reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie ma czegoś takiego ze się mogę na coś zdecydować. Jade do szpitala i lekarze decydują czy SN czy CC. Wskazań do CC. Kr mam na razie. ;)

No właśnie chodziło mi bardziej czy masz wskazania do cc czy nie, ale moje pytania nie są zbyt składne ;) ja mialam SN ze znieczuleniem, u mnie znieczulenie działało tylko na ostatnie 30 minut ale i tak była to duża ulga. Był taki moment w ciąży kiedy chciałam na siłę szukać wskazań do cc (np. Ivf, heparyna itp.) ale potem trafiłam na fajne położne na szkole rodzenia i przekonałam się do SN.
Jakkolwiek to będzie u ciebie, wkrótce już przytulisz mała Biedroneczke :)

reklama
Teraz sa juz takie testy owulacyjne ze badają nawet poziom estradiolu wiec wiedza kiedy komórka zaczyna dojrzewać wiec najpierw pojawia sie uśmieszek który miga i wtedy wiadomo ze komórka jest juz dojrzała a potem jak uwalnia sie LH to pojawia sie uśmieszek na stałe i wtedy wiadomo ze niedługo dojdzie do pęknięcia i owulacji. Testy sa super i dzieki nim nie trzeba latać na monitoring przetestowałem w zeszłym miesiacu i wszystko sie zgadzało. Wiec jak sie pojawia migająca minka to śmiało mozna sie umawiać na pierwsza kontrole za dzien lub dwa. U mnie buźka zaczęła migać w sobote wieczorem w poniedziałek byłam na usg i był piękny pęcherzyk 22mm i endo 10mm w poniedziałek pojawiła sie buźka juz na stałe wiec byl wyzut LH a we wtorek w nocy albo w środę rano pękł pęcherzyk wiec wszystko mozna było łatwo kontrolować 8-) w tym cyklu tez bede korzystać z tego testu.
@Elessi a co to dokładanie za test owulacyjny? Możesz podać nazwę, zdjęcie? Będę potrzebować

@Elessi a co to dokładanie za test owulacyjny? Możesz podać nazwę, zdjęcie? Będę potrzebować
clearblue to ta sama firma co robi testy ciążowe te elektroniczne. Ale sa 2 rodzaje testów owulacyjnych te co badają tylko wyzut LH (2 dniowe) i te co badają tez inne hormony (4 dniowe) ja używam tych drugich masz wtedy wiecej czasu zeby sie przygotować do wizyty.

988886

Ten różowy to ten co bada tylko wyzut LH
A ten fioletowy bada tez inne hormony to ten co ja używam.

Polecam bo ten lek to najczarniejsza magia ze wszystkich, które brałam. ;)
Eee mialam go i noe bylo problemu. Dla mnie na poczatku gorszy byl mensinorm bo mialam dwie fiolki i jedna woda mialam rozmieszac. Ogólnie początki zastrzykow byly dla mnoe czarna magia tzn wstrzykiwanie wody do fiolki i nabieranie spowrotem, za rada @dżoasia nie wywracalam fiolki do gory dnem, latwiej mi bylo spodem do dolu nabrac lek. Teraz to tak jak dziewczyny pisaly z zamkniętymi oczami bym to zrobila.
najlepsze to sa gotowe ampulko strzykawki :-)

Czarna magia w sensie przygotowania. Większość zastrzyków wyjmujesz z opakowania i Po prostu wyszukujesz. A tutaj musisz roztwór przygotować sama, uważać, żeby podeszło powietrze i takie tam. ;)))

Ja generalnie już wiekowa, ale tak udało nam się w końcu zajść w ciąże i nie poronić. Przestaliśmy liczyć na cud i zaczęliśmy invitro w lutym zeszłego roku a w listopadzie byłam już w ciąży, tej co teraz. Ale po drodze swoje przeszłam jak większość z nas - dwie stymulacje, hiperka, zatrzymanie ciąży z bliźniakami poronienie, ciaza biochemiczna itd. Ale w końcu się udało. Trzeba być cierpliwym i swoje przezyc i to w końcu zaskakuje. Tak będzie u Ciebie. ;))))
W drugiem stymulacji miałam ten lek w pierwszej miałam orangutana i był o wiele łatwiejszy w użyciu. ;)
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję że się uda i będę miała tyle siły co Ty. ☺ A za każdym razem podawali Ci jednego kropka, czy próbowaliście z dwoma?

Dziękuję:) Narazie ciesze się tak po cichu bo jest wcześnie :)
Ja wtym roku mam 27 i lekarz odrazu powiedział inseminacja jest stratą kasy w moim przypadku:( Cała procedura w bocianie Katowice
Nam też powiedział, że szkoda czasu na inseminację. Więc po kilku stymulowanych cyklach i naturalnych próbach zajścia bez efektu idziemy na ICSI.
A powiedz, udało się przy pierwszym transferze?

Ostatnia edycja:
Witam Panie , @Kurcia - kurcia w wirze pracy ? Kiedy beta ? Kciukasy czymam caly czs ✊ @Murawa - Murawka Ty też już niedługo przelot do bazy. @Elessi - pikna koteczka - uwielbiam koty. A co z Naszą @Olk@24 i @Szczescie1986 ? Dziewczynki odezwać się. Dziewczynki , a ja proszę o mocne ✊ Nasza dawczyni ma w sobotę punkcję. Kurczę denerwuje się jak przed swoją ile jajków będzie , ile zarodków - ech
Hej nie dam rady się połapać z nowa strona na bb bo mnie tutaj nir ma już
Dziś weszłam bo musze znaleźć post jeden
U mnie dupa podchodzę jeszcze w tym roku ,ale boje się i czas mnie dobija
Właśnie tez będą pobierane jajka i chce przyszykować się dobrze
Czyli ty już po?

reklama
Nam też powiedział, że szkoda czasu na inseminację. Więc po kilku stymulowanych cyklach i naturalnych próbach zajścia bez efektu idziemy na ICSI.
I chyba dobrze. My z taka stymulacja jak Twoja bujalismy się ponad 2 lata. Jeden raz, przy pierwszym podaniu ovitrelle(a bylo to po 1.5 roku od stymulacji ogolnie) udalo sie zajsc w ciaze, nieszczesliwie pozamaciczna. To utwierdzilo ich w przekonaniu,ze jest ok i dalej mnie stymulowali, az do 2 inseminacji a i tak nic. Poszlo mnostwo kasy, nie wpominajac o wylanych lzach a czas się nie cofa. Powtarzali,ze 32 lata to malo i jeszcze mamy czas. Sami postanowilismy szykac kliniki, nie widzac w zasadzie nic o in vitro. Dopiero tutaj na forum dowiadujemy sie co i jak. Szczerze, zaluje,ze tak dlugo zwlekalismy, choc po pierwszym zajsciu czlowiek mial nadzieje,ze szybko sie uda.

Do góry