reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Rozalkaa A może Ty masz to inne badanie? Co jest robione raz?
Ja mam mieć robione w Salve w Łodzi.Od 1dc mam brać Estrofem 3x1 tabletka, ponieważ to badanie przeprowadza się na cyklu sztucznym.Nie mam do wyboru innego badania... to podobno jest to badanie które ma wskazać odpowiednie okno implantacyjne..A na czym polega i w jakim celu wykonuje się to drugie badanie ?I czy tak samo się nazywa?

Ja mam mieć robione w Salve w Łodzi.Od 1dc mam brać Estrofem 3x1 tabletka, ponieważ to badanie przeprowadza się na cyklu sztucznym.Nie mam do wyboru innego badania... to podobno jest to badanie które ma wskazać odpowiednie okno implantacyjne..A na czym polega i w jakim celu wykonuje się to drugie badanie ?I czy tak samo się nazywa?
To drugie badanie ma trochę inna nazwę, ale nie pamiętam. U mnie to badanie wskazywało kiedy endometrium jest gotowe, i wtedy lekarz decyduje ile dni przed transferem bierze się luteine.

W Polsce to jest badanie receptywnosci endometrium, ja mialam w Invikcie robione ale to jest to samo co ERA (próbka wysyłana jest do Hiszpani). trzeba pobrać dwa razy w 5tej i 7 dobie brania progesteronu aby określić czy okno nie jest przesunięte. Do tego podany w wyniku jest też poziom NK w endo..

reklama
Do góry