiperki

Estradiol 2000 to nie jest bardzo wysoki poziom, u mnie transfer był odroczony właśnie ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, ale mialam estradiol powyżej 4000 w dniu punkcji. Chociaż pewnie mimo uniwersal ych norm każdy może mieć inny próg wrażliwości i może stąd u Ciebie takie objawy podobne do objawów hiperki. Niech szybko minie, trzymam kciuki (u mnie dojście do normy trwalo ponad tydzień, oby u Ciebie było szybciej).

Estradiol 2000 to nie jest bardzo wysoki poziom, u mnie transfer był odroczony właśnie ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, ale mialam estradiol powyżej 4000 w dniu punkcji. Chociaż pewnie mimo uniwersal ych norm każdy może mieć inny próg wrażliwości i może stąd u Ciebie takie objawy podobne do objawów hiperki. Niech szybko minie, trzymam kciuki (u mnie dojście do normy trwalo ponad tydzień, oby u Ciebie było szybciej).
Ja miałam około 8000 ;) i nie miałam hiperki ;) pobrali mi 14 komórek ;) iii transfer nie był odroczony :)

Ja miałam podobne objawy po transferze plus meeega zaparcia, dosłownie cała wzdeta i zablokowana, masakra. Trwało to jakieś 3 tygodnie ale na szczęście przeszło.

reklama
Ja miałam podobne objawy po transferze plus meeega zaparcia, dosłownie cała wzdeta i zablokowana, masakra. Trwało to jakieś 3 tygodnie ale na szczęście przeszło.
Mam wlasnie to samo...bez czopkow ani rusz...mi pobrali 12 jajeczek wszystkie byly dojrzale ale tylko 6 mogli zaplodnic. Estriadol mierzylam 2 dni przed punkcja,potem nie wiem jaki byl. No mam nadzieje ,ze minje. Moze pozytywna beta napedza takie objawy po tej calej procedurze...nie wiem. Przeciez wszystkie tu mamy wielka ingerencje w organizm..hormony ,leki,stres ,punkcja,znow leki i znow stres. Oby minelo i nie zagrazalo bąbelkom.

Do góry