reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wróciłam o 2 w nocy z lotniska wiec nie było czasu pisać. Wczorajsze USG ok, mamy już 9 mm no już nie kropka, bardziej fasolkę. Serduszko bije, lokalizacja dobra, torbiele w jajnikach wchłaniaja się powoli więc troche stresu mniej. Z narzeczonym widziałam się pierwszy raz od czasu transferu a on jedyna co zauwazył to większy rozmiar biustu - mistrz taktu. Następna wizyta za 3 tygodnie więc wczasy i chwila relaksu.

Dziewczynki, bo tak się zastanawiam. Ja wczoraj wyszłam z kliniki i żaden lekarz mnie nie widział jak wychodziłam. Nie dostałam żadnych zaleceń po punkcji poza dokończeniem brania antybiotyku i duphaston 3x1 i luteina 3x1. W sumie to nawet nie wiem czy sama mam zadzwonić do kliniki czy oni zadzwonią... trochę się tym martwię. Poradźcie cos ☺☺☺

dziewczyny mam brać już od dziś leki i wczorajszą @ liczyć już jako 1dc wiec dziś 2dc. I moje pytanie co ile godzin bierzecie estrofem? ja mam 3x1

Mysza87
Co klinika to podejście w Kielcach progesteron po transferze kazali kilka razy robić, Novum pierwszy progesteron zrobiłam 3 tygodnie po transferze.
Oleczka27
mnie po punkcji tez juz lekarz nie oglodał, dostałam zalecania propo lekwów i trybu życia. W Novum to oni dzownią ustalją termin transferu i tyle. Nie wiem gdzie się leczysz ale to chyba nic nienormalnego.

Dziewczynki, bo tak się zastanawiam. Ja wczoraj wyszłam z kliniki i żaden lekarz mnie nie widział jak wychodziłam. Nie dostałam żadnych zaleceń po punkcji poza dokończeniem brania antybiotyku i duphaston 3x1 i luteina 3x1. W sumie to nawet nie wiem czy sama mam zadzwonić do kliniki czy oni zadzwonią... trochę się tym martwię. Poradźcie cos ☺☺☺
Najlepiej zadzwoń i dowiedz się :) chyba zrozumiałe, ze chciałabyś wiedziec jak najszybciej jak się sprawy maja. Poza tym możesz tez powiedzieć, ze się kiepsko czujesz, może coś doradza. A w ogole jak tam dzisiaj? Mam nadzieje, ze coś lepiej:)
dziewczyny mam brać już od dziś leki i wczorajszą @ liczyć już jako 1dc wiec dziś 2dc. I moje pytanie co ile godzin bierzecie estrofem? ja mam 3x1
Ja biorę 7, 15 i 23. Tak to równo sobie podzieliłam.

Wczoraj lekarka kazała podzyzszyc Utrogestan do 5 tabletek i mam zagwozdke jak to dzielić. Bo budzic się w nocy, żeby wziasc tabletkę raczej mi się nie uśmiecha. Jakieś pomysły?

Mysza87
Co klinika to podejście w Kielcach progesteron po transferze kazali kilka razy robić, Novum pierwszy progesteron zrobiłam 3 tygodnie po transferze.
Oleczka27
mnie po punkcji tez juz lekarz nie oglodał, dostałam zalecania propo lekwów i trybu życia. W Novum to oni dzownią ustalją termin transferu i tyle. Nie wiem gdzie się leczysz ale to chyba nic nienormalnego.
Leczyłaś się w Kielcach?

Najlepiej zadzwoń i dowiedz się :) chyba zrozumiałe, ze chciałabyś wiedziec jak najszybciej jak się sprawy maja. Poza tym możesz tez powiedzieć, ze się kiepsko czujesz, może coś doradza. A w ogole jak tam dzisiaj? Mam nadzieje, ze coś lepiej:)

Wczoraj lekarka kazała podzyzszyc Utrogestan do 5 tabletek i mam zagwozdke jak to dzielić. Bo budzic się w nocy, żeby wziasc tabletkę raczej mi się nie uśmiecha. Jakieś pomysły?
Dziś już lepiej. Jeszcze trochę boli ale już do zniesienia ☺ przy sikaniu jeszcze boli, ale to już pół biedy ☺

Chyba rzeczywiście zadzwonię do kliniki i dopytam ☺ a leczę się w Olsztynie w Artemidzie ☺

Ja np mam estrofem 4X1 i wieczorem kazał brać mi dwie na raz

reklama
Do góry