reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Annemarie na pewno Ci tu zaraz konkretnie odpisze bo ma dużą wiedzę...
Ja tylko od siebie napisze że z tej immunologii to bardzo malutko robiłaś. Najlepiej wybrac sie do immunologa bo kliniki zwykle malo albo wcale tego nie biorą pod uwagę...
A Nk jesli chcesz robic z krwi to wazny jest dzien cyklu (18-22dc przy cyklach 28-30dniowych) trzeba byc zdrowym i przez minimum 2tyg nie byc na sterydzie.
No tak :) Przeciez NK zeby zrobic musze sie odpowiednio przygotowac a teraz biore caly czas Encorton :)
W ogole kiepsko sie czuje niby caly czas w ciązy a ... :( Do tego taaaaaaaaaaaak gorąco.

reklama
I powiedz prosze, udało się? To będzie moje pierwsze podejście. Nawet nie wiem tak do końca jak się przygotować? Lekarz mało mówi a w necie informacji jest aż za dużo. Można zwariować.
Tak za pierwszym razem :) Obecnie 16 tydzień w brzuszku.
Najważniejsze nie czytać wszystkiego bo niepotrzebnie człowiek się nakręca

@annemarie a może i mnie byś coś doradziła? Za miesiąc chcemy podejść do 3 transferu. U nas powodem podejścia do in vitro było niskie AMH. W sumie wyhodowaliśmy 5 blastocyst 3 x 5.11. 1 x 4.1.1 i 1 x 3.1.1. Po 1 transferze beta urosła do 170 i spadała a po drugim nawet nie drgnęła. Byliśmy u Paśnika i zalecił accofil po transferze i mam zamiar to zastosować. Z wyników mam jeszcze IO i nie takie mutacje mthfr. Do tego dieta bezglutenowa. Tarczyca ok, drożność zrobiona, macica dobrego kształtu, na prolaktynę biorę dostinex. KIRów nam nie badano ale w klinice bardzo nalegali na badanie genetyczne zarodków ale się nie zgodziliśmy ponieważ to bardzo drogie badanie. W sumie co mnie może jeszcze niepokoić to Insulina na czczo 17,5 ale na IO biorę glucophage 1500 po obiedzie i 750 po śniadaniu. Nie wiem co jeszcze mogli byśmy poprawić :( Zastanawiam się czy mamy się w tym cyklu wybrać jeszcze do kliniki pogadać co i jak przed kolejnym transferem ale czuję że nic mi nie powiedzą a stracę kasę na wizytę :( po każdym niepowodzeniu gadali nam że to na pewno wadliwe zarodki...

@annemarie a może i mnie byś coś doradziła? Za miesiąc chcemy podejść do 3 transferu. U nas powodem podejścia do in vitro było niskie AMH. W sumie wyhodowaliśmy 5 blastocyst 3 x 5.11. 1 x 4.1.1 i 1 x 3.1.1. Po 1 transferze beta urosła do 170 i spadała a po drugim nawet nie drgnęła. Byliśmy u Paśnika i zalecił accofil po transferze i mam zamiar to zastosować. Z wyników mam jeszcze IO i nie takie mutacje mthfr. Do tego dieta bezglutenowa. Tarczyca ok, drożność zrobiona, macica dobrego kształtu, na prolaktynę biorę dostinex. KIRów nam nie badano ale w klinice bardzo nalegali na badanie genetyczne zarodków ale się nie zgodziliśmy ponieważ to bardzo drogie badanie. W sumie co mnie może jeszcze niepokoić to Insulina na czczo 17,5 ale na IO biorę glucophage 1500 po obiedzie i 750 po śniadaniu. Nie wiem co jeszcze mogli byśmy poprawić :( Zastanawiam się czy mamy się w tym cyklu wybrać jeszcze do kliniki pogadać co i jak przed kolejnym transferem ale czuję że nic mi nie powiedzą a stracę kasę na wizytę :( po każdym niepowodzeniu gadali nam że to na pewno wadliwe zarodki...
A robilas moze krzywa odkad jestes na diecie i bierzesz mete? Ja chyba a raczej napewno skontroluje jeszcze raz.

Czy to w Invikcie cię na to badanie namawiali? Z niskim AMH piękne zarodki wyhodowalas! A niskie tzn ile?

reklama
Do góry