reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Justyska13 Po pierwszej tabletce też nie wiedziałam, że to po tym mi się w głowie kręci. Dopiero później to rozszyfrowałam :D
ja miałam estrofem, encorton i progesteron i to wszystko jedno za drugim wiec nie wiedziałam dokładnie po czym to. Obstawiałam encorton bo takie objawy nie pojawiały sie zawsze. ale już teraz bedę wiedzieć. Dzięki za podpowiedz :-) :)

reklama
Ja dzień przed albo w dniu transferu miałam badać sam progesteron. Estradiolu nie. I do bety mam go badać co 2,3 dni. Pytałam wczoraj o estradiol to lekarka powiedziała, ze jej do niczego nie jest potrzebny i liczy się tylko progesteron.

Cudowne wiesci[emoji3590][emoji3590][emoji3590] I teraz niech kropeczek zostaje z Tobą na 8,5 miesiaca:)

Niech moc bedzie z nami:-) :)[emoji110][emoji110][emoji110]
Kochana to teraz wszystkie kciuki na pokladzie zeby zarodeczek sie zadomowil u mamusi na dlugie miesiace[emoji4]
Ty sie teraz relaksuj i glaszcz brzuszek.
Jestes teraz "PUPO" tak w Anglii sie okresla Twoj obecny stan. PREGNANT UNTIL PROVEN OTHWRVISE[emoji6]
I tego sie teraz trzymaj i myśl pozytywnie...

A jaki mialas progesteron jak badalas w czwartek?

Ja mam 3 zarodek. Myślisz że mimo to wszystko można przyjąć taka samą zasadę badania? Czy to ma znaczenie?
Myśle ze nie ma to znaczenia, ilu dniowy jest zarodek.
Ja teraz miałam progesteron 38,5 i lekarka twierdzi ze super. A poprzednim razem w dniu transferu miałam aż 77 i jeszcze pozniej mi rosnąl. Byle by tylko gwałtownie nie spadał, a jak już to podwyższać leki.
Ja biorę luteinę 2x2, ultrogestan 3x1 i Crinone na noc. Chciała mi jeszcze prolutex dołożyć, ale stwierdziła, ze przy tym wyniku nie muszę go brac.
W poniedziałek powtórne badanie i zobaczymy jaki bedzie poziom.

Myśle ze nie ma to znaczenia, ilu dniowy jest zarodek.
Ja teraz miałam progesteron 38,5 i lekarka twierdzi ze super. A poprzednim razem w dniu transferu miałam aż 77 i jeszcze pozniej mi rosnąl. Byle by tylko gwałtownie nie spadał, a jak już to podwyższać leki.
Ja biorę luteinę 2x2, ultrogestan 3x1 i Crinone na noc. Chciała mi jeszcze prolutex dołożyć, ale stwierdziła, ze przy tym wyniku nie muszę go brac.
W poniedziałek powtórne badanie i zobaczymy jaki bedzie poziom.
I co ile od transferu robisz badania? Razem z beta? Czy sam progesteron?. Ultragestan to tabletki czy dopochwowo?

Kochana to teraz wszystkie kciuki na pokladzie zeby zarodeczek sie zadomowil u mamusi na dlugie miesiace[emoji4]
Ty sie teraz relaksuj i glaszcz brzuszek.
Jestes teraz "PUPO" tak w Anglii sie okresla Twoj obecny stan. PREGNANT UNTIL PROVEN OTHWRVISE[emoji6]
I tego sie teraz trzymaj i myśl pozytywnie...

A jaki mialas progesteron jak badalas w czwartek?
Dziękuje Ci bardzo❤️❤️

Nie wiem jak m zareaguje jak mu powiem, co ja teraz jestem :-D :-D Bo na pewno przekręci i bedzie miał polewkę ze mnie:-) :)

Staram się nie myslec o tym za dużo, brzuszek głaszcze, żeby korpus czuł, jak bardzo go chce.

Jak leżałam po transferze sama na sali, to stwierdziłam, ze miałam chyba aż za pełny pęcherz, bo jakoś dziwnie ciagle z oczu mi się lało. Aż pielęgniarka, która przyszła pozniej pytała, czy wszystko Ok ze mna. A ja po prostu nie mogłam tego opanować. To niesamowite ile musimy przejść, żeby moc byc szczęśliwe.

Progesteron 38,5ng/ml wiec całkiem Ok.

Dzoasia kiedys pisala ze podobno prolutex nie jest dobry do otwierania okna implantacyjnego... moze dlatego Z. sie uparl na cos dopochwowego.
Ja czesto lapie infekcje pecherza wiec znam ten ból. Po drugim transferze na drugi dzien mialam infekcje.
Bede obserwowac i podpytywac Cie jakie badania hormonow itp Z. Ci zaleca[emoji6]
Tak mi coś Z. Mówił...że tym razem go nie przekonam bo on wie lepiej co dobre. Chciał mi dać ten crinone 3x1, ale ublagalsm....ale powiedział że jak nic się nie będzie działo to mam przejść na crinone więcej niż jedną...

I co ile od transferu robisz badania? Razem z beta? Czy sam progesteron?. Ultragestan to tabletki czy dopochwowo?
Mam robic co 72h, ale wyjdzie mi w pon, sr, pt sam progesteron i pozniej poniedziałek razem już z beta.

Ultrogestan biorę doustnie, choć można tez dopochwowe. Ale ja już mam dość luteiny i śmieje się, ze za chwile to nic już tam nie zmieszczę :ninja2: :-D

Nie wiem skąd jestes, ale mogę podpowiedzieć ze w Czechach Crinone jest polowe tańszy niż u nas. I normalnie respektują polskie recepty.
Ja właśnie się tak wczoraj zaopatrzyłam:)

reklama
Tez mysle ze wie co robi wiec go sluchaj[emoji6]
A teraz mozesz i sok z żurawiny sobie kupic w Aptece i popijac zeby zapobiegac.
Tak mi coś Z. Mówił...że tym razem go nie przekonam bo on wie lepiej co dobre. Chciał mi dać ten crinone 3x1, ale ublagalsm....ale powiedział że jak nic się nie będzie działo to mam przejść na crinone więcej niż jedną...

Do góry