Poczekam na wizytę u mojego lekarza po okresie bo niby mieli analizowac co poszlo nie tak i zobaczę co powie a i tak robię 3 miesiące przerwy więc będę miala duzo czasu na badaniaWeź wszystko co masz on Ci zleci to co potrzebne. Ja tak zrobiłam
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Czy musisz o tym mówić w sumie i tak nie robią tego za darmo.a przyjmą mnie tylko
a przyjmą mnie tylko na konsultacje skoro leczę sie gdzieś indziej?
Tylko pamiętaj, że do Paśnika ciężko się dostać a i badania trochę trwają więc te 3 miesiące to nie tak dużo czasu.Poczekam na wizytę u mojego lekarza po okresie bo niby mieli analizowac co poszlo nie tak i zobaczę co powie a i tak robię 3 miesiące przerwy więc będę miala duzo czasu na badania
Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
motylek24
Fanka BB :)
Jeśli masz w drugiej lub trzeciej dobie duży takich samych zarodków to ok. opłaca się czekać do 5 doby na najlepszy zarodekDziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
Jednak jeśli w trzeciej dobie są trzy zarodki to trzeba transferować i mrozić bo do piątej doby może nic nie dotrwac. Teoria jest taka że zarodki mają wieksze szanse w macicy niż na szkle.
Dziewczyny ja to w ogóle się dziwię,jak można podać 2 dniowe zarodki,lub 3 dniowe,jeśli jest udowodnione,że hodowla do 5 doby bardziej zwiększa szanse na uzyskanie prawidłowego zarodka,a co za tym idzie,większa szansa na uzyskanie ciąży.Dlaczego w niektórych klinikach tak jest.A to przecież są koszta ogromne dla nas ,dla kliniki za to większe zyski.
No właśnie Aniu. Ja miałam podane 2 zarodki w 2 dobie. Może to był właśnie dobry moment żeby one się rozwijały w naturalnym środowisku w macicy kobiety... tez se to zadaje pytanie! Bo większość kobiet miała podane zarodki w 5 dobie. Ufam ze dr.wiedzial co robil!!! Dziś już jest 11dpt.czas się dłuży jak cholera!!!!
I trzymam mocno kciuki ,że wszystko się uda,i zobaczysz piękną bete i 2 kreseczki na teście.Z zarodkami to jest jedna wielka niewiadoma,moje 4 zarodki dotrwały do 6 doby i się zatrzymały,ale na szczęście 1 z piątej doby rośnie w brzuszku.
Czy musisz o tym mówić w sumie i tak nie robią tego za darmo.
[/QUOTEN
Niby tak tylko dobrze byłoby zabrać całą dokumentację ze sobąCzy musisz o tym mówić w sumie i tak nie robią tego za darmo.
W takim razie jutro umówię wizytę.Tylko pamiętaj, że do Paśnika ciężko się dostać a i badania trochę trwają więc te 3 miesiące to nie tak dużo czasu.
reklama
I trzymam mocno kciuki ,że wszystko się uda,i zobaczysz piękną bete i 2 kreseczki na teście.Z zarodkami to jest jedna wielka niewiadoma,moje 4 zarodki dotrwały do 6 doby i się zatrzymały,ale na szczęście 1 z piątej doby rośnie w brzuszku.
Cudownie!!!!!! Jak ja już bym chciała mieć za sobą i się cieszyć już tym
Życzę Powodzenia wszystkim
Podziel się: