reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurde dziewczyny ja nie wiem czy kazda z was tak miala podczas stymulacji przed punkcja, ale ja juz nie ogarniam... nie dosc, ze wkurzam sie o byle co, to w chwili obecnej po 7 dniach wygladam jakbym byla w 6 mcu ciazy. W nic sie nie mieszcze. Jestem ociezala i nic mi sie nie chce. Czytalam o hiperstymulacji, ale nie bola mnie jakos specjalnie jajniki, sikam normalnie i moge oddychac. Brzuch mam 2 x wiekszy niz byl, a byl juz i tak duzy, bo do szczuplych nie naleze... mam sie martwic?

Mi tak zaczęło się przy hiperce:(

reklama
Dziewczyny u mnie 10tydz ciąży ...zalecenia od lekarza od wsumie dnia transferu to 3x2 luteina dopochwowo, 3x2 luteina pod język, 3x1 duphaston i 2x1 estrofen i mam pytanie jak długo jeszcze trzeba będzie brać te wszystkie tabletki? Pytam bo luteina pod język działa u mnie odruch wymiotny i od 2 dni poprostu jej nie biorę. Wizytę mam dopiero w czwartek. Czy może zamiast tej pod język zwiększyć sobie dawkę tej dopochwowo
Pomocy o_O;):(:)
Też miałam odruch wymiotny po luteinie pod język i też nie brałam. Zamieniłam sobie na dowcipny w podobnej dawce. Lekarka powiedziała, że ok. Nie zauważyłam też żadnych zmian na wynikach progesteronu :)
Leki odstawiałam od 12 tc (stopniowo, chyba do 14 tc) podobno odkąd jest łożysko to suplementacja progesteronu i estrofenu nie jest potrzebna. O odstawieniu leków powie Ci dokładniej lekarz, który będzie Ci prowadził ciążę :)

Używasz chusteczek nawilżanych zapachowych? Doradzam odstawić je i po prostu często się podmywać samą wodą i zmieniać wkładki . Pieczenie możesz mieć właśnie od tych chusteczek.
A może to estrofem ? Bo chyba bierzesz go dofcipnie ?
Ja bym zrobiła parówkę z rumianku, chyba nie zaszkodzi. To przecież naturalne ;)
I sama woda, bez sztucznych chusteczek ;)
Używam chusteczek tych z biedronki do higieny intymnej, kupiłam je z mysla o tym ze jesli mam estrofem brac dowcipnie to moze jepiej bedzie mi najpierw przemyć chusteczka miejsce a później wlozyc tabsa, tym bardziej ze jak mnie zaczela@ zalewac ze chcialam to na mokro oczyścić z tych skrzepow. Same rozumienie cgcialam to bardzo higienicznie zrobic tym bardziej ze robie tobtez w pracy. A tym czqsem chyba od tego podcierania piecze mnie wlasnie ujscie. @jagodaaga no wkladki/podpaski to zmieniam doslownie co 1h bo tak mnoe zalewa, wiec mysle ze to to podcieranie od chusteczek tak jak piszecie. Pewnie zbyt przesadnie to robie.

Witajcie dziewczyny!
Potrzebuje waszej pomocy! Macie ogromna wiedzę a ja od roku nie byłam na forum. Jestem 7 dpt, crio. Beta 47, progesteron 15.7 ng/ml. Czy nie jest on za niski? Wizyte u lekarza mam dopiero we wtorek, nie kazał nic zmieniać, nie zwiększać leków. Rok temu poronilam, boje sie, ze to wlasnie ze wzgledu na niski progesteron. Powiedzcie mi, co myślicie. Teoretycznie miescze sie w normie w zakresie referencyjnym z labu. Pozdrawiam Was

A wcześniej w którym tygodniu poronilas?

@AleAle27 i co dalej? Jak to sie skonczylo? Bylo gorzej? Mialas punkcje? Transfer?

zrobili mi punkcje pobrali 20 jajeczek ale transferu nie było ponieważ jajniki były za duże i płyn w macicy się zbierał :/ Brzuch był ogromny :/ Dostawałam leki o dziwo w ulotce pisało ze są na laktacje. Po kilku dniach przyszedł okres i wszystko minęło w jeden dzień dosłownie

