reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ok, ;)
Tylko proszę doradzcie mi co mam dalej robić....
Zwiększyć luteinę,? Zrobić jutro znowu progesteron,? Czy nic nie robić i czekać do piątku?
Progesteron nic nie mowi czy jesteś w ciazy czy nie! Chcesz skontaktuj sie z lekarzem. Uwazam ze Twoj wynik jest dobry. Ja mialam 15 w ciazy bylam i wszystko bylo ok po 2 tyg udalo mi sie podskoczyć na 30 i wiecej nie badalam bo moj lekarz nie kazal. Czyli progesteron badalam raz przy becie i info do lekarza,zadnych lekow nie zwiekszyl i 2 tyg później na wizyte.

Dziewczyny, nadrabiam forum przy karmieniu i dużo jest nt wyników progesteronu. Napiszę moje zdanie:
1. Nie ma potrzeby badać proga co 2-3 dni, wystarczy w dniu transferu i w dniu bety
2. Wynik proga powyżej 10 jest DOBRY, więc no panic ;)
3. Progesteron jest wydzielany skokowo ale niekoniecznie w równych odstępach czasowych tak więc robienie badań codziennie o tej samej godzinie też nic nie da
4. Większość sztucznego progu nie wychodzi lub wychodzi słabo we krwi (duphaston prawie wogole, dowcipne w małej ilości a te z zastrzyków/pod językiem w takiej ilosci w jakiej są w danej chwili w krwioobiegiu - każdy organizm inaczej wchłania, więc nie ma co porównywać)

@anielka0612 @Nencia przykro mi z powodu braku bety :(

@monikao777 @atena100 raczej mała szansa, że coś z tego będzie jeśli były bladtki, ale nie odstawiajcie jeszcze leków!! Powtórka bety w 10 dpt prawdę wam powie.
Jeśli 2-3 dniowe zarodki to czekać z betą przynajmniej do 9 dpt żeby nie stresować zarodków, które mają jeszcze czas na implantacje!

@Agniecha1508 - grzybek ci się przyplatal, bardzo możliwe że to efekt leczenia infekcji bakteryjnej... Jak były antybiotyki to niestety jest bardzo częsta reakcja organizmu. Wiadomo, trzeba to wyleczyć, do leczenia pamiętaj o narodowym wietrzeniu zalecanym przez mamę ginekolog oraz o odpowiednim żelu do higieny intymnej - wg mojego lekarza te drogeryjne malo dają, lepiej kupić coś w aptece. Mi po pierwszym transferze też się przyplatal grzybek, od tego czasu używam płynu plivafem przecuwgrzybiczny do kupienia w aptece. Od tego czasu nic się nie dzieje...

reklama
oczywiscie gdzies tam nadzieja jest ze w piatek i dla mnie zaswieci slonce :), z drugiej strony przy naturalnej ciazy beta ladnie rosla tylko niestety serducho sie zatrzymalo w 8tyg. Przeciez w koncu musi byc dobrze, nawet najwiekszym pechowcom karta sie kiedys odwraca :)

Do góry