Dziewczyny, jaka dawkę estrofemu bierzecie po transferze?
Bo znalazłam moje zalecenia z transferu z marca, wtedy miałam 2x1
Luteina 100 mgLuteinę masz po 50 mg czy po 100mg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, jaka dawkę estrofemu bierzecie po transferze?
Bo znalazłam moje zalecenia z transferu z marca, wtedy miałam 2x1
Luteina 100 mgLuteinę masz po 50 mg czy po 100mg?
Na poczatku sie bierze na wzrost endometrium a później jest potrzebny tak jak progesteron do utrzymania ciazy.Aaaa no widzisz to ja nie wiedziałam, dziękuję
Może nie kino, ale był spacer I pomoglUbieraj się i do kina przestaniesz myśleć troszkę o tym wszystkim
Dziękuje Ci bardzo za słowa otuchyMamy tu kilka naturalsow, są przypadki po nieudanych transferach (nasza Dgd, której komórki miały być tak zdegenerowane, że embriolodzy mogli się tylko na nich uczyć...) jak i po pierwszym in vitro drugi naturals (na ciezaroweczkach po in vitro). Dlatego nie marnujemy żadnego cyklu
Kochana, ja w dniu udanego transferu miałam prog coś koło 11-12, a w dniu bety niecałe 20, także no worries.
Progesteron jest wydzielany skokowo, do tego cześć leków przez nas branych nie wychodzi we krwi np duphaston, a leki dowcipne wychodzą w małej ilości.
Tylko beta prawdę powie!!!
Jesteś dobrą i waleczna osobą, niepłodność jest jak każda inna choroba i nie wybiera. Za to pozwoli Ci bardziej docenić każda chwilę z Maleństwem.
Oks zrozumiałam jak dobrze , że jesteście WyNa poczatku sie bierze na wzrost endometrium a później jest potrzebny tak jak progesteron do utrzymania ciazy.
Na cyklu sztucznym bierze sie go obowiazkowo do okolo 10 tc a wtedy lozysko zaczyna je produkowac.
Ja tez mialam 4×1
Ja biorę estrofen 2x1 a jestem już w 10tyg ciążyNa poczatku sie bierze na wzrost endometrium a później jest potrzebny tak jak progesteron do utrzymania ciazy.
Na cyklu sztucznym bierze sie go obowiazkowo do okolo 10 tc a wtedy lozysko zaczyna je produkowac.
Ja tez mialam 4×1
Używasz chusteczek nawilżanych zapachowych? Doradzam odstawić je i po prostu często się podmywać samą wodą i zmieniać wkładki . Pieczenie możesz mieć właśnie od tych chusteczek.Dziewczyny u mnie dzis 3 dc i nie wiem czy to normalnie czy nie, bo od wczoraj takie skrzepy ze mnie wychodza, ze jestem w szoku. Skad tyle ich jest? Szczerze to już z podcierania piecze mnie cale ujscie bo podcieram sie chusteczkami bo boje sie vy nie dostac jakiejś infekcji przez to ze 7x w ciagu dnia wkladam tam tabletki.
Co radzicie by to piecznie zniwelowac? No i skad tyle tych skrzepow? Wczoraj chyba z 10 podpasek zuzylam bobtak mnie zalewalo, a w nocy zalalam wszystko
No tak to właśnie jest ja stwierdziłam że to było nie szczere ta cała relacja i teraz to widać bo taka osoba która ma to samo ci ty czyli nie zaszła naturalnie w ciążę tylko dzieci tej metodzie wspomagania in vitro... to powinna być bardziej wyrozumiały ale teraz liczy się tylko że ona jest i te hasła my teraz trzymamy za Was kciuki gdzie ty widzisz ta nie szczere relacje...Tak to już niestety czasem jest. Mam przyjaciółkę która jest w ciąży, na dniach urodzi. To bardzo bliska mi osoba, znamy się od dziecka. Im bliżej jej porodu tym mniejszy mamy kontakt i najczęściej inicjuje go ja. Wcześniej kiedy obydwie byłyśmy na etapie starań to miałyśmy wspólne tematy, codziennie rozmawiałyśmy a teraz jakoś się to wszystko rozminęło bo ona myśli już o czymś innym a ja wciąż walczę.
A może to estrofem ? Bo chyba bierzesz go dofcipnie ?Dziewczyny u mnie dzis 3 dc i nie wiem czy to normalnie czy nie, bo od wczoraj takie skrzepy ze mnie wychodza, ze jestem w szoku. Skad tyle ich jest? Szczerze to już z podcierania piecze mnie cale ujscie bo podcieram sie chusteczkami bo boje sie vy nie dostac jakiejś infekcji przez to ze 7x w ciagu dnia wkladam tam tabletki.
Co radzicie by to piecznie zniwelowac? No i skad tyle tych skrzepow? Wczoraj chyba z 10 podpasek zuzylam bobtak mnie zalewalo, a w nocy zalalam wszystko