jagodaaga
Fanka BB :)
No już jużWięc proszę się poprawić i nie stresować kropka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No już jużWięc proszę się poprawić i nie stresować kropka
Ja mialam tez w normie tsh i podeyzszone ft4 i endokrynolog kazala powtorzyc badanie na czczo bo nie pamietalam czy bralam wczesniej estrofem i inne leki czy nie. Powtorzylam na czczo zupelnie i bylo ok. Ja mam tez wysoki puls ale nie wiem czy to ma wplyw.ja też tak miałam nie jesteś sama przy drugim transferze jak brałam dużo rozkurczowych tabletek pojawiało się to rzadziej
Możesz mi jeszcze napisać jak to jest z tym podwyższony ft4? Tsh mam w normie ok 1,3 a ft4 podwyższone. Właśnie czytałam w którymś z Twoich postów o palpitacji. Ja od jakiegoś czasu mam problem z pulsem i zawrotami głowy. W spoczynku potrafię mieć ponad 100 i często czuje jak bije mi serce? Czy to może mieć coś wspólnego z tym ft4?
U mnie też nie kazali badać progesteronu. Pierwszy pomiar miałam robić przy drugiej weryfikacji bety. W ciąży z synkiem pobrałam tylko jeden jedyny raz i nie był jakiś niewiadomo jaki. Teraz, przy chybionej ciazy badalam w kółko dokładali leków a co się miało zadziać to się zadziało.Mnie tez w klinice nie kazali...to moja decyzja była!) I chyba jak widać nie potrzebna chyba...
Nie 5 dyniowy. Jak masz 3 dyniowy to zaczekaj choć do 9 dnia.To chyba pójdę jutro ....dla mojego świętego spokoju...
Miałaś 3 dniowy zarodek?
Hej Ja robiłam betę 3-dniowego zarodka w 7dpt i beta już wtedy była na plusie (27,7). Implantacja zarodka zaczyna się w 6 dniu po zapłodnieniu, czyli w przypadku transferu 3 dniowego zarodka po 3 dniach od jego podania i juz wtedy hormon beta HCG zaczyna być wydzielanyCzy myślicie, że w 7dpt moruli mogę zrobić betę?
Jagoda nie jest na cyklu naturalnym tylko na sztucznym wiec jej organizm nie wytwarza tego progesteronu tylko musi go przyjmowac dopóki łożysko nie przejmie tej funkcji.U mnie też nie kazali badać progesteronu. Pierwszy pomiar miałam robić przy drugiej weryfikacji bety. W ciąży z synkiem pobrałam tylko jeden jedyny raz i nie był jakiś niewiadomo jaki. Teraz, przy chybionej ciazy badalam w kółko dokładali leków a co się miało zadziać to się zadziało.
Progesteron przy IVF jest dawany na wszelki wypadek, jeśli będzie ciąża i nie ma żadnych plamień to organizm sobie sam radzi z jego wytwarzaniem na takim poziomie na jakim mu potrzeba. My po transferach dodatkowo suplementujemy więc i tak działamy z naddatkiem
Także zero stresu wypij sobie lemioniade, zrob spacerek, obejrzyj serial, wywietrz głowę i myśl pozytywnie
Żałuję żałuję....naprawdę żałuję dzisiejszego dnia że stresem.Jagoda nie jest na cyklu naturalnym tylko na sztucznym wiec jej organizm nie wytwarza tego progesteronu tylko musi go przyjmowac dopóki łożysko nie przejmie tej funkcji.
Ale bierze go sporo i jest na odpowiednim poziomie wiec wszystko jest dobrze...
I nie wiem skąd ostatnio sie wzielo na forum to ciagle badanie progesteronu szczegolnie jak jest dobrze...[emoji6]
Dzieki