reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Miałam 2 dniowy zarodek i 2 zarodki ponieważ nie rozwinęły się tak jak chcieli lekarze i dali mi 2 słabsze zarodki. Nie chcieli ryzykować 1. 1 zarodek rozwinął się bardzo szybko po pobraniu wiec modlę się żeby przetrwał chociaż 1 a jak będą 2 jeszcze będzie superasnie. To mój 1 raz na naturalnym cyklu.
Nie musisz tak dlugo czekac z beta. Przy 3 dniowych juz w 8-9dpt cos wychodzi także może zrób w 11dpt zawsze 3 dni szybciej a jak cos bedzie mialo byc to bedzie.

Trafiliśmy do kliniki z powodu kiepskiego nasienia. U mnie wszystko dobrze, łącznie z histeroskopia, która miałam po drugim transferze gdzie była biochemiczna. Potem cztery transfery nic i teraz przy siódmym znowu beta ruszyla i na początku lanie rosła ale potem zwolnila. Takze na siedem transferow dwie biochemiczne. A ogolnie juz stracilismy 10 zarodków. Lekarz rozklada rece i sam zaproponował żebym sprawdziła immunologie. Jestem w novum A tam podobno nie patrzą na imunologie ale Z już sam rozłożył ręce i kazał zrobić badania.
No to faktycznie koniecznie zbadaj immunologię po tylu nieudanych transferach jest bardzo duże prawdopodobieństwo że jest tam cos nie tak. Ważne że się nie poddalas i walczysz dalej.

reklama
Do góry