reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Miałam 2 dniowy zarodek i 2 zarodki ponieważ nie rozwinęły się tak jak chcieli lekarze i dali mi 2 słabsze zarodki. Nie chcieli ryzykować 1. 1 zarodek rozwinął się bardzo szybko po pobraniu wiec modlę się żeby przetrwał chociaż 1 a jak będą 2 jeszcze będzie superasnie. To mój 1 raz na naturalnym cyklu.
Nie musisz tak dlugo czekac z beta. Przy 3 dniowych juz w 8-9dpt cos wychodzi także może zrób w 11dpt zawsze 3 dni szybciej a jak cos bedzie mialo byc to bedzie.

Trafiliśmy do kliniki z powodu kiepskiego nasienia. U mnie wszystko dobrze, łącznie z histeroskopia, która miałam po drugim transferze gdzie była biochemiczna. Potem cztery transfery nic i teraz przy siódmym znowu beta ruszyla i na początku lanie rosła ale potem zwolnila. Takze na siedem transferow dwie biochemiczne. A ogolnie juz stracilismy 10 zarodków. Lekarz rozklada rece i sam zaproponował żebym sprawdziła immunologie. Jestem w novum A tam podobno nie patrzą na imunologie ale Z już sam rozłożył ręce i kazał zrobić badania.
No to faktycznie koniecznie zbadaj immunologię po tylu nieudanych transferach jest bardzo duże prawdopodobieństwo że jest tam cos nie tak. Ważne że się nie poddalas i walczysz dalej.

reklama
Do góry