reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam Panie. @Murawa - Ty kochana już niedługo ? @Kurcia piękny widok - jak tam rozmowa z kibelkiem się nawiązuje ?
No u mnie pomału do przodu - wymaz z kanału szyjki macicy ujemny. Teraz jeszcze aby biocenoza byla poniżej 4 i cytologia oki. I za jakieś 2 miechy zabiorę swoje Stefany.
Za Kobitki z pozytywną beta mega [emoji110] za przyrost. Dla czekających : za chwilkę , dwie lub trzy uda się Nam. Miłego dzionka.
Aaaa raz rozmawialam ale tak to ciagle mdlosci :/
Kochana trzymam za Ciebie takie kciuki ze jaaaaa cieeeeee !!!!!!!
@Forget-me-not... , @ilmenau @Akatombo @dżoasia @Kurcia @Dzoannna @Cytrynka122 @Murawa @motylek24 @Biedroneczka83 @Vinszka @Pójdźka @Dgd @Justin87 i pozostałe Wojowniczki z tego forum Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i po pół roku walki o odpowiednią grubość endometrium postanowiłam zaryzykować. Dzisiaj 19dc i endometrium nie powala grubością bo ma 7 mm ale zdecydowałam się na crio transfer w piątek [emoji110][emoji110][emoji110]mam nadzieję, że jeszcze ciut podrośnie i będzie gotowe na przyjęcie mrozaczka. Mamy trzy dobre zarodki i to będzie nasz trzeci transfer . Proszę trzymajcie za mnie kciuki mocno [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Kciukiiiii !!!!!!
Dziewczyny @Gość gość ANNA @tusia8011 przykro mi :( nie poddawajcie sie!

@Elessi a Ty jak się czujesz??
@Kurcia a Ty mamuska?
@Vinszka to juz blizej jak dalej :)
pochwal sie brzuszkiem od czasu do czasu ku pokrzepieniu serc :)
Aaaa zyje sie jakos :) w piatek mam prenatalne

U mnie endometrium przy drugim podejściu było przerośnięte a kropek zagnieździł się w jajowodzie. Anulka, nie ma co się martwić na zapas suchymi wynikami, podobno dobowe wahania progesteronu są na tyle duże, że nie warto :)
Natalia Gratulacje! :)
Dziś byłam pierwszy raz na akupunkturze - myślałam, że to będzie wizyta wstępna, a skończyło się z igłami w głowie, nogach, rękach, brzuchu... Myślałam,że będę igłowana tylko pod kątem in vitro (podobno jest specjalny protokół akupunkturowy przy in vitro, szczególnie w czasie okołotransferowym), ale zajęto sie najpierw moim bólem w okolicach lędźwiowych- coś jak rwa kulszowa - później babeczka delikatnie ucisnęła mi brzuch- poczułam lekki ból (nie zdziwiło mnie to, jestem przecież w trakcie stymulacji). Po 10 min zabiegu już nie czułam żadnego bólu! Szok. Z tym brzusznym, to nie wiem czy to dobrze, bo teraz nic nie czuję, a jak bolało, to zawsze myślałam sobie, że dobrze, bo rosną jajeczka... Po 2h wrócił ból pleców-podobno to normalne, bo miałam " długo zastany". Uczucie generalnie dość egzotyczne- w rękach, nogach i brzuchu w ogóle nie czułam tych igieł, w głowie już tak. Na wszelki wypadek starałam się nie patrzeć w stronę rąk i nóg- miałam zabieg na siedząco (bo nie mogłam się położyć przez te igły w głowie,bo mnie ciągnęły przy próbie położenia głowy),ale spojrzałam i dziwnie to wyglądało... Myślałam, że będą te igły sterczeć jak u jeża jakiegoś, a były raczej "położone". Dowiedziałam się, że akurat tutaj standardowo akupunktura jest praktykowana z częstotliwością co 3-4 dni. Jutro mam napisać maila, czy wrócił ból pleców i koniecznie po podglądaniu, czy i jak rosną jajeczka- żeby dostosować ilość zabiegów do potrzeb. Generalnie jestem bardzo zadowolona :) Chyba najbardziej z tego, że zrobiłam "coś jeszcze", co mogłam zrobić... :)

reklama
Ja pamietam że w styczniu mialysmy w podobnym czasie podchodzic do transferu i że od wtedy walczysz o dobre endo. Bardzo sie cieszę że w końcu bedziesz mogla zabrac swojego kropusia do domku.
Ogromne kciukasy kochana żeby został na dlugie miesiące[emoji110] [emoji110] [emoji110]
@Forget-me-not... nooo ja też Ciebie pamiętam i jeszcze @Akatombo w tym samym terminie co my miała transferować. Endometrium nie powala ale próbujemy. Mamy trzy dobrej klasy zarodki i tym razem zabieram jednego. Mam nadzieję, że Ty też doczekasz się brzuszka jak najszybciej✊✊✊✊

Do góry