reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A no tak.
Właśnie jak napisałam to skojarzyłam, że Ty chyba nie masz możliwości....
Ja z czekaniem ???? W ogóle nie dawałam sobie rady :p :p :p :p :D :D :D
Musisz znaleźć swój sposób, puzzle, książka, praca, spacery :)

To tak jak ja!!!!!!

Nic nie pomogło! To z tylu w głowie siedzi wszystko. Nie jestem w stanie zapanować nad moim strachem wow!
A dziś jak se pomyślałam ze to już karę dni zostało to myślałam ze serce wyskoczy mi przez gardło ha ha ha. ‍♀️

reklama
Będę, będę ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊To już niedługo, raptem trzy dni :D :D :D :D taaak, wiem, że to wieczność.

No wiem właśnie raptem 3 dni. Omg!!! We wtorek chyba nie zasnę z wrażenia. Z ranca robię test i zapowiedziałam mężowi ze nie chce patrzeć na wynik i ze wychodzę z łazienki ma mieć dla mnie dobre wieści.

Ja myślę że jak nie wychodzi z zarodkami to tak czy siak trzeba do środka zajrzeć. Ja przy niepłodności wtórnej po pół roku starań zostałam skierowana na laparoskopię i histeroskopię. Myślałam że moja ginekolog zwariowała jak to tak szybko. Poczekałam kolejne pół roku i niestety nic to nie dało. Po zabiegu dowiedziałam się o niedrożności jajowodów i jakiegoś polipa mi usuneli. Po roku od operacji byłam już w ciąży po in vitro.
Często te zabiegi można zrobić na NFZ. Choć z drugiej strony jak jest enometriza to chyba lepiej jak robi to jakiś doświadczony lekarz, nie znam się na tym.
Mozna na NFZ, tylko wtedy warto wybrać szpital z dobrymi lekarzami. Ja mam pod nosem taka klinikę, z tym, że u mnie niestety jest za późno by coś tam ruszać, bo to tylko pogorszy sprawę :(

Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
Np nasza klinika utrzymuje ze odsetek ciaz z 3 dniowych zarodkow jest podobny jak 5 cio...
I nieraz jak zarodek jest slabszy i nie poradziłby sobie na szkle, to warunki w macicy to jest najlepsze co mu moze pomoc.

A który suplement bralas i przez ile? Masz kir AA? Jakie ana i nk? Allo?
suplementy brałam Gdzieś 2 miesiące przed stymulacją. Kiry miałam Ok, ana też okej nk trochę podwyższone i na to miałam 3 wlewy z intralipidu które w rzeczywistości były następujących dniach Pierwszy był tydzień przed transferem drugi dzień przed transferem a 3 2 tygodnie po pozytywnej becie a allo-mlr przed szczepieniami miałam 3% teraz niestety mam 0

Np nasza klinika utrzymuje ze odsetek ciaz z 3 dniowych zarodkow jest podobny jak 5 cio...
I nieraz jak zarodek jest slabszy i nie poradziłby sobie na szkle, to warunki w macicy to jest najlepsze co mu moze pomoc.
@Kurcia ja jednak myślę że to niemożliwe aby ilość ciąż była taka sama. Już sama natura o to zadbała. Zarodki giną na każdym etapie podziału. Im są starsze tym mniej ich zastaje ale za to dają większe szanse na ciążę.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny help!!!!!

Chciałam śladem @Kurcia zrobić wlew z osocza bogatopłytkowego i wlew z atozybanu ale w mojej klinice tego nie robią :( Ma któraś jakiś pomysł gdzie w Zachodniopomorskim mogę to zrobić i jak do tego się zabrać???
Ktoś, coś???

reklama
@nadzieja xxx Powiedziano nam w klinice,ze jak dostane @ to w 2-3dc mam sie stawic, zronic wyniki z krwi i usg i jak beda ok, to zaczynamy stymulacje. Nie wiem jak to sie dalej potoczy. Nawet nie bardzo rozumiem roznice miedzy dlugim a krotkim (taka jestem zorientowana;)
Poki co zaczynam sie denerwowac brakiem @.

Ostatnia edycja:
Do góry