reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Prolutex biorę wieczorem.....kurcze, czyli nie do końca jest to prawidłowe ...powiem mu. Miałaś też tak?
Ja po pierwszych symptomach dyskomfortu od razu przeszłam na prolutex. Nie miałam różowego koloru, ale miewam po lactovaginalu i później już jest tylko gorzej. Na pewno różowe zabarwienie bierze się ze śluzówki, ciągle jej drażnienie może prowadzić do infekcji. Uważaj bo możesz być uczulona. Jeśli masz jeden prolutex to jeszcze dwa duphaston (chyba tak się pisze?) i starczy tego progesteronu. Oczywiście rozmawiaj z lekarzem. Powodzenia trzymam kciuki:)

Choćby na skurcze macicy i wyciszenie się.
No nie wiem jak dla mnie ten lek jest dyskusyjny w ciąży. Jednak nie wszystkie kliniki go stosują. Jeśli lekarz zaleca to ok, nie dyskutuję ale ja raczej z tego leku bym zrezygnowała. Na prawdziwe skurcze macicy jest atosiban on rzeczywiście je powstrzymuje.

reklama
Do góry