reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Boże Wy tak chudniecie a ja nie jestem w stanie odstawić tego cholernego cukru. Nie jem słodyczy na codzień no ale nijak nie umiem nie słodzić kawy czy herbaty. Jak narazie zmniejszyłam dawkę cukru o połowę i tak się narazie mecze bo nic mi nie smakuje. Nigdy nie byłam na diecie i teraz wszelkie ograniczenia ciężko mi przychodzą. A schudnąć z 5 kg bym chciała :)

Wydaje mi sie ze to nie o odstawienie chodzi bo nie wytrzymam i ja ale o zamienienie go na cos zdrowego. I wybranie tego co najbardziej lubisz ze zdrowych.
Owoce zamiast przekasek slodkich, gorzka czekolada - zauwazylam zalatwila problem „chetki” na slodkie. Ale taka min 80% kakao.
Jakos tak nie chce sie po jakims czasie. Polecam:)

reklama
Kochana wiem że za bardzo zleciałam co kupię to za miesiąc ubrania znowu duże zegarek z ręki leci mam dość co ja mam zrobić żeby z wagi nie lecieć A żeby było wszystko w porządku ze mną no co ja mogę zrobić nie jej prawie większości bo indeks glikemicznym bo coś tam ja mam dość tego... z wagi to zleciałam szybko bardzo szybko aż się boję.... Ale przecież co mam jeść
A bylas moze u dietetyka?
Zwykle przy IO jest tak ze jest ciężko gubić kilogramy i wtedy ta dieta powinna byc pewnie bardziej rygorystyczna i mniej kaloryczna.
A u nas żeby sobie bardziej nie zaszkodzic to jednak powinnysmy bardziej kalorycznie jeść.
Dodawaj do posilkow orzechy, ziarna, oliwe, ser zolty, wszystko co kaloryczne a z niskim ig.
Wiem ze czasem to juz wszystko bokiem wychodzi i nie jest lekko...
Ja jak bralam siofor to miałam straszny jadlowstret i zmuszalam sie zeby cos zjesc a teraz na glucophage jest juz ok.

Musisz cos z tym zrobić kochana bo jak bedziesz dalej gubic kg to to na pewno nie pojdzie w dobrym kierunku...

Ja schudłam strasznie wiesz boję się że to znowu źle że się nie uda że znowu cis robię źle....
Jak zjem cis ciężkiego takiego co dawniej to brzuch boli i biegunka murowana.
Znam to. Wczoraj zjadlam serek homogenizowany na noc, waniliowy. Miesiac temu je jadlam i bylo ok. Ja nie lubie jogurtow, kefirow itp. tylko te serki mi smakują. Ale po miesiacu tej "diety" go zjadlam bo juz bylo pozno i nie chcialo mi sie robic kolacji.Taka zgaga mnie w nocy palila... nigdy nie mialam zgagi. Nie wiem czy to od tego cukru czy co, ale myslalam,ze sie spale żywcem;( co do biegunek nie miewam, raczej mam w druga stronę i problemy z wyprożnianiem.. tez sie zastanawiam, jak ja mam podejsc do punkcji za jakis czas jak ja taka osłabiona.. generalnie jestem wysoka, mam 173cm. Wazylam juz prawie 70 kg wieczorem. Teraz waga wieczorem pokazuje 65,2. Niby nie malo a staniki za duze, dupa sie zrobila mala i plaska.. sukienke zanioslam miesiac temu so skrocenia i wymiany zamka bo wesele teraz w sobote. Babka do mnie,ze kilko moglabym schudnac to zapnie sie idealnie. Poszlam ja odebrac pod koniec czerwca a ona za duza.. wisi w cyckach. Maz sie smieje,ze mam przestac chudnac bo on nie chce wieszaka.. a ja sie pytam jak? Wiekszych porcji nie wcisne.
Poza tym czytalam,ze czesto kobiety sie prosza lekarzy o ta metformine, zeby po prostu schudnąć.. tak bez przyczyny.

