reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja krew oddałam i czekam na wyniki. Ale już nawet moja dr nie zostawiła mi cień nadziei i tez uważa, ze to spadek. Choć powtórzyć oczywiscie kazała.

Jak czytam wasze wypowiedzi odnośnie chudnięcia to jak bym o sobie czytała. Biorę metformine już gdzieś do 3 miesięcy i tyle to ja już dawno nie ważyłam. Zawsze byłam szczupła i to nawet bardzo, ale teraz to zrobiłam się wręcz chuda i tez wszystko na mnie wisi. I zastanawiałam się, dlaczego tak sie dzieje i chyba znalazłam przyczynę. Najgorsze, ze ja łatwo chudnę, ale pozniej przytyć jest mi bardzo ciezko. A wiadomo, ze niska waga tez temu wszystkiemu nie sprzyja.
Ale wysoka też nie. Ja mam koleżankę co jest mega bardzo szczupła a jest w drugiej ciąży teraz. Nie wiem już co gorsze ale ja to chyba bym chciała tak jak ty być szczupła :( trzymam mocno kciuki za przyrost :*

reklama
Niestety cud się nie zdarzył - beta 4,4.

Dziś już chyba pozwolę sobie na łzy...
a jutro zaczynam walkę dalej
Ohh, po cichu kibicowałam i mocno zaciskam kciuki [emoji3525] strasznie mi przykro.

Dziewczyny, tak mi przykro, że musicie przez to przechodzić. Każda negatywna beta to ogromny smutek [emoji17] Brak słów...

Czy ktoras z was przed punkcja brala estrofem? Przed transferem, po punkcji rozumiem, ale przed punkcja? On nie hamuje przypadkiem owulacji?

Dziewczyny, zrobiłam dziś betę w 10 dpt dwudniowego zarodka. Niestety wynik <1,2. Nie ma się co łudzić. Nie udało sie.
Powiedzciw mi proszę, czy ten immunolog Paśnik o któeym piszecie tu na forum to tenJarosław Paśnik immunolog i pediatra z Łodzi? Taki mi się wygooglował. Tak sobie myślę, czy się do niego nie wybrać. Skoro po kilku próbach na cyklach naturalnych ze stymulacją nic beta nigdy nie drgnęła, teraz też, a endometrium 11mm i wyniki progesteronu i estradiolu dobre, to może to immunologia nawala.
Brałam niby encorton i estrofem, do tego dużo progesteronu i nic nie drgnęło. A mam endometriozę, ta choroba wyczytałam jest na tle immunologicznym. Może warto zacząć się diagnozować pod tym kątem....
Czy możecie mi podać jakiś kontakt do niego? Jak się przygotować do wizyty, czy zrobić jakieś badania?

reklama
Dziewczyny, zrobiłam dziś betę w 10 dpt dwudniowego zarodka. Niestety wynik Powiedzciw mi proszę, czy ten immunolog Paśnik o któeym piszecie tu na forum to tenJarosław Paśnik immunolog i pediatra z Łodzi? Taki mi się wygooglował. Tak sobie myślę, czy się do niego nie wybrać. Skoro po kilku próbach na cyklach naturalnych ze stymulacją nic beta nigdy nie drgnęła, teraz też, a endometrium 11mm i wyniki progesteronu i estradiolu dobre, to może to immunologia nawala.
Brałam niby encorton i estrofem, do tego dużo progesteronu i nic nie drgnęło. A mam endometriozę, ta choroba wyczytałam jest na tle immunologicznym. Może warto zacząć się diagnozować pod tym kątem....
Czy możecie mi podać jakiś kontakt do niego? Jak się przygotować do wizyty, czy zrobić jakieś badania?
Przykro mi bardzo[emoji20]
Nie na takie wieści zawsze czekamy... powtórz bete jeszcze dla pewnosci...
Tak Jaroslaw Pasnik. Nr tel tez znajdziesz w necie przyjmuje w APC w Łodzi i w Salve medica w Warszawie.
Badania sa drogie i nie zawsze wszystkie wszystkim zleca... dostosowuje do przypadku...
Jak bedziesz chciala to moge Ci wypisać co ja robilam...

Do góry