reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jeśli zjesz cukry proste biała mąkę cukier mleko to one bardzo szybko wchłaniają się do organizmu dają kopa nadmiar jest magazynowany w wątrobie i pozamiatane - czasami godzina wystarczy żeby organizm zrobił porządek i obniżył cukier. Zjedz coś pełnoziarnistego z białkiem i duża ilością warzyw i sprawdź po tym wyniki powinny byc inne bo cukier uwalnia się stopniowo i raczej wyniki po godzinie i swych są wtedy wyższe - no i nie podjadamy!
Dzięki. Caly blad jak widac to dieta tzn podjadanie i myslenie o tym co zjecs a nie zeby się "zatkac" o i pewnie dlatego takie wyniki zwariowane sa.

reklama
Kochana leki się wchłaniają przez śluzówki ten sam który masz można dać dopochwowo - mój lekarz nawet tak zaleca i 3 razy mnie przepytywał czy pamiętam gdzie mam piks włożyć pomimo że na ulotce inaczej - bo podobno ta śluzówka bliżej macicy - grom wie - zaufałam i się udało więc na pewno mozna
Czyli estrofem mozna tez dopochwowo? Tzn ten sam co doustnie mozna dopochwowo tez?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i tak jak wy staraczka. Trzymam za was wszystkie kciuki. Przeglądałam forum i wielu się udało. Jestem pewna, że przyjdzie i pora na nas. Nadejdzie ten szczesliwy dzień. Ja próbuje już jakiś czas i nic.... Mam endometriozę III stopień. W styczniu usuniętą torbiel endometrialną 4cm z jajnika. Niestety cholerstwo się odnowiło i znowu na tym samym jajniku mam 19mm. Armia mojego M w porządku. Próbowaliśmy kilka razy stymulacji z clostibegyt (ładny pęcherzyk 22mm) później z letrozele ( 2 pęcherzyki po 16mm), potem ovitrelle na pęknięcie i 2×100 luteina dopochwowo plus acard i encorton 5mg. Niestety nic z tego. Zdecydowaliśmy się na ICSI. Od pięciu dni biorę zastrzyki Gonal f 150j. od jutra kazali zwiększyć dawkę do 185j. i dodać zastrzyk Cetrotide. Wczoraj miałam podgląd i jest 5 pęcherzyków 13-14mm na zdrowym jajniku. Chory niestety nie reaguje. We wtorek kolejne podglądanko. Trzymajcie kciuki.
WitaJ w naszym gronie. Trzymamy mocne kciuki za Was i za jajeczka. Jak cos wiecej bedziesz wiedziec dawaj znac wpisze w kalendarz i grupowo trzymamy kciuki.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i tak jak wy staraczka. Trzymam za was wszystkie kciuki. Przeglądałam forum i wielu się udało. Jestem pewna, że przyjdzie i pora na nas. Nadejdzie ten szczesliwy dzień. Ja próbuje już jakiś czas i nic.... Mam endometriozę III stopień. W styczniu usuniętą torbiel endometrialną 4cm z jajnika. Niestety cholerstwo się odnowiło i znowu na tym samym jajniku mam 19mm. Armia mojego M w porządku. Próbowaliśmy kilka razy stymulacji z clostibegyt (ładny pęcherzyk 22mm) później z letrozele ( 2 pęcherzyki po 16mm), potem ovitrelle na pęknięcie i 2×100 luteina dopochwowo plus acard i encorton 5mg. Niestety nic z tego. Zdecydowaliśmy się na ICSI. Od pięciu dni biorę zastrzyki Gonal f 150j. od jutra kazali zwiększyć dawkę do 185j. i dodać zastrzyk Cetrotide. Wczoraj miałam podgląd i jest 5 pęcherzyków 13-14mm na zdrowym jajniku. Chory niestety nie reaguje. We wtorek kolejne podglądanko. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciukasy;)

@Justyska13 proszę wpisz w kalendarz 2 lipca. Co prawda to dopiero druga wizyta, ale kciuki sie przydadza. To bedzie moj 13dc. Wtedy mamy zrobic badanie nasienia. Zobaczymy czy z tą @ zejdzie torbiel.

reklama
Do góry