reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zrobiłam badanie na trombofilie przez strone test dna. Czekam teraz na wynik :) Mam jeszcze liste badan, ktore zlecil mi lekarz przed wizyta u Pasnika:
Homocysteina
Ana I i ana II
P/ciala antyfosfolipidowe
Antykardiolipidowe
Bialko s
Bialko c
Antytrombina III
I dodatkowo ponownie test obciazenia glukoza trzykrotne oznaczenia glukozy i insuliny.
Czy jesli wykonalam ten pakiet na trombofilie to czy wszystkie badania dalej z tej listy mam wykonac? Pytam Was, bo ta immunologia to jakas czarna magia! Czy Pasnik zleca te badania? Zebym bez sensu ich nie robila. A i mysle o zrobieniu badania tych komorek nk.

Czy to mozliwe zeby przestymulowanie wyszlo dopiero po pozytywnej becie i po transwerze? Brzuch mam tak wzdety ,ze z ledwoscia sie schylam ,bola jajniki, w srodku wszytko wrazliwe czuje nawet przy chodzeniu. Na szczescie siusiam normalnie ,zasnych wymiotow staram sie ciagle popijac wode. Czy to normalne i przejdzie czy lepiej dzwonic do lekarza? A juz myslalam ,ze mnie to ominie. Estriadol przed punkcja mialam 2000 jakos i Dr stwierdzil ze raczej mi nie grozi przestymulowanie i kazdy w jakims stopniu sie o nie ociera. Tylko nie wiem gdzie jest granica " otarcia sie" a zagrazajaca...

Ja juz od 4 godzin sie czyszcze :( Teraz jest w miare wzglednie ale pierwsze trzy godziny byly nie do opisania.
Przepraszam za takie teksty. Dziewczyny wiecie moze ile to moze potrwac?
Mam nadzieje ze najgorsze juz za mna.
@bazylia128 Kochana pewnie najgorsze już za Tobą, teraz odpoczywaj. ❤ Krwawienie może Ci się utrzymać do dwóch tygodni.

Czy to mozliwe zeby przestymulowanie wyszlo dopiero po pozytywnej becie i po transwerze? Brzuch mam tak wzdety ,ze z ledwoscia sie schylam ,bola jajniki, w srodku wszytko wrazliwe czuje nawet przy chodzeniu. Na szczescie siusiam normalnie ,zasnych wymiotow staram sie ciagle popijac wode. Czy to normalne i przejdzie czy lepiej dzwonic do lekarza? A juz myslalam ,ze mnie to ominie. Estriadol przed punkcja mialam 2000 jakos i Dr stwierdzil ze raczej mi nie grozi przestymulowanie i kazdy w jakims stopniu sie o nie ociera. Tylko nie wiem gdzie jest granica " otarcia sie" a zagrazajaca...
Ja mialam 2 dni przed punkcja 6500 i nie mialam hiperki ale transfer byl odwolany twoje 2000 to nie jest duzo wiec nie podejrzewalabym hiperki

Estradiol 2000 to nie jest bardzo wysoki poziom, u mnie transfer był odroczony właśnie ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, ale mialam estradiol powyżej 4000 w dniu punkcji. Chociaż pewnie mimo uniwersal ych norm każdy może mieć inny próg wrażliwości i może stąd u Ciebie takie objawy podobne do objawów hiperki. Niech szybko minie, trzymam kciuki (u mnie dojście do normy trwalo ponad tydzień, oby u Ciebie było szybciej).

Estradiol 2000 to nie jest bardzo wysoki poziom, u mnie transfer był odroczony właśnie ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, ale mialam estradiol powyżej 4000 w dniu punkcji. Chociaż pewnie mimo uniwersal ych norm każdy może mieć inny próg wrażliwości i może stąd u Ciebie takie objawy podobne do objawów hiperki. Niech szybko minie, trzymam kciuki (u mnie dojście do normy trwalo ponad tydzień, oby u Ciebie było szybciej).
Ja miałam około 8000 ;) i nie miałam hiperki ;) pobrali mi 14 komórek ;) iii transfer nie był odroczony :)

Ja miałam podobne objawy po transferze plus meeega zaparcia, dosłownie cała wzdeta i zablokowana, masakra. Trwało to jakieś 3 tygodnie ale na szczęście przeszło.

reklama
Ja miałam podobne objawy po transferze plus meeega zaparcia, dosłownie cała wzdeta i zablokowana, masakra. Trwało to jakieś 3 tygodnie ale na szczęście przeszło.
Mam wlasnie to samo...bez czopkow ani rusz...mi pobrali 12 jajeczek wszystkie byly dojrzale ale tylko 6 mogli zaplodnic. Estriadol mierzylam 2 dni przed punkcja,potem nie wiem jaki byl. No mam nadzieje ,ze minje. Moze pozytywna beta napedza takie objawy po tej calej procedurze...nie wiem. Przeciez wszystkie tu mamy wielka ingerencje w organizm..hormony ,leki,stres ,punkcja,znow leki i znow stres. Oby minelo i nie zagrazalo bąbelkom.

Do góry