reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dżisesss no naprawę się przejęłam:( czyli to normalne??
Cieszę się ciesze:) tylko też martwię .
Zbieram się powoli bo daleka droga przede mną. Transfer przed południem:) chyba jeszcze zrobię na miejscu ten progesteron.
Wiadomo, ze tu emocje mieszają się nawzajem i człowiek już sam nie wie, czy racjonalnie mysli i przejmuje się wszystkim.

Moim zdaniem dobrze zrobisz, ze zbadasz tego proga.

Mocne✊✊✊✊
Kochane powiedzcie mi proszę, bo zupełnie nie wiem czy to dobrze, czy źle. W poniedziałek 2 dni po transferze dwudniowego zarodka (transfer był w sobotę) byłam na wizycie kontrolnej- z krwi badali mi tylko progesteron, wtedy wynik był 88,50 ng/ml. Na usg poza tym, że jajniki niby troszkę powiększone (do6cm), endometrium 11mm, lekarz mówił że jest ok. Kazał mi tylko zmniejszyć dawki przyjmowanego progesteronu. Zmniejszyłam. Wczoraj znowu zrobiłam badania z krwi i właśnie dostałam wyniki- progesteron podniósł się do 128,60 ng/ml. Dodatkowo zrobiłam sobie estradiol- wynik 560pg/ml.
Powiedzcie mi proszę, czy te wyniki są ok? Zupełnie się nie znam i boję czy coś złego się nie dzieje, że ten progesteron tak leci do góry? I czy taki wynik estradiolu jest dobry?
Na estradiolu się nie znam, bo nigdy nie badałam po transferze.
Ja przy pierwszym razie miałam progesteron nawet 188ng/ml i lekarka twierdziła, ze jest Ok. Podobno poziom progesteronu waha się w ciągu dnia. Zależy tez, ile np od wzięcia lekow zrobisz badanie. Nawet badanie powinno się robic w tym samym labie.
Jeśli masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem, ale nie sadze, żebyś miała powody do zmartwienia :)

Tak jak u mkie nie dawali juz wczesniej relanium, ale ja zadaje tak samo z niemca pytania i mowie ze jesli on nie widzi przeciwwskazan to ja chce to i to. No i jak 3 razy powtorzy ze nie to ok, ale tak upieram sie na to co mi doradzacie! Tez np biopsji endometrium nie robia, tylko scratching... wiec lipa, trohhe sie martwie ze jednak moze byc z tego nic....
wiec jeszcze go o to pomecze... ale to juz tylko zeby sie dowiedzial, bo to moj ostatni transfer u nich...
Bez wiedzy z forum bylabym jak dziecko we mgle... a tak przynajmniej wiadomo jakie standardy sa w roznych klinikach i czego nalezy oczekiwac od swojej...!
Ja uważam że relanium to nie byle co i jeśli już to do transferu ok ale później to nie wiem po co?

Dziewczyny idę jutro na badania po poronieniu, robię homocysteinę, prolaktynę, APTT i dostałam też skierowanie na krzywa glukozową, ale na insulinową już nie, mało tego 3 lekarzy w tym 2 ginekologów i 1 ogólny powiedziało mi żeby nie robić krzywej insulinowej bo to nic nie wniesie w moim przypadku, i teraz mam do Was pytanie czy faktycznie zacząć tylko od krzywej glukozowej i zobaczyć jakie będą wyniki? W badaniu na trombofilię wyszło mi że będę musiała brać heparynę i lekarz mówił żeby na tym się skupić a nie na insulinie, i teraz nie wiem czy zbadać ja też czy nie.....

Wiadomo, ze tu emocje mieszają się nawzajem i człowiek już sam nie wie, czy racjonalnie mysli i przejmuje się wszystkim.

Moim zdaniem dobrze zrobisz, ze zbadasz tego proga.

Mocne✊✊✊✊

Na estradiolu się nie znam, bo nigdy nie badałam po transferze.
Ja przy pierwszym razie miałam progesteron nawet 188ng/ml i lekarka twierdziła, ze jest Ok. Podobno poziom progesteronu waha się w ciągu dnia. Zależy tez, ile np od wzięcia lekow zrobisz badanie. Nawet badanie powinno się robic w tym samym labie.
Jeśli masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem, ale nie sadze, żebyś miała powody do zmartwienia :)
Badanie robiłam rano, a leki brałam wieczorem, żeby nie zafałszować wyniku.
W tym samym lab. robione. A badałaś później jeszcze progesteron? Czy też Ci wynik wzrastał?

Dżisesss no naprawę się przejęłam:( czyli to normalne??
Cieszę się ciesze:) tylko też martwię .
Zbieram się powoli bo daleka droga przede mną. Transfer przed południem:) chyba jeszcze zrobię na miejscu ten progesteron.
Koniecznie powiedz lekarzowi o tym "różu" i poproś o recepty na prolutex tak na zapas niech leżą. Ja tak zrobiłam i dobrze bo potem wykorzystałam. Zwykły ginekolog nawet nie wie że coś takiego jest, jeden aż sprawdzał w telefonie i zrobił wielkie oczy jak zobaczył cenę:)

Koniecznie powiedz lekarzowi o tym "różu" i poproś o recepty na prolutex tak na zapas niech leżą. Ja tak zrobiłam i dobrze bo potem wykorzystałam. Zwykły ginekolog nawet nie wie że coś takiego jest, jeden aż sprawdzał w telefonie i zrobił wielkie oczy jak zobaczył cenę:)
Prolutex biorę wieczorem.....kurcze, czyli nie do końca jest to prawidłowe ...powiem mu. Miałaś też tak?

Badanie robiłam rano, a leki brałam wieczorem, żeby nie zafałszować wyniku.
W tym samym lab. robione. A badałaś później jeszcze progesteron? Czy też Ci wynik wzrastał?
Badałam, ale właśnie pozniej mi spadł i to sporo. I to bez redukcji lekow. Tylko, ze akurat ja nie jestem dobrym przykładem, bo to był transfer zakończony cb.
Ale na pewno poziom nie masz za wysoki.

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LIPIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-07-04 jagodaaga transfer
2019-07-05 AninuT beta
2019-07-08 anielka0612 beta
2019-07-08 cytrynka122 wizyta przed transferem
2019-07-08 Agnieszka322 wizyta konsultacyjna po nieudanym transferze
2019-07-08 Nencia beta
2019-07-11 Dzoannna wizyta przed transferem
2019-07-11 Vinszka podglądanie maluszka
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-15 Skarbulenka podglądanie maluszka
2019-07-26 Vinszka połówkowe