Używam chusteczek tych z biedronki do higieny intymnej, kupiłam je z mysla o tym ze jesli mam estrofem brac dowcipnie to moze jepiej bedzie mi najpierw przemyć chusteczka miejsce a później wlozyc tabsa, tym bardziej ze jak mnie zaczela@ zalewac ze chcialam to na mokro oczyścić z tych skrzepow. Same rozumienie cgcialam to bardzo higienicznie zrobic tym bardziej ze robie tobtez w pracy. A tym czqsem chyba od tego podcierania piecze mnie wlasnie ujscie. @jagodaaga no wkladki/podpaski to zmieniam doslownie co 1h bo tak mnoe zalewa, wiec mysle ze to to podcieranie od chusteczek tak jak piszecie. Pewnie zbyt przesadnie to robie.
Justys też uważam, że chusteczki to nic dobrego, ja też lutinus aplikowałem w pracy w toalecie ogólnodostępnej, bo innej nie mamy, ale ja o dziwo świetnie sobie radziłam z tym aplikatorem, uważam, że jest super (a może pamiętacie moje przejścia z tabletkami) , nawet przy innych tabletkach palcem się bardziej podraznilam, co prawda ten aplikator trzeba było odpowiednią stroną wkładać i noga do góry i wyczuć odpowiednie miejsce i takie tam, nie na szybko. Ale wiesz to co z Ciebie wychodzi na twoje bakterię, a te chusteczki podrażniają, ja jak jechałam do kliniki to na podróż sobie brałam i później pojawiało się swędzenie, od czego? Chyba od nich po przy którejś wizycie zaprzestałam i nic nie było, mokry papier ręcznikowy już lepszy ale potem zbyt szybko się nie ubieraj!!! Słuchaj specjalisty od infekcji!

Dzie
Justys też uważam, że chusteczki to nic dobrego, ja też lutinus aplikowałem w pracy w toalecie ogólnodostępnej, bo innej nie mamy, ale ja o dziwo świetnie sobie radziłam z tym aplikatorem, uważam, że jest super (a może pamiętacie moje przejścia z tabletkami) , nawet przy innych tabletkach palcem się bardziej podraznilam, co prawda ten aplikator trzeba było odpowiednią stroną wkładać i noga do góry i wyczuć odpowiednie miejsce i takie tam, nie na szybko. Ale wiesz to co z Ciebie wychodzi na twoje bakterię, a te chusteczki podrażniają, ja jak jechałam do kliniki to na podróż sobie brałam i później pojawiało się swędzenie, od czego? Chyba od nich po przy którejś wizycie zaprzestałam i nic nie było, mokry papier ręcznikowy już lepszy ale potem zbyt szybko się nie ubieraj!!! Słuchaj specjalisty od infekcji!
Dzięki kochana. Ja mam estrofem wiec bez aplikatora. Ok to odstawie te chusteczki. Ale mowisz o reczniku papierowym zeby zwilzyc woda tylko? Teraz bede misiala przez pare dni zrobic faktycznoe nasiadowki i to podraznienie minie. Kurde ale człowiek glupi. Ale nie sądziłam ze chusteczki podraznia bardziej niz papier. Kurcze gdyby nie @ to szybciej by to przeszlo bo od dluzszego czasu przemoglam sie na "wietrzenie narodowe" i uważam (koedys nigdy bym tego nie powiedziala) ze uwielbiam spac w koszuli bez bielizny. .. mega dla mnie wygodnie. I teraz przydaloby sie takoe wietrzenie

@sksk Sylwia a jak u Ciebie? Opowiadaj? Jakie plany?

reklama
Dzie

Dzięki kochana. Ja mam estrofem wiec bez aplikatora. Ok to odstawie te chusteczki. Ale mowisz o reczniku papierowym zeby zwilzyc woda tylko? Teraz bede misiala przez pare dni zrobic faktycznoe nasiadowki i to podraznienie minie. Kurde ale człowiek glupi. Ale nie sądziłam ze chusteczki podraznia bardziej niz papier. Kurcze gdyby nie @ to szybciej by to przeszlo bo od dluzszego czasu przemoglam sie na "wietrzenie narodowe" i uważam (koedys nigdy bym tego nie powiedziala) ze uwielbiam spac w koszuli bez bielizny. .. mega dla mnie wygodnie. I teraz przydaloby sie takoe wietrzenie
Od roku śpię bez bielizny i bardzo żałuję jak mam okres, ja z profilaktyki infekcji staram się jak najrzadziej stosować wkładki (ale przy lekach to co innego nie zawsze się da) a jak już będę miała je użyć to staram się odczekać chwilę po prysznicu. Dodatkowo majtki i ręczniki piorę na 90 stopni (wiem, że to nieekologiczne) i może nic nie daje, ale jest lepiej od jakiegoś czasu, czy wietrzenie czy to pranie coś daje nie wiem też, ale prawie teraz nie mam infekcji (oczywiście w wymazie i HPV czysto) a przy tych upałach (nie wiem jak wy, ale na zaraz jestem cała mokra, tam też to wolałam wziąć majtki na zmianę niż wkładki) wiem... Moje schizy.....no i oczywiście materiał majtek odpowiedni, ale to nie znaczy, że tylko brzydkie wielkie bawełniane, można znaleźć też normalne.
U mnie bez zmian, póki co nic nie robię, trochę w pracę uciekam, trochę staram się wyjść na plus finansowo po wcześniejszym in vitro, generalnie nic ciekawego;) ale za jakieś pół roku pewnie kolejne podejście.
Justys trzymam kciuki za Ciebie mocno! Czytam forum regularnie, więc jestem na bieżąco;)

Do góry