reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam Panie. @Murawa - Ty kochana już niedługo ? @Kurcia piękny widok - jak tam rozmowa z kibelkiem się nawiązuje ?
No u mnie pomału do przodu - wymaz z kanału szyjki macicy ujemny. Teraz jeszcze aby biocenoza byla poniżej 4 i cytologia oki. I za jakieś 2 miechy zabiorę swoje Stefany.
Za Kobitki z pozytywną beta mega [emoji110] za przyrost. Dla czekających : za chwilkę , dwie lub trzy uda się Nam. Miłego dzionka.
Aaaa raz rozmawialam ale tak to ciagle mdlosci :/
Kochana trzymam za Ciebie takie kciuki ze jaaaaa cieeeeee !!!!!!!
@Forget-me-not... , @ilmenau @Akatombo @dżoasia @Kurcia @Dzoannna @Cytrynka122 @Murawa @motylek24 @Biedroneczka83 @Vinszka @Pójdźka @Dgd @Justin87 i pozostałe Wojowniczki z tego forum Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i po pół roku walki o odpowiednią grubość endometrium postanowiłam zaryzykować. Dzisiaj 19dc i endometrium nie powala grubością bo ma 7 mm ale zdecydowałam się na crio transfer w piątek [emoji110][emoji110][emoji110]mam nadzieję, że jeszcze ciut podrośnie i będzie gotowe na przyjęcie mrozaczka. Mamy trzy dobre zarodki i to będzie nasz trzeci transfer . Proszę trzymajcie za mnie kciuki mocno [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Kciukiiiii !!!!!!
Dziewczyny @Gość gość ANNA @tusia8011 przykro mi :( nie poddawajcie sie!

@Elessi a Ty jak się czujesz??
@Kurcia a Ty mamuska?
@Vinszka to juz blizej jak dalej :)
pochwal sie brzuszkiem od czasu do czasu ku pokrzepieniu serc :)
Aaaa zyje sie jakos :) w piatek mam prenatalne

U mnie endometrium przy drugim podejściu było przerośnięte a kropek zagnieździł się w jajowodzie. Anulka, nie ma co się martwić na zapas suchymi wynikami, podobno dobowe wahania progesteronu są na tyle duże, że nie warto :)
Natalia Gratulacje! :)
Dziś byłam pierwszy raz na akupunkturze - myślałam, że to będzie wizyta wstępna, a skończyło się z igłami w głowie, nogach, rękach, brzuchu... Myślałam,że będę igłowana tylko pod kątem in vitro (podobno jest specjalny protokół akupunkturowy przy in vitro, szczególnie w czasie okołotransferowym), ale zajęto sie najpierw moim bólem w okolicach lędźwiowych- coś jak rwa kulszowa - później babeczka delikatnie ucisnęła mi brzuch- poczułam lekki ból (nie zdziwiło mnie to, jestem przecież w trakcie stymulacji). Po 10 min zabiegu już nie czułam żadnego bólu! Szok. Z tym brzusznym, to nie wiem czy to dobrze, bo teraz nic nie czuję, a jak bolało, to zawsze myślałam sobie, że dobrze, bo rosną jajeczka... Po 2h wrócił ból pleców-podobno to normalne, bo miałam " długo zastany". Uczucie generalnie dość egzotyczne- w rękach, nogach i brzuchu w ogóle nie czułam tych igieł, w głowie już tak. Na wszelki wypadek starałam się nie patrzeć w stronę rąk i nóg- miałam zabieg na siedząco (bo nie mogłam się położyć przez te igły w głowie,bo mnie ciągnęły przy próbie położenia głowy),ale spojrzałam i dziwnie to wyglądało... Myślałam, że będą te igły sterczeć jak u jeża jakiegoś, a były raczej "położone". Dowiedziałam się, że akurat tutaj standardowo akupunktura jest praktykowana z częstotliwością co 3-4 dni. Jutro mam napisać maila, czy wrócił ból pleców i koniecznie po podglądaniu, czy i jak rosną jajeczka- żeby dostosować ilość zabiegów do potrzeb. Generalnie jestem bardzo zadowolona :) Chyba najbardziej z tego, że zrobiłam "coś jeszcze", co mogłam zrobić... :)

reklama
Ja pamietam że w styczniu mialysmy w podobnym czasie podchodzic do transferu i że od wtedy walczysz o dobre endo. Bardzo sie cieszę że w końcu bedziesz mogla zabrac swojego kropusia do domku.
Ogromne kciukasy kochana żeby został na dlugie miesiące[emoji110] [emoji110] [emoji110]
@Forget-me-not... nooo ja też Ciebie pamiętam i jeszcze @Akatombo w tym samym terminie co my miała transferować. Endometrium nie powala ale próbujemy. Mamy trzy dobrej klasy zarodki i tym razem zabieram jednego. Mam nadzieję, że Ty też doczekasz się brzuszka jak najszybciej✊✊✊✊

Do góry