reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Powiedziano nam w klinice,ze jak dostane @ to w 2-3dc mam sie stawic, zronic wyniki z krwi i usg i jak beda ok, to zaczynamy stymulacje. Nie wiem jak to sie dalej potoczy. Nawet nie bardzo rozumiem roznice miedzy dlugim a krotkim (taka jestem zorientowana;)
Poki co zaczynam sie denerwowac brakiem @.

Krótki - od 2-3dc zaczynasz zastrzyki stymulujące
Długi od 1-2 dc zaczynasz brać tabletki antykoncepcyjne chyba 21dni potem wdrażane są kolejne leki

reklama
Krótki - od 2-3dc zaczynasz zastrzyki stymulujące
Długi od 1-2 dc zaczynasz brać tabletki antykoncepcyjne chyba 21dni potem wdrażane są kolejne leki
O dziekuję. No to nie wiem jak on zadecyduje, jak tym krotkim to pewnie bedziemy szukali na gwalt tych zastrzykow skoro wlasnie 2-3 dc mam sie tam stawić.
Tak jak zawsze prosicie o trzymanie kciukasow za pozytywna bete tak ja prosze o trzymanie aby ta @ juz przyszla! Franca jedna jak na zlosc sie przeciąga! Nawet zadnych plamien nic!!

O dziekuję. No to nie wiem jak on zadecyduje, jak tym krotkim to pewnie bedziemy szukali na gwalt tych zastrzykow skoro wlasnie 2-3 dc mam sie tam stawić.
Tak jak zawsze prosicie o trzymanie kciukasow za pozytywna bete tak ja prosze o trzymanie aby ta @ juz przyszla! Franca jedna jak na zlosc sie przeciąga! Nawet zadnych plamien nic!!

ha,ha kup sobie test to od razu dostaniesz okres :) ja zawsze tak miałam :)

Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
Jest wiele badań na ten temat i teorie są dwie. Jedna, że hodowla do 5 doby zwiększa bardzo szansę a druga że zarodki które nie dotrwały by "na szkle" w naturalnych warunkach mają większe szanse.
Stąd te różnice w hodowli w różnych klinikach.

Dziewczyny czy wiecie jak dokładnie przebiega test Era??W mojej klinice ok.21 dc badanie jest wykonywane..A tutaj na forum czytam ze niektóre z was maja dwa badania endometrium w jednym cyklu..

Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
Niekoniecznie. Mi powiedzieli, ze przy slabych komorkach (jak u mnie, bo mam endomende) podanie w 3ciej dobie jest lepszym rozwiazaniem, bo kropek w macicy ma wieksze szanse niz na szkielku. I mieli racje.
Jesli problemem jest nasienie to tak, wtedy 5 doba jest wazna, bo dopiero w 3ciej uruchamia sie czynnik meski.

Niekoniecznie. Mi powiedzieli, ze przy slabych komorkach (jak u mnie, bo mam endomende) podanie w 3ciej dobie jest lepszym rozwiazaniem, bo kropek w macicy ma wieksze szanse niz na szkielku. I mieli racje.
Jesli problemem jest nasienie to tak, wtedy 5 doba jest wazna, bo dopiero w 3ciej uruchamia sie czynnik meski.

Oby i u mnie się sprawdziło!

reklama
Np nasza klinika utrzymuje ze odsetek ciaz z 3 dniowych zarodkow jest podobny jak 5 cio...
I nieraz jak zarodek jest slabszy i nie poradziłby sobie na szkle, to warunki w macicy to jest najlepsze co mu moze pomoc.
To jest bardzo dobry argument,u nas czynnik męski,ale gdyby podano 3 dniowy ,to wątpię ,żeby się utrzymal.

Do góry