reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, wróciłam z wakacji, umysł oczyscilam i po dzisiejszym usg nowe zalecenia.
Usg pokazało endometrium ok 9mm na jajnikach zero oznak przebytej owulacji (mam 48dc) Zalecenia to: jutro rano wykonać test ciążowy, jeśli negatywny to brać od jutra duphaston 1x tabletka przez 10dni, 1 dnia cyklu dzwonić do kliniki żeby umówić się na usg przed zaczęciem stymulacji i w tym dniu będzie pierwszy zastrzyk. Bliżej niż dalej

W koncu sie doczekalas[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

reklama
Hej :) Ja robiłam betę 3-dniowego zarodka w 7dpt i beta już wtedy była na plusie (27,7). Implantacja zarodka zaczyna się w 6 dniu po zapłodnieniu, czyli w przypadku transferu 3 dniowego zarodka po 3 dniach od jego podania i juz wtedy hormon beta HCG zaczyna być wydzielany ;)
Mitotaj, tylko ja pamiętam, że ty robiłaś betę późnym popołudniem? Myślisz, że rano wyjdzie?

Agnies a slyszalam o czyms takim jak naturalny antybiotyk? Taki zejzajer na occie jablkowym czosnku cebuli itp stoi dwa tyg i sie go potem pije. Ja tak odstawilam leki antybiotykowe bo mialam to co Ty... teraz mam troche spokoju moze poczytaj o tym i zamiast lekow przetestuj? Ja dzien w dzien po 2 lyzki pilam tego... bo antybiotyki to bledne kolo niestety...
@Dzoannna - ooo , nic o tym zajzajerze nie słyszałam - już czytam sobie. Dzięki.

Ja jestem na Euthyroxie od 2 lat i TSH się trzymało ładnie w normach i nawet jak brałam Encorton to nie szalało jakoś wielce. Ale po pozytywnej becie zrobiłam TSH i było 2,6 więc trochę mi zwiększyli Euthyrox. Badałam tydzień temu było 1,6.

@Dzoannna dziękuję że pytasz. Czuję się ok. Trochę mnie mdli, ale da się żyć :)

No to super:) kciuki za spokojna cala ciaze - niech juz bedzie tylko z gorki - zasluzony spokoj

@Dzoannna - ooo , nic o tym zajzajerze nie słyszałam - już czytam sobie. Dzięki.

Polecam bo ja w ten sposob wyplatalam sie z nawracajacych infekcji z gory i z dolu. Czosnek cebula imbir kurkuma cayenne chrzan zalane octem jabkowym i stoi 2 tyg. Taki ja robilam sklad. Tylko jak wyjdzie ostre to trzeba uwazac na zoladek. Tzn nie pic na czczo.

Przed transferem mam brac 2x1 estrifam, feminita 3x1, aspiryna 1x1. Do tego w dniu transferu brevactid. Jakies sugestie przed transferem? Co robic, czego nie robic? Co jesc, czego nie jesc? Co pic?

Progesteron nic nie mowi czy jesteś w ciazy czy nie! Chcesz skontaktuj sie z lekarzem. Uwazam ze Twoj wynik jest dobry. Ja mialam 15 w ciazy bylam i wszystko bylo ok po 2 tyg udalo mi sie podskoczyć na 30 i wiecej nie badalam bo moj lekarz nie kazal. Czyli progesteron badalam raz przy becie i info do lekarza,zadnych lekow nie zwiekszyl i 2 tyg później na wizyte.
U mnie było bardzo podobnie.. jak dowiedziałam się o ciąży to progesteron był na poziomie ok 18 max podskoczył do 35 a potem już nie sprawdzalam

reklama
Do góry