reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie przeglądałam stronę novum. Tylko tam jest mega dużo lekarzy. Czy co wizyta trafiasz do innego, czy prowadzi Cię jeden konkretny? I który jakby co najlepszy?
Czy w Novum zupełnie inny schemat leczenia zastosowali i inne leki niż w Gamecie?
Sorki, że tak podpytuję, ale muszę mieć zawsze plan B, a czasem nawet i C [emoji5]

Noe wiem czy Wam to pomoze ale na szkole rodzenia poznałam dwie pacjentki dr Jakimiuka z Novum. Bardzo sobie chwała i prowadzą u niego ciąże teraz.

Ja trafiłam do dr. Wojewódzkiego, transfer robił dr Zamora bo mój lekarz był na urlopie wtedy. Lekarz prowadzący bardzo w porządku, konkretny. Trafiasz do jednego lekarza i on cie prowadzi. Ja słyszałam że jednak dr. Lewandowski najlepszy. Tu w Novum miałam zupełnie inne leki,

No więc tak...recepty na relanium nie dostałam, zapytał mnie Czy chce pani otruć zarodek?
No....więc tylko dostałam jedną przed. Nospa jak najbardziej i cały arsenał leków....
Accofil-Powiedział mi żebym się zastanowiła, bo nie ma żadnych badań naukowych potwierdzających, że to pomaga...tym bardziej że miałam naturalna ciążę :( Więc jest super! Teraz to już nie wiem co robić.

reklama
Dziewczyny idę jutro na badania po poronieniu, robię homocysteinę, prolaktynę, APTT i dostałam też skierowanie na krzywa glukozową, ale na insulinową już nie, mało tego 3 lekarzy w tym 2 ginekologów i 1 ogólny powiedziało mi żeby nie robić krzywej insulinowej bo to nic nie wniesie w moim przypadku, i teraz mam do Was pytanie czy faktycznie zacząć tylko od krzywej glukozowej i zobaczyć jakie będą wyniki? W badaniu na trombofilię wyszło mi że będę musiała brać heparynę i lekarz mówił żeby na tym się skupić a nie na insulinie, i teraz nie wiem czy zbadać ja też czy nie.....
Zrob i insulinowa. Bedziesz miala pelny obraz. Jak nie zrobisz to bedziesz gdybac czy na pewno z insulina wszystko ok.
Byly tu dziewczyny ktorym ginekolodzy o wyniku mowili ze jest ok a diabetolog przepisywal metformine...
Mnie nawet Pasnik pytal czy robilam krzywą...

Do góry