reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Annemarie na pewno Ci tu zaraz konkretnie odpisze bo ma dużą wiedzę...
Ja tylko od siebie napisze że z tej immunologii to bardzo malutko robiłaś. Najlepiej wybrac sie do immunologa bo kliniki zwykle malo albo wcale tego nie biorą pod uwagę...
A Nk jesli chcesz robic z krwi to wazny jest dzien cyklu (18-22dc przy cyklach 28-30dniowych) trzeba byc zdrowym i przez minimum 2tyg nie byc na sterydzie.
No tak :) Przeciez NK zeby zrobic musze sie odpowiednio przygotowac a teraz biore caly czas Encorton :)
W ogole kiepsko sie czuje niby caly czas w ciązy a ... :( Do tego taaaaaaaaaaaak gorąco.

reklama
I powiedz prosze, udało się? To będzie moje pierwsze podejście. Nawet nie wiem tak do końca jak się przygotować? Lekarz mało mówi a w necie informacji jest aż za dużo. Można zwariować.
Tak za pierwszym razem :) Obecnie 16 tydzień w brzuszku.
Najważniejsze nie czytać wszystkiego bo niepotrzebnie człowiek się nakręca

@annemarie a może i mnie byś coś doradziła? Za miesiąc chcemy podejść do 3 transferu. U nas powodem podejścia do in vitro było niskie AMH. W sumie wyhodowaliśmy 5 blastocyst 3 x 5.11. 1 x 4.1.1 i 1 x 3.1.1. Po 1 transferze beta urosła do 170 i spadała a po drugim nawet nie drgnęła. Byliśmy u Paśnika i zalecił accofil po transferze i mam zamiar to zastosować. Z wyników mam jeszcze IO i nie takie mutacje mthfr. Do tego dieta bezglutenowa. Tarczyca ok, drożność zrobiona, macica dobrego kształtu, na prolaktynę biorę dostinex. KIRów nam nie badano ale w klinice bardzo nalegali na badanie genetyczne zarodków ale się nie zgodziliśmy ponieważ to bardzo drogie badanie. W sumie co mnie może jeszcze niepokoić to Insulina na czczo 17,5 ale na IO biorę glucophage 1500 po obiedzie i 750 po śniadaniu. Nie wiem co jeszcze mogli byśmy poprawić :( Zastanawiam się czy mamy się w tym cyklu wybrać jeszcze do kliniki pogadać co i jak przed kolejnym transferem ale czuję że nic mi nie powiedzą a stracę kasę na wizytę :( po każdym niepowodzeniu gadali nam że to na pewno wadliwe zarodki...

@annemarie a może i mnie byś coś doradziła? Za miesiąc chcemy podejść do 3 transferu. U nas powodem podejścia do in vitro było niskie AMH. W sumie wyhodowaliśmy 5 blastocyst 3 x 5.11. 1 x 4.1.1 i 1 x 3.1.1. Po 1 transferze beta urosła do 170 i spadała a po drugim nawet nie drgnęła. Byliśmy u Paśnika i zalecił accofil po transferze i mam zamiar to zastosować. Z wyników mam jeszcze IO i nie takie mutacje mthfr. Do tego dieta bezglutenowa. Tarczyca ok, drożność zrobiona, macica dobrego kształtu, na prolaktynę biorę dostinex. KIRów nam nie badano ale w klinice bardzo nalegali na badanie genetyczne zarodków ale się nie zgodziliśmy ponieważ to bardzo drogie badanie. W sumie co mnie może jeszcze niepokoić to Insulina na czczo 17,5 ale na IO biorę glucophage 1500 po obiedzie i 750 po śniadaniu. Nie wiem co jeszcze mogli byśmy poprawić :( Zastanawiam się czy mamy się w tym cyklu wybrać jeszcze do kliniki pogadać co i jak przed kolejnym transferem ale czuję że nic mi nie powiedzą a stracę kasę na wizytę :( po każdym niepowodzeniu gadali nam że to na pewno wadliwe zarodki...
A robilas moze krzywa odkad jestes na diecie i bierzesz mete? Ja chyba a raczej napewno skontroluje jeszcze raz.

Czy to w Invikcie cię na to badanie namawiali? Z niskim AMH piękne zarodki wyhodowalas! A niskie tzn ile?

reklama
Do góry