reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeśli zjesz cukry proste biała mąkę cukier mleko to one bardzo szybko wchłaniają się do organizmu dają kopa nadmiar jest magazynowany w wątrobie i pozamiatane - czasami godzina wystarczy żeby organizm zrobił porządek i obniżył cukier. Zjedz coś pełnoziarnistego z białkiem i duża ilością warzyw i sprawdź po tym wyniki powinny byc inne bo cukier uwalnia się stopniowo i raczej wyniki po godzinie i swych są wtedy wyższe - no i nie podjadamy!
Dzięki. Caly blad jak widac to dieta tzn podjadanie i myslenie o tym co zjecs a nie zeby się "zatkac" o i pewnie dlatego takie wyniki zwariowane sa.

reklama
Kochana leki się wchłaniają przez śluzówki ten sam który masz można dać dopochwowo - mój lekarz nawet tak zaleca i 3 razy mnie przepytywał czy pamiętam gdzie mam piks włożyć pomimo że na ulotce inaczej - bo podobno ta śluzówka bliżej macicy - grom wie - zaufałam i się udało więc na pewno mozna
Czyli estrofem mozna tez dopochwowo? Tzn ten sam co doustnie mozna dopochwowo tez?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i tak jak wy staraczka. Trzymam za was wszystkie kciuki. Przeglądałam forum i wielu się udało. Jestem pewna, że przyjdzie i pora na nas. Nadejdzie ten szczesliwy dzień. Ja próbuje już jakiś czas i nic.... Mam endometriozę III stopień. W styczniu usuniętą torbiel endometrialną 4cm z jajnika. Niestety cholerstwo się odnowiło i znowu na tym samym jajniku mam 19mm. Armia mojego M w porządku. Próbowaliśmy kilka razy stymulacji z clostibegyt (ładny pęcherzyk 22mm) później z letrozele ( 2 pęcherzyki po 16mm), potem ovitrelle na pęknięcie i 2×100 luteina dopochwowo plus acard i encorton 5mg. Niestety nic z tego. Zdecydowaliśmy się na ICSI. Od pięciu dni biorę zastrzyki Gonal f 150j. od jutra kazali zwiększyć dawkę do 185j. i dodać zastrzyk Cetrotide. Wczoraj miałam podgląd i jest 5 pęcherzyków 13-14mm na zdrowym jajniku. Chory niestety nie reaguje. We wtorek kolejne podglądanko. Trzymajcie kciuki.
WitaJ w naszym gronie. Trzymamy mocne kciuki za Was i za jajeczka. Jak cos wiecej bedziesz wiedziec dawaj znac wpisze w kalendarz i grupowo trzymamy kciuki.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i tak jak wy staraczka. Trzymam za was wszystkie kciuki. Przeglądałam forum i wielu się udało. Jestem pewna, że przyjdzie i pora na nas. Nadejdzie ten szczesliwy dzień. Ja próbuje już jakiś czas i nic.... Mam endometriozę III stopień. W styczniu usuniętą torbiel endometrialną 4cm z jajnika. Niestety cholerstwo się odnowiło i znowu na tym samym jajniku mam 19mm. Armia mojego M w porządku. Próbowaliśmy kilka razy stymulacji z clostibegyt (ładny pęcherzyk 22mm) później z letrozele ( 2 pęcherzyki po 16mm), potem ovitrelle na pęknięcie i 2×100 luteina dopochwowo plus acard i encorton 5mg. Niestety nic z tego. Zdecydowaliśmy się na ICSI. Od pięciu dni biorę zastrzyki Gonal f 150j. od jutra kazali zwiększyć dawkę do 185j. i dodać zastrzyk Cetrotide. Wczoraj miałam podgląd i jest 5 pęcherzyków 13-14mm na zdrowym jajniku. Chory niestety nie reaguje. We wtorek kolejne podglądanko. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciukasy;)

@Justyska13 proszę wpisz w kalendarz 2 lipca. Co prawda to dopiero druga wizyta, ale kciuki sie przydadza. To bedzie moj 13dc. Wtedy mamy zrobic badanie nasienia. Zobaczymy czy z tą @ zejdzie torbiel.

reklama
Do góry