Wydaje mi sie ze to nie o odstawienie chodzi bo nie wytrzymam i ja ale o zamienienie go na cos zdrowego. I wybranie tego co najbardziej lubisz ze zdrowych.
Owoce zamiast przekasek slodkich, gorzka czekolada - zauwazylam zalatwila problem „chetki” na slodkie. Ale taka min 80% kakao.
Jakos tak nie chce sie po jakims czasie. Polecam:)
Racja. Jak mi sie chce slodkiego to siegam po gorzką czekoladę min 80% i nazywam ją żużlem.. kostka i pozamiatane. Ale to prawda. Owocki z jogurtem naturalnym. Wczoraj np zrobilam gofry z maki orkiszowej. Fuj same. Ale na to ubilam mascarpone z jogurtem greckim i posypalam malinami. W takiej wersji wlazlo. A dzis na 2 sniadanie mam resztw rych gofrow plus jogurt naturalny i dzem z malin. Musze te slodkie przemycac bo nie dalabym rady.

Zwykle przy IO jest tak ze jest ciężko gubić kilogramy i wtedy ta dieta powinna byc pewnie bardziej rygorystyczna i mniej kaloryczna.
A u nas żeby sobie bardziej nie zaszkodzic to jednak powinnysmy bardziej kalorycznie jeść.
Dodawaj do posilkow orzechy, ziarna, oliwe, ser zolty, wszystko co kaloryczne a z niskim ig.
Ja jak bralam siofor to miałam straszny jadlowstret i zmuszalam sie zeby cos zjesc a teraz na glucophage jest juz ok.

Musisz cos z tym zrobić kochana bo jak bedziesz dalej gubic kg to to na pewno nie pojdzie w dobrym kierunku...
Kochana a po jakim czasie zmienilas lek?

Byłam u dietetyka ale pewnie się wybiorę jeszcze raz... Nie wiem co mam zrobić co jeść takiego nie mam pojęcia A macie jakieś polecone książki co są super przepisy na IO???

Znam to. Wczoraj zjadlam serek homogenizowany na noc, waniliowy. Miesiac temu je jadlam i bylo ok. Ja nie lubie jogurtow, kefirow itp. tylko te serki mi smakują. Ale po miesiacu tej "diety" go zjadlam bo juz bylo pozno i nie chcialo mi sie robic kolacji.Taka zgaga mnie w nocy palila... nigdy nie mialam zgagi. Nie wiem czy to od tego cukru czy co, ale myslalam,ze sie spale żywcem;( co do biegunek nie miewam, raczej mam w druga stronę i problemy z wyprożnianiem.. tez sie zastanawiam, jak ja mam podejsc do punkcji za jakis czas jak ja taka osłabiona.. generalnie jestem wysoka, mam 173cm. Wazylam juz prawie 70 kg wieczorem. Teraz waga wieczorem pokazuje 65,2. Niby nie malo a staniki za duze, dupa sie zrobila mala i plaska.. sukienke zanioslam miesiac temu so skrocenia i wymiany zamka bo wesele teraz w sobote. Babka do mnie,ze kilko moglabym schudnac to zapnie sie idealnie. Poszlam ja odebrac pod koniec czerwca a ona za duza.. wisi w cyckach. Maz sie smieje,ze mam przestac chudnac bo on nie chce wieszaka.. a ja sie pytam jak? Wiekszych porcji nie wcisne.
Poza tym czytalam,ze czesto kobiety sie prosza lekarzy o ta metformine, zeby po prostu schudnąć.. tak bez przyczyny.
Ja właśnie mam tak samo wolałam siebie dawniej A nie teraz jak jest. Zresztą jak tam dalej pójdzie to padnę... moje ubrania wiszą na mnie....

reklama
Ja krew oddałam i czekam na wyniki. Ale już nawet moja dr nie zostawiła mi cień nadziei i tez uważa, ze to spadek. Choć powtórzyć oczywiscie kazała.

Jak czytam wasze wypowiedzi odnośnie chudnięcia to jak bym o sobie czytała. Biorę metformine już gdzieś do 3 miesięcy i tyle to ja już dawno nie ważyłam. Zawsze byłam szczupła i to nawet bardzo, ale teraz to zrobiłam się wręcz chuda i tez wszystko na mnie wisi. I zastanawiałam się, dlaczego tak sie dzieje i chyba znalazłam przyczynę. Najgorsze, ze ja łatwo chudnę, ale pozniej przytyć jest mi bardzo ciezko. A wiadomo, ze niska waga tez temu wszystkiemu nie sprzyja.

Do góry