reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A no tak.
Właśnie jak napisałam to skojarzyłam, że Ty chyba nie masz możliwości....
Ja z czekaniem ???? W ogóle nie dawałam sobie rady :p :p :p :p :D :D :D
Musisz znaleźć swój sposób, puzzle, książka, praca, spacery :)

To tak jak ja!!!!!!

Nic nie pomogło! To z tylu w głowie siedzi wszystko. Nie jestem w stanie zapanować nad moim strachem wow!
A dziś jak se pomyślałam ze to już karę dni zostało to myślałam ze serce wyskoczy mi przez gardło ha ha ha. ‍♀️

reklama
Będę, będę ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊To już niedługo, raptem trzy dni :D :D :D :D taaak, wiem, że to wieczność.

No wiem właśnie raptem 3 dni. Omg!!! We wtorek chyba nie zasnę z wrażenia. Z ranca robię test i zapowiedziałam mężowi ze nie chce patrzeć na wynik i ze wychodzę z łazienki ma mieć dla mnie dobre wieści.

Ja myślę że jak nie wychodzi z zarodkami to tak czy siak trzeba do środka zajrzeć. Ja przy niepłodności wtórnej po pół roku starań zostałam skierowana na laparoskopię i histeroskopię. Myślałam że moja ginekolog zwariowała jak to tak szybko. Poczekałam kolejne pół roku i niestety nic to nie dało. Po zabiegu dowiedziałam się o niedrożności jajowodów i jakiegoś polipa mi usuneli. Po roku od operacji byłam już w ciąży po in vitro.
Często te zabiegi można zrobić na NFZ. Choć z drugiej strony jak jest enometriza to chyba lepiej jak robi to jakiś doświadczony lekarz, nie znam się na tym.
Mozna na NFZ, tylko wtedy warto wybrać szpital z dobrymi lekarzami. Ja mam pod nosem taka klinikę, z tym, że u mnie niestety jest za późno by coś tam ruszać, bo to tylko pogorszy sprawę :(

Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
Np nasza klinika utrzymuje ze odsetek ciaz z 3 dniowych zarodkow jest podobny jak 5 cio...
I nieraz jak zarodek jest slabszy i nie poradziłby sobie na szkle, to warunki w macicy to jest najlepsze co mu moze pomoc.

A który suplement bralas i przez ile? Masz kir AA? Jakie ana i nk? Allo?
suplementy brałam Gdzieś 2 miesiące przed stymulacją. Kiry miałam Ok, ana też okej nk trochę podwyższone i na to miałam 3 wlewy z intralipidu które w rzeczywistości były następujących dniach Pierwszy był tydzień przed transferem drugi dzień przed transferem a 3 2 tygodnie po pozytywnej becie a allo-mlr przed szczepieniami miałam 3% teraz niestety mam 0

Np nasza klinika utrzymuje ze odsetek ciaz z 3 dniowych zarodkow jest podobny jak 5 cio...
I nieraz jak zarodek jest slabszy i nie poradziłby sobie na szkle, to warunki w macicy to jest najlepsze co mu moze pomoc.
@Kurcia ja jednak myślę że to niemożliwe aby ilość ciąż była taka sama. Już sama natura o to zadbała. Zarodki giną na każdym etapie podziału. Im są starsze tym mniej ich zastaje ale za to dają większe szanse na ciążę.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny help!!!!!

Chciałam śladem @Kurcia zrobić wlew z osocza bogatopłytkowego i wlew z atozybanu ale w mojej klinice tego nie robią :( Ma któraś jakiś pomysł gdzie w Zachodniopomorskim mogę to zrobić i jak do tego się zabrać???
Ktoś, coś???

reklama
@nadzieja xxx Powiedziano nam w klinice,ze jak dostane @ to w 2-3dc mam sie stawic, zronic wyniki z krwi i usg i jak beda ok, to zaczynamy stymulacje. Nie wiem jak to sie dalej potoczy. Nawet nie bardzo rozumiem roznice miedzy dlugim a krotkim (taka jestem zorientowana;)
Poki co zaczynam sie denerwowac brakiem @.

Ostatnia edycja:
Do góry